ΔιαγωνισμοίΕΛΗΞΕ-"Πάθος για τον Μπαχ και τον Κολτρέιν" - Κερδίστε 5 διπλές προσκλήσεις!

ΕΛΗΞΕ-“Πάθος για τον Μπαχ και τον Κολτρέιν” – Κερδίστε 5 διπλές προσκλήσεις!

ΑdagioMoυσικές για της ημέρες του Πάσχα

Passion for Bach and Coltrane του Jeff Scott

Μεγάλη Tρίτη 23 Απριλίου | 20:30 | Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος

Ventus Ensemble

Αργύρης Ξάφης | αφηγητής

Ένα έργο με αναφορές στην κλασική και στην τζαζ για κουιντέτο ξύλινων πνευστών, κουαρτέτο εγχόρδων, τρίο τζαζ και αφηγητή, εμπνευσμένο από την ποίηση του αφροαμερικανού λογοτέχνη A.B. Spellman.

Ο κύκλος Adagio –Μουσικές για τις ημέρες του Πάσχα ολοκληρώνεται τη Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου στις 8:30 το βράδυ με μια συναυλία που συνδυάζει την κλασική με την τζαζ, στην οποία το Ventus Ensemble παρουσιάζει στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος το έργο Passion for Bach and Coltrane [Πάθος για τον Μπαχ και τον Κολτρέιν] του σύγχρονου αφροαμερικανού συνθέτη Jeff Scott [Τζεφ Σκοτ]. Έχει γραφτεί για κουιντέτο ξύλινων πνευστών, κουαρτέτο εγχόρδων, τρίο τζαζ και αφηγητή και είναι εμπνευσμένο από την ποίηση του Alfred Bennett (A.B.) Spellman [Άλφρεντ Μπέννετ (Έι Μπι) Σπέλμαν] και ειδικότερα από τη συλλογή Things I Must Have Known. Η ποίηση του επίσης αφροαμερικανού λογοτέχνη αναφέρεται στη μουσική μεγαλοφυία των Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, Τζον Κολτρέιν και Γκονσάλο Ρουμπαλκάμπα καθώς και στη θρησκεία και τη θνητότητα. Γι’ αυτό και στο Passion του Σκοτ ο ακροατής ανιχνεύει ξεκάθαρες «κλασικές» (Παραλλαγές Γκόλντμπεργκ του Μπαχ) αλλά και τζαζ επιρροές (Love Supreme του Τζον Κολτρέιν) που αναδεικνύουν κρυφές συνάφειες ανάμεσα σε δύο –φαινομενικά– αντίθετα άκρα του μουσικού φάσματος.

Το έργο ερμηνεύει το κουιντέτο ξύλινων πνευστών των Όθωνα Γκόγκα (φλάουτο), Γιάννη Οικονόμου (όμποε), Σπύρο Τζέκο (κλαρινέτο), Δημήτρη Ντακοβάνο (φαγκότο) και Γιάννη Γούναρη (κόρνο), το οποίο συνδυάζεται με το τζαζ τρίο των Σάμι Αμίρι (πιάνο), Γιάννη Σταυρόπουλου (ντραμς) και Ντίνου Μάνου (μπάσο) καθώς και με το κουαρτέτο εγχόρδων των Κώστα Παναγιωτίδη (βιολί), Ηλία Λιβιεράτου (βιολί), Αγγέλας Γιαννάκη (βιόλα) και Δημήτρη Τραυλού (βιολοντσέλο).  Στα αφηγηματικά μέρη, ο βραβευμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης Αργύρης Ξάφης.

ventus-ensemble-megaro-mousikis-Naturanrg-01Ventus Ensemble

Σημείο αναφοράς της κοινής μουσικής πορείας των μελών του συνόλου πνευστών, τα περισσότερα από τα οποία συμπράττουν με τις σημαντικότερες ελληνικές ορχήστρες, αποτελούν οι φιλαρμονικές της Κέρκυρας. Το κουιντέτο Ventus σχηματίστηκε το 2005, µε σκοπό την εξερεύνηση και προώθηση του ρεπερτορίου για κουιντέτο ξύλινων πνευστών και εμπλουτίστηκε με κλασικό κουιντέτο χάλκινων πνευστών, πιάνο κρουστά και ενίοτε με ηλεκτρονικά μέσα, προκειμένου να διευρυνθεί το ρεπερτόριο του ανσάμπλ.

Το ευρύ ρεπερτόριο του σχήµατος αρχίζει από την αναγεννησιακή εποχή και φτάνει μέχρι τη σύγχρονη δημιουργία. Περιλαµβάνει πολλές από τις σημαντικότερες συνθέσεις και ενορχηστρώσεις µουσικής δωµατίου για σύνολα πνευστών, έργα ελλήνων συνθετών της Εθνικής και Επτανησιακής Σχολής και παραγγελίες νέων έργων. Το Μάιο του 2016 το Ventus Ensemble έκανε το δισκογραφικό του ντεµπούτο (Decca Classics), με το κουιντέτο χάλκινων του συνόλου να ερμηνεύει τη σουίτα Circular Argument του συνθέτη Αλέξανδρου Λιβιτσάνου.

argyris_xafis-megaron-mousikis-Naturanrg-02Αργύρης Ξάφης

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Αργύρης Ξάφης είναι απόφοιτος της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης Εθνικού Θεάτρου. Από το 1997 συνεργάζεται με τους σημαντικότερους καλλιτεχνικούς οργανισμούς στην Ελλάδα (Θέατρο ΑΜΟΡΕ, Εθνικό Θέατρο, ΚΘΒΕ, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Θέατρο Θησείο κ.ά.) καθώς και στη Γερμανία με το Theatre Mahagony.

Έχει παίξει σε έργα Σοφοκλή, Ευριπίδη, Σαίξπηρ, Τσέχωφ, Καλντερόν Ντε Λα Μπάρκα, Σνίτζλερ, Γκαίτε, Μπύχνερ, Δημητριάδη κ.ά. Έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες Θωμά Μοσχόπουλο, Μιχαήλ Μαρμαρινό, Άλμπρεχτ Χίρχε, Νίκο Μαστοράκη, Γιώργο Λάνθιμο κ.ά. Είναι ιδρυτικό μέλος των ΠΥΡ με την Ιώ Βουλγαράκη και τη Δέσποινα Κούρτη.

Του έχουν απονεμηθεί το βραβείο «Δημήτρης Χορν», το βραβείο της Ένωσης Κριτικών και το α΄ βραβείο ανδρικού ρόλου της Ακαδημίας Κινηματογράφου. Διδάσκει υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών.

Εισιτήρια: 210 72 82 333, megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα Public

Πληροφορίες: 210 72 82 333, http://www.megaron.gr


Όροι και Προϋποθέσεις Διαγωνισμού

Η NATURA NRG, διεξάγει διαγωνισμό εκ του οποίου 5 τυχεροί/ ές θα κερδίσουν 5 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Αdagio – Μουσικές για τις ημέρες του Πάσχα» την Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου | 20:30, Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος.
Για να λάβεις μέρος στο διαγωνισμό, συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας:

  *Προσοχή. Υποχρεωτικά πεδία!

  Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχει οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο, άνω των 18 ετών που θα αποστείλει τη συμμετοχή του μέσω της αντίστοιχης φόρμας, πλην των ιδιοκτητών και των εργαζομένων στην διοργανώτρια εταιρεία, καθώς και των συγγενών τους.

  1. Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή τους, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να στείλουν τα πλήρη και ακριβή τους στοιχεία (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, e-mail, πόλη), μέσω της συμπλήρωσης της ειδικής φόρμας που βρίσκεται στην ιστοσελίδα www.naturanrg.gr. Κάθε διαγωνιζόμενος συμμετέχει μόνο μια φορά στο διαγωνισμό.
  2. Ο διαγωνισμός λήγει την 22.04.2019, ώρες 19.00. Μετά την πάροδο της ημερομηνίας λήξης του διαγωνισμού καμία συμμετοχή δε θα συμπεριληφθεί στην κλήρωση. Η κλήρωση του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί παρουσία του νομίμου εκπροσώπου της διοργανώτριας εταιρείας στα γραφεία της (Μακεδονίας 1, Περιστέρι- Αθήνα) την 22.04.2019, μέσω του ηλεκτρονικού προγράμματος τυχαίας επιλογής αριθμών, που βρίσκεται στην ιστοσελίδα www.randomizer.org. Κάθε συμμετέχων φέρει ένα μοναδικό αύξοντα αριθμό, που λαμβάνει αυτόματα μετά την υποβολή της συμμετοχής του. Θα κληρωθούν 5 νικητές και 5 αναπληρωματικοί.
  3. Μετά την κλήρωση οι νικητές θα ενημερωθούν άμεσα για το δώρο που κέρδισαν με τηλεφωνική κλήση ή αποστολή email στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχουν δηλώσει. Κατά την παραπάνω επικοινωνία θα τους ζητούνται τα πλήρη στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, κ.λ.π.) προκειμένου να μπορεί να διαπιστωθεί η ταυτοπροσωπία κατά την παραλαβή του δώρου του. Αν διαπιστωθεί ότι κάποιος νικητής έχει δώσει μη έγκυρα στοιχεία, ή ότι η συμμετοχή του δεν πληροί κάποιον από τους όρους του παρόντος, το δώρο θα μεταβιβαστεί σε αναπληρωματικό νικητή. Επίσης, το δώρο θα μεταβιβαστεί σε αναπληρωματικό νικητή σε περίπτωση αδυναμίας της διοργανώτριας εταιρείας να επικοινωνήσει με τον νικητή μετά δύο ημέρες από τη διεξαγωγή της κλήρωσης.
  4. Οι συμμετέχοντες συναινούν στη δημοσίευση του ονόματός τους στη σελίδα της Νatura nrg στο facebook εφόσον είναι μεταξύ των νικητών.

  Οι νικητές παραλαμβάνουν τα δώρα τους από το Μέγαρο Μουσικής. Η διοργανώτρια εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να κληρώσει ξανά τα δώρα που δεν αναζητήθηκαν ή δεν παραλήφθηκαν έγκαιρα από τους νικητές. Η συμμετοχή στην κλήρωση συνιστά ρητή και ανεπιφύλακτη συναίνεση και αποδοχή όλων ανεξαιρέτως των όρων του διαγωνισμού εκ μέρους του συμμετέχοντος. Τέλος, να σημειωθεί ότι τα δώρα του διαγωνισμού δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή με άλλα αντικείμενα ίσης αξίας.

  Εγγραφείτε σήμερα!

  Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

  NaturaBUZZ

  - Advertisement -

  Νεα

  Δείτε Επίσης

  Sign In

  Register

  Reset Password

  Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.