Ένα από τα πιο διαδεδομένα λαχανικά, που καταναλώνεται ευρέως στη χώρα μας, είναι το μαρούλι.
♦ της Μαρίας Γκέκα
Σπουδαίο σαν σαλατικό που τρώγεται ωμό. Το μαρούλι περιέχει σημαντικές ποσότητες καροτενοειδών (α- και β-καροτένιο, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη). Επίσης, είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε βιταμίνη C, φυλλικό οξύ, μαγγάνιο και χρώμιο. Επιπρόσθετα, υψηλή είναι η περιεκτικότητα του μαρουλιού και σε φυτικές ίνες.
Υπολογίζεται πως σε μια μερίδα μαρουλιού περιέχονται πάνω από 2,1 γρ. φυτικών ινών. Σύμφωνα όμως με έρευνες, σημαντική παρουσιάζεται να είναι η επίδραση του μαρουλιού και στο μεταβολισμό της χοληστερόλης. Έτσι, φαίνεται πως η κατανάλωσή του είναι δυνατόν να συνεισφέρει στην προστασία από καρδιαγγειακά νοσήματα.
Πηγή: NaturaNrg #04
|
|
|
Βιταμίνη Κ2. Πώς μια μικρή άγνωστη Βιταμίνη θα μπορούσε να σώσει τη ζωή σας! |


