ΥγείαΑσθένειες & ΘεραπείεςΚαρκίνος: Ψυχοσωματικά αίτια - Διάγνωση με τη βοήθεια της Ιριδολογίας

Καρκίνος: Ψυχοσωματικά αίτια – Διάγνωση με τη βοήθεια της Ιριδολογίας

Διάγνωση του καρκίνου από την Ίριδα

του Μιχαήλ Νταϊλάκη, ιατρός, ιριδολόγος, ομοιοπαθητικός

Το μάτι ως αισθητήριο όργανο, δεν περιορίζεται μόνο στη λειτουργία να λαμβάνει και να μεταδίδει εξωτερικές πληροφορίες στον εγκέφαλο, αλλά όπως αποδείχθηκε από μελέτες νευροφυσιολογίας, λαμβάνει πληροφορίες από τα όργανα του σώματος και τις εκδηλώνει στην ίριδα με αλλοιώσεις του ιστού και της χρωστικής της.

Η ίριδα, πράγματι βρίσκεται σε επικοινωνία με το αυτόνομο νευρικό σύστημα (παρασυμπαθητικό και συμπαθητικό) και έτσι σε κάθε περίπτωση σωματικής ανισορροπίας μπορεί να εκφραστεί διαμέσου μιας διαστολής ή συστολής των αγγείων της ίριδας ή διαμέσου μιας σύσπασης ή χαλάρωσης των μυών της ίριδας. Με τον ιριδολογικό έλεγχο αναζητούμε λοιπόν την κατάσταση της υγείας του ανθρώπου διαμέσου της ανάλυσης των αλλοιώσεων της υφής και του χρώματος της ίριδας.

Αυτές οι αλλοιώσεις εκφράζουν, ανάλογα με τη θέση τους, την ενεργειακή ανισορροπία των διαφόρων οργάνων του σώματος και δίνουν ενδείξεις για το είδος της παθολογίας, λειτουργικής ή οργανικής, σε εξέλιξη. Και αυτό διότι στην ίριδα «αποτυπώνονται» όλα τα όργανα και οι διάφορες λειτουργίες τους σε ειδικούς τομείς.

Ιπποκράτης: “Ιδού τα μάτια, ιδού το σώμα

Το μάτι αποτελεί προέκταση του εγκεφάλου και ένα βιολογικό υπολογιστή όπου καταγράφονται διάφορες παθήσεις στους χιτώνες του ματιού με τη μορφή αλλοιώσεων.

Με την ιριδοσκόπηση, την εξέταση δηλαδή της ίριδας του ματιού που γίνεται με το ιριδοσκόπιο, ανακαλύπτουμε ή επιβεβαιώνουμε διάφορες γενικές παθήσεις του εξεταζόμενου. Για παράδειγμα,  σακχαρώδης διαβήτης, παθήσεις ήπατος, πνευμόνων, καρδιακές παθήσεις, σκλήρυνση κατά πλάκας, σκλήρυνση αγγείων (υπέρταση), όγκοι, αρθρίτιδες, νόσος του Crohn, κολίτιδα εντέρου, μυοπάθειες, κλπ.

Ψυχοσωματικά αίτια

Όπως ανέφερε και ο Ιπποκράτης, “όλες οι ασθένειες έχουν ψυχοσωματικό υπόβαθρο“.

Σύμφωνα λοιπόν και με τον Γερμανό ιατρό Hamer, ο καρκίνος οφείλεται σε ψυχοσωματικά αίτια και αυτό το αποδεικνύει μετά από μία προσωπική εμπειρία που είχε, και του έδωσε το έναυσμα να κάνει μία έρευνα με 6.500 περιστατικά ασθενών σε ογκολογική κλινική της Γερμανίας στην οποία ήταν επικεφαλής.

Το 1981 ο υιός του Hamer o Dirk έπεφτε νεκρός από την κατά λάθος εκπυρσοκρότηση του όπλου του Vittorio Emanuele υιού του Umberto, του τελευταίου βασιλιά της Ιταλίας, ενώ βρισκόταν πάνω σε γιώτ κοντά στο νησί Cavallo στην Κορσική.

Ο Dirk έμεινε σε κώμα για 4 μήνες, πριν πεθάνει στην αγκαλιά του πατέρα του, ο οποίος ήταν σε μεγάλη απόγνωση συνεχώς δίπλα του.

Αργότερα, ο ιατρός Hamer ανέπτυξε καρκίνο των όρχεων. Διερωτήθηκε λοιπόν αν αυτή η πάθησή του είχε κάποια σχέση με τον θάνατο του υιού του. Πράγματι ο πόνος που βίωσε για τον άδικο χαμό  του παιδιού του, ήταν τόσο μεγάλος, που είχε ευχηθεί μέσα του, καλύτερα να μην είχε γεννήσει το παιδί  του.

Ο ιατρός Hamer αφιέρωσε όλη του τη ζωή στη μελέτη των προσωπικών γεγονότων των ασθενών, που προηγήθηκαν της γένεσης των καρκίνων, μελετώντας χιλιάδες περιστατικά σε ογκολογική κλινική της Γερμανίας. Μετά από κάποιο διάστημα εμπεριστατωμένων ερευνών, ανακάλυψε με μεγάλη του έκπληξη ότι, σε όλους τους  καρκίνους προηγήθηκαν σοβαρά αρνητικά γεγονότα, τα οποία οι ασθενείς βίωσαν μέσα σε τεράστια απόγνωση και μοναξιά, χωρίς την δυνατότητα ή την θέληση να εξομολογηθούν σε κάποιον τον μεγάλο τους πόνο.

Εξαιτίας  αυτού του μεγάλου πόνου, δημιουργείται συναισθηματικό βάρος, το οποίο προκαλεί αλλοίωση σε μία συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου, η οποία είναι σε άμεση σχέση με τον τύπο του συναισθήματος που βιώνει ο ασθενής (κατάθλιψη, θυμό, φόβο, τύψεις, ματαίωση, αίσθημα ακαταλληλότητας κλπ).

Με άλλα λόγια ο θυμός π.χ. προκαλεί μία διόγκωση στην περιοχή του εγκεφάλου που σχετίζεται με αυτό το συναίσθημα. Από αυτήν την περιοχή του εγκεφάλου, φεύγουν νευρικά ερεθίσματα και αλλοιώνουν το όργανο που σχετίζεται με αυτήν. Στην προκειμένη περίπτωση, το ήπαρ. Έτσι δημιουργείται όγκος στο ήπαρ. Πρέπει να υπάρχει όμως και η φυσική προδιάθεση για να δημιουργηθεί όγκος στο αντίστοιχο όργανο.

Βασική προϋπόθεση της γέννεσης του καρκίνου είναι το άτομο να βιώνει το αρνητικό συναίσθημα σε μεγάλη απόγνωση και απόλυτη μοναξιά, για μεγάλο χρονικό διάστημα, μη θέλοντας ή μη μπορώντας να το μοιραστεί με κάποιον.

Αντιστοιχία αρνητικών συναισθημάτων που πυροδοτούν τον καρκίνο σε συγκεκριμένα όργανα

¤Αριστερός μαστός:

Αρνητικό συναίσθημα, το λεγόμενο της εσωτερικής διαμάχης της φωλιάς. Ο Hamer αναφέρεται σε αυτήν την διαμάχη ως «Διαμάχη μητέρας-μικρού παιδιού» πραγματικού ή εικονικού. Για παράδειγμα συμβαίνει κάτι στον σύζυγο και μένει ανάπηρος (η σύζυγος το βιώνει σαν να είναι μικρό παιδί) και νιώθει ενοχές ή συζυγική σύγκρουση που χαρακτηρίζεται από θυμό προς τον ανεύθυνο σύζυγο.

¤Δεξιός μαστός:

Διαμάχη μητέρας-μεγάλου παιδιού. Για παράδειγμα, η μητέρα υποφέρει γιατί ο υιός ή η κόρη απομακρύνεται ή παντρεύεται και δεν της δίνει την δέουσα σημασία όπως εκείνη θα ήθελε ή της δημιουργεί προβλήματα  ή δεν συμφωνούν, αλλά μπορεί να είναι και η περίπτωση διαρκούς άγχους που δημιουργείται στην μητέρα από την παραμονή του μεγάλου παιδιού στο σπίτι (λόγω οικονομικών προβλημάτων ή ενός διαζυγίου) και εκείνη διακατέχεται από την λανθασμένη υποχρέωση να το προστατεύσει.

¤Πνεύμονες:

Εσωτερικές διαμάχες οικογενειακές ή εργασιακές. Το άτομο καταπιέστηκε επί μακρόν και βαρέως και τελικά συνέβη ένα επεισόδιο ήσσονος σημασίας που ξεχείλισε το ποτήρι.

¤Θυρεοειδής:

Το επεισόδιο που πυροδοτεί τον καρκίνο είναι συνήθως ο θάνατος ενός γονέα, ειδικά για τις γυναίκες ή αρρώστια ή ο θάνατος του πατέρα. Άλλη εσωτερική διαμάχη είναι ο καταπιεσμένος θυμός.

¤Οστά:

Διαμάχη της υποτίμησης του εαυτού, γιατί ο σκελετός αναπαριστά το Εγώ.

¤Στομάχι:

Εσωτερική διαμάχη: Κάποιο επεισόδιο που δεν μπόρεσε να ‘’καταπιεί’’, συνήθως οικογενειακό. Υπερβολική τελειομανία, θέλει να λύσει οποιοδήποτε πρόβλημα με όποιο τίμημα. Υπερβολική υπερηφάνεια που περνά στα όρια της ξεροκεφαλιάς. Φλεγματική προσωπικότητα.

¤Πάγκρεας:

Εσωτερική διαμάχη ανάλογη με αυτή του στομάχου, σε προσωπικότητες πιο ευαίσθητες και πιο φίνες, που προσβάλλονται πολύ εύκολα.

¤Ήπαρ και χολή:

Εσωτερική διαμάχη: πολύ δυνατός θυμός συνήθως με συγγενικά πρόσωπα για οικονομικά προβλήματα, διαμάχη συνδεδεμένη με αρνητικά συναισθήματα όπως: ζήλια και φθόνος.

¤Παχύ έντερο:

Εσωτερική διαμάχη: Μία κατάσταση υπερβολικά περίπλοκη και βαριά, δύσκολα να πάει μπροστά, στην οποία αναδύεται ένα τραυματικό γεγονός που κόβει κάθε όρεξη για ζωή. Αβέβαιη προσωπικότητα, διστακτική στο να μην κάνει λάθος και που καταπίεσε την συναισθηματική του ζωή.

¤Ουροδόχος κύστη:

Διαμάχη: Υπερβολική ανάληψη ευθυνών, συνήθως των γονέων προς τα ενήλικα παιδιά τους. Προσωπικότητα ξεροκέφαλη που υποβάλλουν στον εαυτό τους και στους άλλους μία υπερβολικά σκληρή πειθαρχία.

¤Νεφροί:

Διαμάχη: Μη συγχώρεση σε θέματα στις διαπροσωπικές σχέσεις.

¤Προστάτης:

Διαμάχη με τον πατέρα ή με την πατρική φιγούρα.

¤Όρχεις:

Διαμάχη: Ο πραγματικός ή εικονικός χαμός ενός  παιδιού ή σεξουαλική καταπίεση στο να δημιουργήσει μία οικογένεια.

¤Ωοθήκες:

Διαμάχη: Κόρη που υφίσταται σεξουαλική καταπίεση από την πλευρά της μητέρας ή μητέρα που δεν μπορεί να καταπιέσει την σεξουαλική ζωή της κόρης, θέλοντας να την κρατήσει μαζί της στο σπίτι. Σεξουαλικά προβλήματα με τον σύζυγο ή τον σύντροφο από το γεγονός ότι αυτή δεν θέλει να τεκνοποιήσει ενώ ο σύντροφος θέλει ή και το αντίθετο.

¤Μήτρα:

Διαμάχη: Φόβος να μην αποβάλλει, λόγω εκτρώσεων που έχει υποστεί ή που έχει κάνει η ίδια.

Στις παρακάτω απεικονίσεις βλέπουμε πως επηρεάζεται η μορφολογία της ίριδας με την εκδήλωση κάθε τύπου καρκίνου!

Karkinos-irida-naturanrg-02-1

Karkinos-irida-naturanrg-02-2

Karkinos-irida-naturanrg-02-3

Πηγή: Naturanrg#101o, www.naturanrg.gr

 

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης