ΔιατροφήVeganΜε τη φλούδα ναι, αλλά πώς;

Με τη φλούδα ναι, αλλά πώς;

Στη φλούδα των φρούτων κρύβονται όλα τα θρεπτικά συστατικά. Ένζυμα που επιταχύνουν το μεταβολισμό, μεταλλικά άλατα που θρέφουν τους ιστούς, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες που ενισχύουν την υγεία του οργανισμού

Είναι πολλά τα θρεπτικά συστατικά που υπάρχουν στη φλούδα των φρούτων και των λαχανικών, αλλά τελικά καταλήγουν στον κάδο των αχρήστων, καθώς τα ξεφλουδίζουμε πριν τα καταναλώσουμε. Κι όμως, η ίδια η φύση μάς προσφέρει πολλά μέσα για να καταναλώνουμε τους καρπούς της με ασφάλεια, χωρίς να πετάμε το καλύτερο!

Πώς θα πλένετε τα φρούτα

Νερό με λεμόνι ή ξύδι:

Απομακρύνει το 99% από τα κατάλοιπα φυτοφαρμάκων, λιπασμάτων και εντομοκτόνων που έχουν παραμείνει στην επιφάνεια των φρούτων και των λαχανικών. Για να το προετοιμάσετε, ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ 1 λίτρο νερό και προσθέτετε το χυμό ενός λεμονιού ή 3 κουταλιές λευκό ξύδι. Βυθίζετε μέσα τα φρούτα και τα λαχανικά με τη φλούδα, τα αφήνετε για 3-5 λεπτά, στη συνέχεια τα τρίβετε ελαφρά και τα στεγνώνετε με ένα καθαρό πανί από σκληρό ύφασμα. Το ισχυρά όξινο περιβάλλον του νερού αποδυναμώνει τη δράση πολλών χημικών ουσιών που έχουν χρησιμοποιηθεί για την καλλιέργεια των τροφίμων.

Νερό με σόδα:

Σε αντίθεση με το όξινο νερό, η μαγειρική σόδα παράγει ένα βασικό περιβάλλον, το οποίο είναι εξίσου αποτελεσματικό στην απομάκρυνση των χημικών ουσιών που έχουν χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια της καλλιέργειας. Ακολουθείτε παρόμοια διαδικασία προετοιμασίας, ρίχνοντας σε ένα μεγάλο μπολ 1 λίτρο νερό και διαλύοντας σε αυτό ένα κουταλάκι μαγειρική σόδα σε σκόνη. Θα πρέπει ωστόσο να γνωρίζετε ότι το βασικό περιβάλλον πέρα από την απομάκρυνση των χημικών καταλοίπων, προκαλεί και την απώλεια μέρους των υδατοδιαλυτών βιταμινών και των μεταλλικών αλάτων που υπάρχουν στην φλούδα των τροφίμων.

Ενεργό όζον:

Στην αγορά, κυκλοφορούν πλέον τα λεγόμενα «πλυντήρια τροφίμων», τα οποία απομακρύνουν ορμόνες, αντιβιοτικά, εντομοκτόνα, φυτοφάρμακα και τοξίνες με τη χρήση ενεργού όζοντος. Το ενεργό όζον αποτελεί την πιο χημικά ενεργή μορφή οξυγόνου και αποτελεί ένα ισχυρό μικροβιοκτόνο, που εξουδετερώνει βακτήρια, μύκητες και ιούς, γι’ αυτό και συχνά χρησιμοποιείται και για τον καθαρισμό του πόσιμου νερού.

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης