ΔιατροφήVeganΜαρούλι στο μικροσκόπιο

Μαρούλι στο μικροσκόπιο

Ένα από τα πιο διαδεδομένα λαχανικά, που καταναλώνεται ευρέως στη χώρα μας, είναι το μαρούλι. 

♦ της Μαρίας Γκέκα

Σπουδαίο σαν σαλατικό που τρώγεται ωμό. Το μαρούλι περιέχει σημαντικές ποσότητες καροτενοειδών (α- και β-καροτένιο, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη). Επίσης, είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε βιταμίνη C, φυλλικό οξύ, μαγγάνιο και χρώμιο.  Επιπρόσθετα, υψηλή είναι η περιεκτικότητα του μαρουλιού και σε φυτικές ίνες.

Υπολογίζεται πως σε μια μερίδα μαρουλιού περιέχονται πάνω από 2,1 γρ. φυτικών ινών. Σύμφωνα όμως με έρευνες, σημαντική παρουσιάζεται να είναι η επίδραση του μαρουλιού και στο μεταβολισμό της χοληστερόλης.  Έτσι, φαίνεται πως η κατανάλωσή του είναι δυνατόν να συνεισφέρει στην προστασία από καρδιαγγειακά νοσήματα.

Πηγή: NaturaNrg #04

Sas-endiaferei_arrow

Βιταμίνη Κ2. Πώς μια μικρή άγνωστη Βιταμίνη θα μπορούσε να σώσει τη ζωή σας!

Καθαρίστε το ήπαρ σε 3 βήματα

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης

Contact to Listing Owner

Captcha Code