ΥγείαΟλιστικές ΘεραπείεςΚαταπολεμήστε τη γρίπη και το κρυολόγημα με τη βοήθεια της Αγιουρβέδα

Καταπολεμήστε τη γρίπη και το κρυολόγημα με τη βοήθεια της Αγιουρβέδα

Η γρίπη και το κρυολόγημα είναι ασθένειες που οφείλονται σε ιούς και η θεραπεία τους βασίζεται στη συμπτωματική ανακούφιση. Η βοτανική θεραπεία παρέχει συμπτωματική ανακούφιση ενώ παράλληλα ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, έτσι ώστε να μπορεί μόνος του ο οργανισμός να καταπολεμήσει τη μόλυνση.

Επιμέλεια: Σοφία Παπαδοπούλου, Χημικός-Πρόεδρος ΕΛ.Ε.Μ.Ε.Ε.Α. (Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Εφαρμογής Επιστήμης Αγιουρβέδα) σε συνεργασία με το R&D της Himalaya Drug Co.

Η καλύτερη βοτανική-αγιουρβεδική θεραπεία, για την εξάλειψη των αιτιών του κρυολογήματος και της γρίπης, ενισχύει την κυκλοφορία και την αποστράγγιση του λεμφατικού συστήματος, απομακρύνει τις τοξίνες και τις βλέννες μέσω της πεπτικής οδού. Με τον τρόπο αυτό, αντί να σκοτώνουμε τα βακτήρια, οδηγούμε τη βακτηριακή λοίμωξη μέσα στο υψηλά όξινο πεπτικό σύστημα, όπου η ζωή των βακτηρίων τερματίζεται με φυσικό τρόπο. Μερικά από τα παραδοσιακά αγιουρβεδικά βότανα, που σύμφωνα με τη βιβλιογραφία συντελούν στη λύση του προβλήματος, είναι:

AMLA (Amalaki):

Είναι η πιο δυναμική φυσική πηγή βιταμίνης C στον κόσμο. Πρόκειται για ένα πολύ πικρό εσπεριδοειδές φρούτο που βοηθά να επιδιορθωθούν οι κατεστραμμένοι ιστοί του σώματος ενώ παράλληλα ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Το Amla μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην καταπολέμηση των κρυολογημάτων, στην επιδιόρθωση των ερεθισμένων βλεννογόνων μεμβρανών τόσο του αναπνευστικού όσο και του εντερικού συστήματος, και είναι σπουδαίος παράγοντας κατά του πυρετού και άλλων φλεγμονικών καταστάσεων.

CHYAVANPRASH:

Πρόκειται για ένα πολυ-μεταλλικό και πολυβιταμινούχο βοτανικό συμπλήρωμα το οποίο ανανεώνει και διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος. Αποτελείται κυρίως από ένα φρούτο που ονομάζεται Amla και το οποίο είναι γνωστό ως η πιο ισχυρή μορφή φυσικής βιταμίνης C στον κόσμο. Το Amla συνδυάζεται με 54 Αγιουρβεδικά βότανα και μαγειρεύεται επί δύο ημέρες προκειμένου να ενεργοποιηθούν τα ενεργά συστατικά στο Chyavanprash.

Παραδοσιακά, το σκεύασμα αυτό χρησιμοποιείται ως φάρμακο κατά της γήρανσης και του στρες, όμως αποτελεί και άριστα αποτελεσματική καθημερινή πρόληψη για τα κρυολογήματα, το στρες και την εξάντληση. Διεγείρει το λεμφατικό σύστημα με σκοπό τον καθαρισμό του, ενώ παράλληλα παρέχει δυναμικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες που λειτουργούν πολύ καλά για την πρόληψη του κρυολογήματος. Το Chyavanprash θεωρείται περισσότερο διατροφικό συμπλήρωμα παρά φάρμακο, παρόλο που οι φαρμακευτικές του ιδιότητες είναι μοναδικές. Κατά παράδοση μπορεί να αλείφεται πάνω σε κράκερ και να καταναλώνεται σαν σνακ.

ASHWAGANDHA:

Τονωτικό, στυπτικό και ανανεωτικό. Αυξάνει την ανοσοποιητική απόκριση και την ικανότητα καταπολέμησης των ασθενειών.

GINGER:

Θερμό, διεγερτικό, αντισηπτικό, σπασμολυτικό και μετατρεπτικό.

PIPPALI:

Το piper longum χρησιμοποιείται επίσης κατά των ερεθισμών και ως αναλγητικό όταν απλώνεται τοπικά για τους μυϊκούς πόνους και φλεγμονές. Οι σπόροι του χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση του βήχα και του πονόλαιμου. Οι ρίζες του χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις παράλυσης, επιληψίας και πόνων των αρθρώσεων. Τόσο οι σπόροι όσο και οι ρίζες του χρησιμοποιούνται στο βήχα, στους ρευματισμούς, στη λέπρα και στη φυματίωση.

BLACK PEPPER (ΜΑΥΡΟ ΠΙΠΕΡΙ):

Δυνατό, καυτερό, θερμό, χωνευτικό και αντιπυρετικό. Χορηγείται ως σπιτική θεραπεία με μέλι και ginger για τη θεραπεία του πονόλαιμου και του κρυολογήματος.

Άλλα Βότανα Χρήσιμα στη Γρίπη

 • Turmeric
 • Licorice (Yasthi Mandhu) (Γλυκόριζα)
 • Aloe (Αλόη)
 • Peppermint (Δυόσμος)
 • Triphala
 • Mushrooms (Μανιτάρια)
 • Shatavari
 • Olive leaf (Φύλλα ελιάς)
 • Guggul
 • Neem
 • Astralagus
 • Brahmi

lemon-cupsΘεραπεία με λεμόνι

Το λεμόνι είναι εξαιρετικό για τα κρυολογήματα. Το ρητό λέει, «Ένα λεμόνι την ημέρα, το κρυολόγημα κάνει πέρα». Αναμίξτε το χυμό δύο λεμονιών σε 2 1/2 φλιτζάνια ζεστό νερό που έχετε γλυκάνει με μέλι. Πιείτε το μίγμα το βράδυ πριν πέσετε για ύπνο. Είναι μια πολύ αποτελεσματική θεραπεία για τα βαριά κρυολογήματα.

Η Αγιουρβεδική ιατρική υποστηρίζει επίσης ότι οι διατροφικές αλλαγές βοηθούν στην αντιμετώπιση του κρυολογήματος. Καταναλώνετε περισσότερες τροφές ολικής άλεσης και βρασμένα στον ατμό λαχανικά και λιγότερα κρέατα, γαλακτοκομικά προϊόντα, λιπαρά τρόφιμα, καρύδια, γλυκά και γλυκούς χυμούς μέχρι τα συμπτώματα να υποχωρήσουν.

Πηγή: NaturaNrg #10

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης