Κουλούρια πασχαλινά!

Κουλούρια πασχαλινά!

Αναρτήθηκε στις: Κατηγορίες: Διατροφή, Υγιεινές τροφές & Συνταγές

του Θωμά Λουλούμαρη / Ζαχαροπλάστης-Chef

Υλικά

  • 950γρ. αλεύρι μαλακό (κοσκινισμένο)
  • 450γρ. βούτυρο Ολλανδίας
  • 250γρ. ζάχαρη άχνη
  • 50γρ. μέλι
  • 10γρ. μαχλέπι σε σκόνη
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • 3 βανίλιες
  • 4 αυγά
  • 150γρ. γάλα
  • 30γρ. μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση     

Τοποθετούμε το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, το μέλι, το μαχλέπι, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια στο μίξερ με το σύρμα και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά.
Παράλληλα σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και το γάλα και με ένα σύρμα τα χτυπάμε μέχρι να «σπάσουν». Στη συνέχεια τα προσθέτουμε σιγά-σιγά στο μείγμα του μίξερ ενώ χτυπιέται μέχρι να ενσωματωθούν. Αποσύρουμε τον κάδο του μίξερ και αφαιρούμε το σύρμα. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ λίγο-λίγο ανακατεύοντας με κυκλικές κινήσεις με μια κουτάλα μέχρι όλο το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να έχουμε πετύχει μια αφράτη ζύμη.
Αφήνουμε τη ζύμη μας στο πάγκο να ξεκουραστεί για 5’ και πλάθουμε τα κουλούρια μας σε διάφορα σχήματα. Βάζουμε τα κουλούρια στο ταψί μας, τα αλείφουμε με αυγό και τα ψήνουμε στους 180οC για 20’ με 25’ περίπου.

Πηγή: NaturaNrg #05

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *