Μαρμελάδα Ακτινίδιο με Λάιμ!

Αναρτήθηκε στις: Κατηγορίες: Vegan, Υγιεινές τροφές & Συνταγές

 

Υπάρχει ένα φρούτο που ευδοκιμεί την εποχή του φθινοπώρου και το οποίο αποτελεί την τέλεια τροφή για την ενδυνάμωση του οργανισμού.

Συνταγή: Εύα Μονοχάρη, www.funkycook.gr

Ο λόγος, για το ακτινίδιο, που εκτός από ενέργεια, χαρίζει υπέροχη όψη στο δέρμα, συμβάλλει στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας και βελτιώνει την καρδιακή λειτουργία. Είναι με λίγα λόγια ένας διατροφικός θησαυρός, που μπορείτε να καταναλώσετε είτε σαν σνακ μέσα στην ημέρα σας, είτε σε μορφή χυμού, ακόμα και μέσα σε σαλάτες.

Όταν έρθει η ώρα να γευθείς αυτή την μαρμελάδα πραγματικά ενθουσιάζεσαι! Μια βελούδινη υφή με τα μικρά μαύρα σποράκια να σπάνε την μονοτονία της, η γεύση κρύβει κάτι περισσότερο από όσα νομίζεις και το λάιμ δένει μαζί της απίστευτα!

Μαρμελάδα Ακτινίδιο με Λάιμ!
Μαρμελάδα με βελούδινη υφή. Ακτινίδιο και λάιμ δένουν απίστευτα μαζί!

Υλικά

  • 1000 gr.ακτινίδια
  • 720 gr.ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 λάιμ
  • 130 ml.νερό

Οδηγίες

1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα ακτινίδια σε φέτες.
Με το εργαλείο του πουρέ πατάμε τα φρούτα, όσο θέλουμε ώστε να λιώσουν ελαφρά τα φρούτα.
2. Παίρνουμε το ξύσμα και το χυμό των λάιμ.
3.Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα φρούτα, την ζάχαρη, τον χυμό και το ξύσμα.
Αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά.

4. Προσθέτουμε το νερό και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά, μετά την πρώτη βράση μετράμε τον χρόνο, για τα πρώτα 5 λεπτά δεν ανακατεύουμε.

5. Kατόπιν δυναμώνουμε την ένταση και βράζουμε, αφαιρώντας τον αφρό που θα δημιουργηθεί, μέχρι να δέσει η μαρμελάδα περίπου 12-15 λεπτά.

6. Δεν περιμένουμε η μαρμελάδα να πήξει, πρέπει να είναι ρευστή, μόλις κρυώσει θα είναι όπως ακριβώς χρειάζεται. Μεταφέρουμε την ζεστή μαρμελάδα στα βάζα, τα αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν.

Δείτε ακόμη: Aκτινίδιο το φρούτο του φθινοπώρου

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *