Μεγάλη τιμητική διάκριση στους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου – 2nd TASTE OLYMP AWARDS GR 2017
Μια ιδιαίτερα μεγάλη τιμητική διάκριση για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου στον 2nd TASTE OLYMP AWARDS GR 2017, που αποτελεί έναν διαγωνισμό εξειδικευμένης αξιολόγησης και γευσιγνωσίας Τροφίμων από ειδικούς κριτές και διακεκριμένους executive chef.
Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο Divani Caravel Hotel από 27 με 28 Μαΐου 2017, ενώ γίνεται για δεύτερη φορά συνάντηση των καλύτερων παραγωγών τροφίμων από Ελλάδα και εξωτερικό, μέσα από μια μοναδική διοργάνωση με θέμα την γευσιγνωσία μοναδικών προϊόντων του αγροτοδιατροφικού τομέα και τα εξεταζόμενα δείγματα ξεπέρασαν συνολικά τα 600.
Τα προϊόντα δοκιμάζονται από πολυάριθμο πάνελ κριτών υπό την αιγίδα των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τουρισμού, τον όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, την Ένωση Επτανήσιων Ελλάδας, την CEUCO, το ΙΕΓ, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας, την Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βόρειου Ελλάδας, τη Λέσχη Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος, τον Μιθαικος, την Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις», με ειδικούς του χώρου της γαστρονομίας.
Αξιολόγηση δειγμάτων
Η αξιολόγηση των δειγμάτων έγινε από το Olymp Awards Chef’s Jury Panel, με Panel Leader τον Κωνσταντίνο Μουζάκη-Chef Europe 2015, Director Gastronomy Club Unesco, Member WACS και μέλη της ομάδας κριτών τους: Hλίας Ιωσηφέλης-executive chef, Eυανθία Βοναζούντα-Παγκόσμιος Κριτής Αρχιμαγείρων World Association of Chef’s Societes, Λευτέρης Καραντάνης-επί 25 έτη σεφ του HILTON, Νίκος Δαούτης-executive chef, Κώστας Κωβαίος-chef de cuisine, Λάζαρος Κολαξής-sous chef στην Λέσχη Αξιωματικών, Μαρίνα Πούλιου-Τεχνολόγος Τροφίμων & Διατροφής, Παύλος Αλεξάνδρου-Πρόεδρος Συλλόγου Γευσιγνωσίας και Γαστρονομίας και πολλά άλλα ονόματα του χώρου από το πανέμορφο αυτό σύμπλεγμα γνώσης και πείρας του πάνελ των κριτών.
Να σημειωθεί ότι όλα τα προϊόντα που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, δοκιμάστηκαν από τους κριτές κατά την «τυφλή» μέθοδο, χωρίς συσκευασία και χωρίς κανενός είδους διακριτικό στοιχείο. Σε κάθε προϊόν αποδόθηκε ένας κωδικός αριθμός για να διασφαλιστεί η αξιόπιστη παρακολούθησή τους.
Κάθε κριτής πραγματοποιούσε μια οργανοληπτική ανάλυση του προϊόντος που δοκίμαζε, και κατέγραφε μια αριθμητική βαθμολογία στο φύλλο αξιολόγησης η οποία αντιπροσώπευε τη γενική αίσθηση απόλαυσης καθώς και άλλα κριτήρια, όπως όψη, οσμή, υφή, γεύση και αίσθηση στο στόμα.
Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαροπουλου συμμετείχαν με επτά (7) βιολογικά-gourmet προϊόντα τους και συγκεντρώνοντας πολύ υψηλή βαθμολογία που ξεπέρασε την βαθμολογία του 95/100 σε μέσο όρο, τιμήθηκαν με επτά ( 7 ) ισάριθμα βραβεία και με ένα προϊόν στο TOP 20 (1 Πλατινένιο, 2 Χρύσα & 4 Ασημένια βραβεία).
Tα βραβευμένα προϊόντα μας είναι:
ΕΝIGMA evoo PLATINUM AWARD (TOP 20)
ΒΑΛΣΑΜΙΚΕΣ ελιές GOLD AWARD
ΕNSTAGMA evoo GOLD AWARD
ΚΑΛΑΜΩΝ ελιές SILVER AWARD
ΑΝΑΛΑΤΕΣ ελιές SILVER AWARD
ΛΕΜΟΝΕΝΙΕΣ ελιές SILVER AWARD
ΕNSTAGMA σαφραν evoo SILVER AWARD
Είναι μια μοναδική και τιμητική στιγμή για τους βιολογικούς Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου γιατί συμπληρώνουν έναν πραγματικά μεγάλο αριθμό “επιβραβεύσεων” από ειδικούς της υψηλής γαστρονομίας, που πλέον έφτασε συνολικά στις 69 βραβεύσεις των εξειδικευμένων βιολογικών μας προϊόντων σε διεθνείς και παγκόσμιους διαγωνισμούς.