ΔιατροφήSuper foodsΜέλι και Κανέλα: φάρμακο για την καρδιά

Μέλι και Κανέλα: φάρμακο για την καρδιά

 

Μέλι και Κανέλα: φάρμακο για την καρδιά. Γνωρίζετε ότι το μίγμα μελιού και κανέλας κάνει καλό στην καρδιά;  Κάντε μια πάστα από μέλι και κανέλα σε σκόνη, αλείψτε στο ψωμί και φάτε το τακτικά για πρόγευμα. Μειώνει τη χοληστερόλη στις αρτηρίες και προλαμβάνει τις καρδιαγγειακές παθήσεις.

Υπερτροφή η Κανέλα

Η  κανέλα Κεϋλάνης βοηθάει στη μείωση της χοληστερόλης, βελτιώνει την ικανότητα της ινσουλίνης να μεταβολίζει το σάκχαρο στο αίμα, αναστέλλει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων, μειώνει την αρτηριακή πίεση και διαφυλάσσει και την καλή λειτουργία του εγκεφάλου.

Έχει, επίσης, διαπιστωθεί ότι μειώνει το σωματικό λίπος και βελτιώνει τα επίπεδα της άλιπης μάζας σώματος, αφού βοηθά στην αποδοτικότερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Τι να κάνετε αν ζαχαρώσει το μέλι;

Το μέλι είναι το μόνο τρόφιμο στον πλανήτη που δεν θα χαλάσει ποτέ. Μόνο θα ζαχαρώσει. Ωστόσο όταν το αφήσετε σε ένα ψυχρό, σκοτεινό μέρος για πολύ καιρό θα γίνει στερεό. Όταν συμβεί αυτό χαλαρώνουμε το καπάκι, ζεσταίνουμε λίγο νερό, τοποθετούμε το δοχείο με το μέλι στο ζεστό νερό, σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να υγροποιηθεί.

Στη συνέχεια είναι τόσο καλό όσο ήταν και στην αρχή. Ποτέ δε βράζουμε το μέλι ή το βάζουμε σε φούρνο μικροκυμάτων. Αν γίνει αυτό θα σκοτωθούν τα ένζυμά του.

Πηγή: NaturaNrg #37

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης