ΨυχολογίαΜάθε να αγαπάς τον εαυτό σου!

Μάθε να αγαπάς τον εαυτό σου!

Στην εποχή μας, οι άνθρωποι αξιολογούνται όλο και συχνότερα βάσει της εμφάνισής τους, παρά της προσωπικής τους αξίας και των δυνατοτήτων τους, με αποτέλεσμα να είναι πολλοί αυτοί που πιστεύουν πως µπορούν να κερδίσουν τα πάντα µε την εµφάνισή τους.
Εξάλλου, η κοινωνία έχει συνδέσει την ομορφιά με την επιτυχία και την καταξίωση σε πολλούς τομείς της ζωής (π.χ. επάγγελμα, προσωπική ζωή κ.ά.), θεώρηση που ενισχύεται και από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Όμως, αν σκεφτούμε λίγο έξω από αυτές τις κοινωνικές πιέσεις και τα πρότυπα ομορφιάς που έχουν επιβληθεί, θα δούμε ότι η εικόνα μας είναι κάτι που εύκολα αλλοιώνεται και φθείρεται, ενώ αυτό που παραμένει είναι το πώς βλέπουμε εμείς τον εαυτό μας.
Έρευνα που έγινε σε νεαρές γυναίκες που φοιτούσαν σε κολλέγιο, για το πώς έβλεπαν τον εαυτό τους, κατέδειξε τρεις διακριτές ομάδες γυναικών: εκείνες με θετική εικόνα σώματος (51%), εκείνες με δυσαρέσκεια για την εικόνα του σώματός τους (23%) και τις γυναίκες με αρνητική εικόνα σώματος (24%). Έχει ενδιαφέρον ότι η ομάδα των γυναικών με θετική εικόνα σώματος φάνηκε να έχει λιγότερη επιρροή από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ενώ επίσης είχαν λιγότερες επιζήμιες διατροφικές συμπεριφορές, μεγαλύτερο αυτοσεβασμό, αισθάνονταν περισσότερο την κοινωνική υποστήριξη του περιβάλλοντός τους και είχαν πιο συστηματική σωματική δραστηριότητα.
 
Love-Yourself-Femme-Fortune

Να θυμάσαι:

Για να αποκτήσει κάποιος θετική εικόνα σώματος απαιτείται χρόνος και υπομονή. Να έχετε πάντα κατά νου:

  • Όταν αισθάνεστε καλά µε τον εαυτό σας µπορείτε να αισθάνεστε ευτυχείς. Να βλέπετε τα πράγµατα πιο καθαρά. Αν λέτε µόνο θετικά πράγµατα, θα σκέφτεστε θετικά και θα νιώθετε θετικά.
  • Αν είστε ευχαριστηµένοι µε το πώς αισθάνεστε µέσα σας, τότε απλά και φυσικά αυτό θα φανεί και στην εµφάνισή σας. Οι άλλοι άνθρωποι θα ανταποκριθούν σε αυτό θετικά.

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης

Contact to Listing Owner

Captcha Code