ΥγείαΑσθένειες & ΘεραπείεςMήπως έχετε δυσανεξία στη γλουτένη και δεν το ξέρετε;

Mήπως έχετε δυσανεξία στη γλουτένη και δεν το ξέρετε;

Ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που έχουν δυσανεξία στη γλουτένη, είναι πολύ πιθανόν να μην το γνωρίζουν και να μην το μάθουν ποτέ.

Η δυσανεξία στη γλουτένη έχει συνδεθεί με περίπου 50 ασθένειες και οφείλεται σε δυσανεξία στην πρωτεΐνη γλουτένη, η οποία βρίσκεται στο σιτάρι, στη σίκαλη και στο κριθάρι.

Τα παρακάτω συμπτώματα θα μπορούσαν να σας βάλουν σε υποψίες…

♦ Στους ενηλίκους, και στο αρχικό στάδιο εκδήλωσης της ασθένειας, παρατηρείται ένα γενικό αίσθημα αδιαθεσίας και κόπωσης, ακόμη και όταν οι γαστρεντερικές ενοχλήσεις είναι περιορισμένες.

♦ Στη συνέχεια, και ως συνέπεια της μειωμένης απορρόφησης βιταμινών και θρεπτικών συστατικών, παρατηρούνται αναιμία, οστεοπενία και οστεοπόρωση, καθώς και νευρικές και ορμονικές διαταραχές.

Στα βρέφη που πάσχουν από κοιλιοκάκη τα πρώτα συμπτώματα είναι οι γαστρεντερικές ενοχλήσεις, η διάρροια, οι συχνές, ογκώδεις και ιδιαίτερα δύσοσμες κενώσεις και η στασιμότητα ή η απώλεια βάρους. Στην περίπτωση που εκδηλωθεί σε μεγαλύτερο παιδί, εκτός από τα παραπάνω, μπορεί επίσης στα συμπτώματα να περιλαμβάνονται: ναυτία, εμετοί, ανορεξία, αναιμία, δερματίτιδα και στοματικές άφθες.

Πηγή: NaturaNrg #57

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης