ΔιατροφήΚάντε το τσάι καθημερινή συνήθεια

Κάντε το τσάι καθημερινή συνήθεια

Η αγαπημένη παραδοσιακή συνήθεια των Άγγλων να πίνουν το απογευματινό τους  τσάι θα μπορούσε να γίνει και δική σας συνήθεια, μόλις γνωρίσετε μερικά από τα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει στην υγεία μας. Κάντε το τσάι καθημερινή συνήθεια. Κάντε το τσάι καθημερινή συνήθεια

Τα αντιοξειδωτικά του τσαγιού 4 φορές πιο δραστικά από τη βιταμίνη C

Καταρχήν το τσάι έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση κατά των ελεύθερων ριζών. Αρκεί να σκεφτείτε ότι σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες τα αντιοξειδωτικά του τσαγιού είναι 4 φορές πιο δραστικά από τη βιταμίνη C ενώ απορροφώνται εύκολα από το γαστρεντερικό σωλήνα. Ακόμη έχει χημειοπροστατευτική δράση, καθώς περιέχει ουσίες που εμποδίζουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων, όπως η γαλλική επιγαλλοκατεχίνη και οι πολυφαινόλες. Οι πολυφαινόλες του πράσινου τσαγιού εμποδίζουν την ανάπτυξη των βακτηρίων που προκαλούν διάρροια και των ιών που προκαλούν γρίπη, ενώ η γαλλική επιγαλλοκατεχίνη στο πράσινο τσάι εμποδίζει το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού το οποίο αναπτύσσεται στο στομάχι.

Επίσης, το τσάι έχει συσχετιστεί με μείωση του κινδύνου εμφάνισης  καρδιαγγειακών  νόσων και με την ενίσχυση της δράσης της ινσουλίνης  που έχει αντιδιαβητική δράση.tsai
Το τσάι περιέχει δύο από τα σπουδαιότερα για τον ανθρώπινο οργανισμό μεταλλικά άλατα, το κάλιο που ρυθμίζει τα επίπεδα των υγρών στο εσωτερικό των κυττάρων και το μαγγάνιο. Το μαγγάνιο είναι βασικό συστατικό για την ομαλή λειτουργία της καρδιάς, των νεύρων και των μυών. Η πρόσληψή του είναι σημαντική για τα οστά και τους χόνδρους και θεωρείται ότι βοηθά στην πρόληψη και τον έλεγχο της οστεοπόρωσης και της οστεοαρθρίτιδας.
Επιπλέον, περιέχει θειανίνη, ένα αμινοξύ που δημιουργεί  πνευματική χαλάρωση  χωρίς  να προκαλεί νύστα. Η θειαμίνη επηρεάζει τα επίπεδα ντοπαμίνης και σεροτονίνης στον εγκέφαλο, που ευθύνονται για την καλή  διάθεση και συμβάλλει στην ικανότητα εστίασης της προσοχής.

Τέλος, λόγω των κατεχινών που περιέχει, η συστηματική κατανάλωσή του αυξάνει τις ενεργειακές δαπάνες, «καίει» τα αποθηκευμένα λίπη, μεταβάλλει την κατανομή του λίπους και μειώνει το λιπώδη ιστό που εντοπίζεται στην περιοχή της κοιλιάς.

Πηγή: NaturaNrg

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης