ΕυεξίαFitnessΚοιλιακοί για να δεις αποτέλεσμα!

Κοιλιακοί για να δεις αποτέλεσμα!

Ξεκινώντας κάποιος από το σπίτι του για να επισκεφτεί το γυμναστήριο, μια από τις πρώτες σκέψεις του είναι οι κοιλιακοί. Για να επιτύχει όμως το πολυπόθητο αποτέλεσμα κάνει αμέτρητους κοιλιακούς, συνεχόμενα ασταμάτητα και αμέτρητα σετ μέχρι τελικής πτώσης. Αξίζει όμως όλος αυτός ο κόπος, ο χρόνος και η προσπάθεια;

Του Κωνσταντίνου Δημητρίου, Καθηγητή Φυσικής Αγωγής

Τόσα χρόνια μέσα σε χώρους άσκησης έχω δει ανθρώπους να κάνουν κοιλιακούς ξανά και ξανά για πολύ καιρό, χωρίς κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό και γιατί πιστεύεται ότι κάνοντας πολλούς κοιλιακούς θα έχω έναν καλογυμνασμένο κορμό;

Ας αρχίσουμε από τα πολύ βασικά. Με απλά λόγια όλοι ξέρουμε πως όταν εκτελέσουμε επανειλημμένα κάποια κίνηση με αντίσταση για ένα χρονικό διάστημα τότε το μυϊκό μας σύστημα βελτιώνεται. Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε μυϊκή τόνωση, δηλαδή ένα πιο μαζεμένο και σφιχτό σώμα. Άρα όσο περισσότεροι κοιλιακοί τόσο το καλύτερο. Λογικό ακούγεται.

Ισχύει όμως το ίδιο για τους κοιλιακούς και αν όχι γιατί ;

Ο κοιλιακός μυς είναι όπως όλοι οι άλλοι πάνω στο σώμα μας και ναι ισχύουν ακριβώς τα ίδια όπως σε κάθε άλλη μυϊκή ομάδα. Το πρόβλημα, όμως, είναι στο λίπος το οποίο βρίσκεται πάνω. Δυστυχώς, ο λιπώδης ιστός δεν έχει την δυνατότητα να συσπάται και ότι δεν μπορεί να κάνει σύσπαση, απλά δεν σφίγγει. Ο πιο απλός τρόπος να το καταλάβεις είναι να πιάσεις το αυτί σου χαμηλά εκεί στο λιπώδη ιστό, στο λοβό. Τώρα προσπάθησε να το κάνεις να σφίξει. ΑΔΥΝΑΤΟΝ.

Αυτό σημαίνει πως ακόμα και αν έχεις γυμνάσει πάρα πολύ τον κορμό σου, το λίπος που βρίσκεται από πάνω θα κρύβει καλά όλο τον κόπο, τον ιδρώτα και την προσπάθειά σου.

Τι πρέπει να κάνω λοιπόν;

⇒ Πρώτον τους κοιλιακούς που βλέπεις στο διαδίκτυο πρέπει σιγά σιγά να τους βγάλεις από το μυαλό σου.  Οι περισσότεροι είναι από φάρμακα και photoshop από ανθρώπους που η μόνη δουλειά τους είναι να γυμνάζονται ή να φωτογραφίζονται.

⇒ Δεύτερον, ναι είναι εφικτός ένας εντυπωσιακός κορμός αλλά το αποτέλεσμα έρχεται κυρίως από την κουζίνα. Η σωστή διατροφή με καλό μαγειρεμένο φαγητό και με ισορροπία στην πρόσληψη των θρεπτικών συστατικών ανάλογα με τις ανάγκες σου θα φέρει τον κόπο της γυμναστικής σου στην επιφάνεια, καθώς το λίπος θα αρχίσει να φεύγει από την περιοχή της κοιλιάς σου σύντομα.

⇒ Αερόβια άσκηση

Αφού αλλάξεις λοιπόν τη διατροφή σου, στην προπόνηση σου τώρα επέλεξε την αερόβια άσκηση μια ακόμα και δυο φορές την εβδομάδα. Η μέτριας έντασης αερόβια άσκηση για περισσότερο από 40 λεπτά θα ενεργοποιήσει τα λίπη στο σώμα σου και θα σου δώσει ακόμα πιο σύντομα το επιθυμητό αποτέλεσμα.

⇒ Κάνε διαλειμματική προπόνηση

Αν είσαι λίγο πιο προχωρημένος, αυτός ο τρόπος άσκησης θα σε φέρει πιο γρήγορα κοντά στο στόχο σου. Ανέβασε την ένταση κατακόρυφα και μη σε αγχώνει ότι ο χρόνος της προπόνησης  θα μειωθεί ( λόγω εξάντλησης ).

20 λεπτά διαλειμματικής άσκησης είναι αρκετά για να σε κάνουν να μεταβολίζεις λίπη 24 έως 48 ώρες μετά την προπόνησή σου.

⇒ Κάνε βάρη

Είτε το πιστεύεις είτε όχι τα βάρη ενεργοποιούν το μεταβολισμό σου ακόμα περισσότερο και από την αερόβια άσκηση. Για να γίνει αυτό όμως πρέπει να υπάρχει ένταση και η ένταση στα βάρη καθορίζεται από την ποσότητα της αντίστασης που εκτελείς.

Βάζοντας μικρό βάρος δεν θα έχεις κανένα αποτέλεσμα αλλά αν τα κιλά σου στο τέλος κάθε σετ κάνουν την καρδιά σου να χτυπάει τότε είσαι σε καλό μεταβολικό δρόμο. ( υψηλής έντασης άσκηση με αντιστάσεις ενδείκνυται μόνο για προχωρημένους, ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ ).

Κοιλιακοί για να δεις αποτέλεσμα!

Αυτό που πρέπει να θυμάσαι για τους κοιλιακούς είναι πως είναι μια μυϊκή ομάδα όπως όλες οι άλλες. Μπορείς να την γυμνάσεις μια έως δυο φορές την εβδομάδα όπως το στήθος σου ή τα πόδια. Σταματά λοιπόν να κουράζεσαι και να ιδρώνεις κάθε μέρα υπερβάλλοντας σε σετ και επαναλήψεις. 10 έως 20 σετ όπως σε όλες τις μεγάλες μυϊκές ομάδες  από 15 έως 30 επαναλήψεις είναι αρκετά  για να σου δώσουν το αποτέλεσμα που επιθυμείς.

Αν έχεις φτάσει σε σημείο να λες ότι δεν με πιάνουν οι ασκήσεις φρόντισε:

1 Να κάνεις αυστηρές επαναλήψεις αργά και με εκούσια μυϊκή σύσπαση την ώρα των επαναλήψεων.

2 Άλλαξε τη γωνία για να κάνεις την άσκηση πιο δύσκολη.

3 Μείωσε το διάλειμμά σου.

3 Βάλε αντίσταση ( βάρος έξτρα ) στις ασκήσεις σου.

Δείτε ακόμη: Ενισχύστε το μεταβολισμό – κάψτε το κοιλιακό λίπος 

Πηγή: www.naturanrg.gr

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης

Contact to Listing Owner

Captcha Code