Μαρία Στικούδη, Ελένη Μαλούπα, Διαμάντω Λάζαρη, Νίκος Κρίγκας, Εκδόσεις Πατάκη
Έχετε µαγειρέψει ποτέ µε δίκταµο, τσάι του βουνού ή αγριοτριαντάφυλλο;
Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζεται ένα πρωτότυπο εγχείρηµα ευεξίας: από κοµπάρσοι, τα αρωµατικά-φαρµακευτικά φυτά γίνονται οι πρωταγωνιστές στην καθηµερινή διατροφή και στο οικιακό µας περιβάλλον. Για 15 αρωµατικά φυτά της ελληνικής γης δίνονται ιστορικές πληροφορίες, παρέχονται µε επιστηµονικά τεκµηριωµένο τρόπο τα συστατικά και οι ιδιότητές τους, δίδονται ειδικές συστάσεις-προφυλάξεις και επισκοπείται η διατροφική τους χρήση. Επιπλέον, προτείνονται 75 δηµιουργικά µαγειρέµατα µε συνοδευτικά ποτά, 52 µενού, 11 ροφήµατα με πρωτότυπα µείγµατα φυτών..