ΕυεξίαYogaLet’s Face Yoga. 'Οχι μόνο μια γυμναστική για το πρόσωπο

Let’s Face Yoga. ‘Οχι μόνο μια γυμναστική για το πρόσωπο

Τελευταία, ακούτε γι΄ αυτήν, όλο και πιο συχνά. Τι είναι, όμως, αυτό που κάνει τη Face Yoga, όχι μόνο μια «γυμναστική για το πρόσωπο» αλλά τρόπο ζωής;

της Αλεξάνδρας Βεκιάρη, Face Yoga Trainer

Υπάρχει, πλέον, ένας τρόπος εναλλακτικός, ασφαλής, φυσικός για να πάρετε την κατάσταση –κυριολεκτικά- στα χέρια σας και να διατηρήσετε το πρόσωπό σας σφριγηλό, ξεκούραστο και υγιές. Είναι η μέθοδος αυτοθεραπείας Face Yoga. Γιατί, απλούστατα, και στο πρόσωπο, όπως και στο σώμα, υπάρχουν μυς. Αυτοί που καθημερινά είναι απασχολημένοι ώστε να μπορούμε να γελάμε, να μιλάμε, να μασάμε, να φιλάμε!

Γιατί μας είναι απαραίτητη;

Και όπως η γυμναστική είναι απαραίτητη για ένα υγιές και σθεναρό κορμί (αν δεν γυμναστούμε οι μυς γίνονται μαλθακοί και η κίνηση δυσχεραίνει) το ίδιο απαραίτητη είναι και η Face Yoga. Ευθυγραμμίζει το πρόσωπο με το υπόλοιπο σώμα και του προσφέρει τα ανάλογα οφέλη. Μάλιστα, στη σύγχρονη εποχή που τάμπλετ, κινητά και υπολογιστές μας κρατούν συνεχώς σκυμμένους (σύνδρομο tech neck) και μπλοκάρουν τη σωστή κυκλοφορία του αίματος και την οξυγόνωση όχι μόνο στο πρόσωπο, αλλά και στον εγκέφαλο, η ανάγκη για Face Yoga είναι μεγαλύτερη από ποτέ

Ωστόσο, η γοητεία με την περίπτωση της Face Yoga είναι η πνευματική, διαλογιστική της διάσταση, αυτή ακριβώς που τη διαφοροποιεί από ένα πρωτόκολλο γυμναστικής ή μια κούρα ομορφιάς. Επίσης θα μπορούσε κανείς να πει ότι λειτουργεί και σαν «κίνημα» ενάντια στην αισθητική παρακμή. Μια «παντιέρα» που συνενώνει όσους αρνούνται να… μεταλλαχτούν στο βωμό της νεανικότητας με εξεζητημένες αισθητικές παρεμβάσεις! Αν και όλα επιτρέπονται, αν έτσι νιώθεις. Όπως και όλα μπορούν να συνδυαστούν, τουλάχιστον με τη Face, που δεν αντενδείκνυται σε ότι κι αν κάνεις για να… ξορκίσεις το γήρας.

Πάρτε την κατάσταση στα… χέρια σας

 • Στη Face Yoga ενεργοποιούμε, γυμνάζουμε και δυναμώνουμε τους μύες του προσώπου και του λαιμού, δουλεύοντας από μέσα προς τα έξω. Πρακτικά, αποτελεί έναν συνδυασμό ασκήσεων, δακτυλοπιέσεων (acupressure), μασάζ και αναπνοών.
 • Να επισημάνω ότι οι ρυτίδες σχηματίζονται στην επιφάνεια του δέρματος, στην επιδερμίδα, και οι παράγοντες που τις δημιουργούν είναι η μείωση του κολλαγόνου και της ελαστίνης, αλλά και οι επαναλαμβανόμενες λάθος κινήσεις, όχι οι ασκήσεις!
 • Ακόμη, η βαρύτητα και χαλάρωση στο πρόσωπό μας είναι αποτέλεσμα της ανισοκατανομής του λίπους, η οποία  παρατηρείται όταν οι μυς δεν είναι σε καλή φυσική κατάσταση για να το συγκρατήσουν.
 • Τη διαφορά την αισθάνεσαι αμέσως, όπως συμβαίνει και με την άσκηση του σώματος. Συνήθως μετά από 2 εβδομάδες αρχίζουν να φαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα. Ενώ στις 6-8 εβδομάδες βλέπεις τη μεγάλη αλλαγή, γιατί οι 57 μυς στο πρόσωπο είναι μικρής επιφάνειας και ενεργοποιούνται άμεσα. Οι ασκήσεις και ο συνδυασμός τους είναι κάτι δημιουργικό και ανεξάντλητο. Και φυσικά προσαρμόζονται στις ανάγκες του κάθε προσώπου.

Το μυστικό είναι να επαναλαμβάνεις τη ρουτίνα των ασκήσεών σου σε καθημερινή βάση, ώστε να σου γίνει συνήθεια! Έτσι το πρόσωπό σου παραμένει υγιές, ξεκούραστο και λαμπερό. Τα σφιγμένα χαρακτηριστικά χαλαρώνουν. Ελέγχεις τις εκφράσεις σου. Κι αυτό που βλέπεις στον καθρέφτη, σου κλείνει το μάτι. Η διάθεσή σου βελτιώνεται και η αυτοπεποίθησή σου απογειώνεται. Και αυτό δεν είναι ματαιοδοξία. Είναι ποιότητα ζωής.   

Η Face Yoga έχει, μάλιστα, την εξής ιδιαιτερότητα: από τη στιγμή που θα την εντάξει κάποιος στη ζωή του, καθώς πρόκειται για θεραπεία self treatment, είναι στην απόλυτη διακριτική του ευχέρεια το πόσο καλό αποτέλεσμα θα έχει, καθώς και το ποια θα είναι η διάρκεια του αποτελέσματος. Όσο για το πού απευθύνεται; Στους πάντες ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου. Ποτέ δεν είναι πολύ αργά ή πολύ νωρίς για να ξεκινήσουμε. Ποτέ δεν είμαστε πολύ μεγάλοι ή πολύ μικροί για Face Yoga. Μπορούμε πάντα και μπορούμε παντού. Ακόμα και την ώρα που οδηγούμε ή δουλεύουμε μπροστά στον υπολογιστή. Μόλις ξυπνήσουμε ή λίγο πριν κοιμηθούμε. Στο… μπάνιο ή, γιατί όχι, και μέσα στο μετρό!

Τα οφέλη της Face Yoga

 • Οι μυς γυμνάζονται και δυναμώνουν.
 • Η κυκλοφορία του αίματος και του οξυγόνου τονώνεται.
 • Η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης ενεργοποιείται.
 • Οι ρυτίδες και οι γραμμές έκφρασης απαλύνονται και προλαμβάνονται. Η ροή της ενέργειας αποκαθίσταται.
 • Η κούραση και η ένταση απομακρύνεται.
 • Η έκφραση μαλακώνει και τα χαρακτηριστικά αναδεικνύονται.
 • Η υφή της επιδερμίδας και το περίγραμμα του προσώπου βελτιώνονται.

Κι όλα αυτά στη διάρκεια συνεδριών-μαθημάτων, ατομικών ή ομαδικών, που σας φτιάχνουν και τη διάθεση –οι ασκήσεις της Face Yoga είναι στην πλειοψηφία τους άκρως διασκεδαστικές- καθότι χρειάζεται να προηγηθεί σωστή εκπαίδευση. Έτσι ο καθένας θα μάθει να δουλεύει χωρίς να «τσαλακώνει» το πρόσωπό του, αλλά και θα εντοπίσει τις δικές του, προσωπικές ανάγκες.

Let’s Face Yoga. 'Οχι μόνο μια γυμναστική για το πρόσωπο

*H Αλεξάνδρα Βεκιάρη είναι Face Yoga Specialist, πιστοποιημένη από το International Holistic Medicine College, ενώ έχει παρακολουθήσει webinars με την World Leading Face Yoga Expert, Fumiko Takatsu και σεμινάρια με την Danielle Collins. Μετά από μια μεγάλη διαδρομή σε Πολιτικές Επιστήμες, Δημοσιογραφία, Επικοινωνία, Περιοδικά και Βιβλία, που υπηρέτησε για πολλά χρόνια με συνέπεια, έχει κάνει τη Face Yoga τρόπο ζωής και έχει αφοσιωθεί στη διάδοσή της στην Ελλάδα.

Πηγή: Naturanrg#93

 

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης