Τα λαβράκια είναι πλούσια σε EPA και DHA ωμέγα-3 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα και αποδεδειγμένα κάνουν καλό στην καρδιά, διατηρούν τα φυσιολογικά επίπεδα των τριγλυκεριδίων και της αρτηριακής πίεσης, στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής.
♦ του Τόνυ Καβαλιέρου
Υλικά
- 2 φιλέτα από λαβράκι
- Ημίχοντρο αλάτι
- Μαύρο πιπέρι
- Αλεύρι μαλακό
- 3 κτ.σ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδου ολόκληρες
- ½ ποτήρι λευκό κρασί
- 1 κτ.σ. ελιές χωρίς τα κουκούτσια ψιλοκομμένες
- 1 κλαδάκι δενδρολίβανο
- Χυμό 1 λεμονιού
Εκτέλεση
- Καρυκεύουμε τα φιλέτα ψαριού και τα αλευρώνουμε ελαφρά.
- Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο για 3 λεπτά.
- Αφαιρούμε το σκόρδο και τηγανίζουμε το ψάρι για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Αφαιρούμε το ψάρι και προσθέτουμε στο ίδιο λάδι τις ελιές και το δενδρολίβανο, τηγανίζουμε για 1 λεπτό και σβήνουμε με το κρασί.
- Αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει για περίπου 1 λεπτό, επαναφέρουμε το ψάρι για άλλο 1 λεπτό και προσθέτουμε το λεμόνι. Σερβίρουμε αμέσως.
Καλή όρεξη!