LifeLight traveler of life!! Ταξιδεύοντας στη ζωή χωρίς βαρίδια...

Light traveler of life!! Ταξιδεύοντας στη ζωή χωρίς βαρίδια…

Αδειάζοντας τις βαλίτσες των διακοπών όλοι έχουμε βρεθεί στη λιγότερο ή περισσότερο προφανή θέση που πολλά (ή και τα περισσότερα) ρούχα που είχαμε στριμώξει σε αυτή, όπως μπήκαν έτσι βγαίνουν …αφόρετα!

της Ειρήνης Ρηγοπούλου, Phd. Σύμβουλος επαγγελματικών & επιχειρηματιών στο χώρο wellbeing & wellness, irigop@aegean.gr

Ανοίγοντας την ντουλάπα για να τα ξανα-κρεμάσουμε ….  και πάλι η ιστορία επαναλαμβάνεται: πολλά από τα αντικείμενα / ρούχα / αξεσουάρ που κρύβονται σε ντουλάπες και ντουλάπια απλά βρίσκονται εκεί, χωρίς να συμμετέχουν στη ζωή μας, χωρίς να της προσδίδουν αξία εν τέλει, παρά του ότι αυτός ήταν ο λόγος που κάποια στιγμή τα επιλέξαμε! Αντίθετα, «μαραζώνουν» εκείνα και «φορτώνουν» το περιβάλλον μας!

Όποιος άνθρωπος έχει βιώσει κάποια εμπειρία βίαιου αποχωρισμού του από αντικείμενα και πράγματα που κατείχε (possessions) συνειδητοποιεί δύο βασικές διαδικασίες που εξελίσσονται παράλληλα: η πρώτη εμπεριέχει κάποια στοιχεία «πένθους», η άλλη όμως εμπεριέχει σημαντικές διαστάσεις ελευθερίας! Οι περισσότεροι στεκόμαστε και αναφερόμαστε περισσότερο στην πρώτη (για πολλούς λόγους συμβαίνει αυτό), λίγοι στη δεύτεροι, γιατί άραγε; [η απάντηση βρίσκεται στον καθένα μας]..

Φέτος, αποφάσισα να υιοθετήσω την αρχή του Light traveler

Με ενέπνευσε φίλος, πάντα καλοντυμένος και περιποιημένος, που όμως σε όλες τις περιπτώσεις που έχει τύχει να συνταξιδέψουμε μαζί, διαπιστώνω ότι το μόνο που τον συνοδεύει είναι ένα πολύ όμορφο αισθητικά και λειτουργικά όπως αποδεικνύεται εργονομικό backpack («σακίδιο/τσάντα πλάτης»). Ακολούθησα, λοιπόν, το παράδειγμά του…

Δεν θα σας πω το πόσο ευέλικτα, ευκίνητα και εν τέλει ξεκούραστα ταξίδεψα (Ελλάδα και εξωτερικό), δεν θα σταθώ στο πόσο θετικά με επηρέασε ψυχολογικά, καθώς για κάποιο λόγο που δεν γνωρίζω, όχι απλά μετέφερα μικρότερο «βάρος» παρά αισθανόμουν πιο ανάλαφρα!

Θα σας πω ότι συνειδητοποίησα ότι με τον τρόπο αυτό, μετατοπίστηκε και η προσοχή και το ενδιαφέρον μου σε άλλες διαδικασίες και εμπειρίες, αποδείχθηκα πιο δεκτική στο να εμπλακώ σε προτάσεις, όπως μικρές αποδράσεις ή μετακινήσεις, που έδωσαν φρεσκάδα και ανανέωση, ακριβώς γιατί οι συνθήκες του light traveler το επέτρεπαν και το εξυπηρετούσαν…. Σαν να «άδειασα» χώρο για άλλες εμπειρίες που αποδείχθηκαν εξαιρετικές για μένα εμπειρίες!

Τώρα λοιπόν που συνεχίζουμε στους επόμενους μήνες το ταξίδι μας, γιατί αυτή ακριβώς είναι η πρόκληση του Σεπτεμβρίου: όχι της επιστροφής στο «λιμάνι», δηλαδή στη ρουτίνα, σε ότι με λαχτάρα θέλαμε να αποχωριστούμε πριν…. καθώς αν προσεγγίζουμε το επόμενο διάστημα έτσι, ένα είναι σίγουρο: ότι είμαστε “heavy travelers” της ίδιας της ζωής….. (και φυσικά ΔΕΝ λέει!!!).

Αν λοιπόν δεν προσεγγίζουμε την επιστροφή στην «κανονικότητά» μας ως ένα «αναγκαίο κακό» με πολλά βαρίδια, παρά τη διαχειριζόμαστε ως συνέχιση του ταξιδιού μας, υιοθετώντας όλες εκείνες τις διαστάσεις που κάνουν το ταξίδι ελκυστικό για εμάς, τότε ακόμη και εκείνοι που δεν υιοθετήσαμε την αρχή του light traveler τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο, τώρα έχουμε την καλύτερη ευκαιρία, να τον υιοθετήσουμε τον Σεπτέμβριο ή ακόμη πιο καλά, από τον Σεπτέμβριο … και γιατί όχι για όλη μας τη ζωή!

Καλή συνέχεια του ταξιδιού σας!

Πηγή: Naturanrg#107

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης