Το λεμόνι βοηθάει στην απορρόφηση του σιδήρου των τροφών και καθυστερεί την οξείδωση των σαλατικών, λόγω της αντιοξειδωτικής δράσης της βιταμίνης C που περιέχει.
Όσο για το ξίδι, δεν δίνει μόνο άρωμα και γεύση. Σύμφωνα με τους ειδικούς, φαίνεται να μειώνει τα επίπεδα της γλυκόζης και της ινσουλίνης στο αίμα, βελτιώνοντας το γλυκαιμικό έλεγχο, ενώ παράλληλα αυξάνει τα επίπεδα κορεσμού, όταν χρησιμοποιείται σε σαλάτες, στα φαγητά ή ως ντρέσινγκ.
Μάλιστα, είναι μια καλή λύση για τους υπερτασικούς, που μπορούν να το χρησιμοποιούν αντί για αλάτι. Τώρα για την επιλογή, εσείς αποφασίστε ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας.
Πηγή: NaturaNrg #54