ΕυεξίαBody and mindΚάντε ένα διάλειμμα και νιώστε πολύ καλύτερα

Κάντε ένα διάλειμμα και νιώστε πολύ καλύτερα

YogaLeaks → της Μαρίας Χρυσοχεράκη, πιστοποιημένη δασκάλα Iyengar Yoga, goldy.yogaonline@yahoo.gr
Φωτογράφιση του Γιώργου Ζαχαρίου στο Pada Yoga Studio

Εδώ και ώρα κάνουμε ότι δεν το έχουμε προσέξει – καθόμαστε μπροστά από μια οθόνη. Κουρασμένα μάτια από τη συγκέντρωση, η πλάτη μας πονάει, ο αυχένας μας έχει γεμίσει κόμπους. Όμως, αλίμονο, οι προθεσμίες καραδοκούν! Μακάρι να μπορούσαμε να αρπάξουμε το στρωματάκι μας και να τρέξουμε έξω για λίγη γιόγκα. Ε, λοιπόν μπορούμε να κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα με τις παρακάτω άσανας ακριβώς εκεί που βρισκόμαστε.

Μην ξεχνάτε να οργανώνετε την πρακτική σας με ασφάλεια, ακολουθώντας τον τρόπο που έχουμε επισημάνει και στο πρώτο άρθρο αυτής της σειράς.

Θέση του βουνού (Tadasana)  

Στεκόμαστε όρθιοι και νιώθουμε να υψωνόμαστε από την κορυφή του κεφαλιού προς το ταβάνι, ενώ ταυτόχρονα, κινούμε τους ώμους προς τα πίσω και κάτω. (φωτο αριστερά)
Κάντε ένα διάλειμμα και νιώστε πολύ καλύτερα

Το πρόσωπο της αγελάδας – παραλλαγή (Gomukhasana)  

Καθόμαστε στην καρέκλα με ίσια πλάτη και λυγίζουμε το αριστερό χέρι πίσω από την πλάτη μας ενώ εξασφαλίζουμε ότι το πάνω μέρος της παλάμης ακουμπάει στην πλάτη. Φέρνουμε ψηλά το δεξί χέρι και το λυγίζουμε και αυτό πίσω από την πλάτη μας, προκειμένου να πιάσουμε τα δάχτυλα του αριστερού χεριού. Αν δεν φτάνουμε να πιάσουμε τα δάχτυλά μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια ζώνη ανάμεσα στα δύο χέρια. Ελευθερώνουμε τα χέρια μας και κάνουμε το ίδιο, αλλά αυτή τη φορά με το αριστερό χέρι να έρχεται από ψηλά και το δεξί να είναι χαμηλά. (φωτο δεξιά)

Αετός – παραλλαγή (Garudasana)

Κάντε ένα διάλειμμα και νιώστε πολύ καλύτεραΚαθόμαστε στην καρέκλα και λυγίζουμε τα χέρια μας στις 90ο, με τα μπράτσα παράλληλα στο πάτωμα και τους πήχεις κάθετους στο πάτωμα. Θα φέρουμε το δεξί αγκώνα πάνω από τον αριστερό. Σε αυτή τη θέση το πάνω μέρος της κάθε παλάμης «κοιτάει» το άλλο και οι αντίχειρες είναι προς το πρόσωπό μας. Χωρίς να χαλάσουμε αυτή τη συνθήκη θα προσπαθήσουμε να ενώσουμε τις παλάμες μας. Αν δεν τα καταφέρνουμε μπορούμε να μείνουμε στο προηγούμενο στάδιο. Στη συνέχεια θα ελευθερώσουμε τα χέρια μας και θα φέρουμε τον αριστερό αγκώνα πάνω από το δεξί.

Μισή μπροστά κάμψη (Ardha Uttanasana)

Κάντε ένα διάλειμμα και νιώστε πολύ καλύτερα
Ακουμπάμε τις παλάμες μας πάνω σ’ ένα τραπέζι ή σε μια καρέκλα. Προχωράμε πίσω τα πόδια μέχρι να σχηματίσουμε ορθή γωνία. Κρατάμε τεντωμένα τα πόδια και τα χέρια. Ενεργοποιημένους τους μηρούς και αφήνουμε τις μασχάλες και το στέρνο μας να κινηθούν προς το πάτωμα.

Γάτα

Κάντε ένα διάλειμμα και νιώστε πολύ καλύτερα
Ερχόμαστε στο πάτωμα σε θέση τραπεζάκι με τις παλάμες κάτω απ’ τους ώμους και τα γόνατα κάτω απ’ τα ισχία. Κάνουμε αργές και ήρεμες κινήσεις της σπονδυλικής στήλης προς τα πάνω – καμπουριάζοντας σα γάτα – και προς τα κάτω. Όταν κινούμε τη σπονδυλική στήλη προς το πάτωμα καλό θα είναι να προσέξουμε να μην το παρακάνουμε για να μην πονέσει η μέση μας.

Καμήλα (Ustrasana)

Κάντε ένα διάλειμμα και νιώστε πολύ καλύτερα
Γονατίζουμε στο πάτωμα. Αν πονάνε τα γόνατά μας μπορούμε να βάλουμε μια διπλωμένη κουβέρτα από κάτω τους ή μερικά μαξιλάρια. Κρατάμε κάθετους τους μηρούς στο πάτωμα. Κινούμε το στέρνο προς το ταβάνι και προς τα πίσω μέχρι να ακουμπήσουν τα δάχτυλα των χεριών μας στις φτέρνες. Αν δεν φτάνουμε  τις φτέρνες μας, θα ακουμπήσουμε στο πίσω μέρος των μηρών μας ή να κρατήσουμε τα χέρια μας στη μέση.

Τώρα είμαστε έτοιμοι να επιστρέψουμε σε ότι κάναμε!
Namaste
Μαρία

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.