LifeΜια πολυπόθητη βροχή για την Αυστραλία!

Μια πολυπόθητη βροχή για την Αυστραλία!

Είναι ένας πραγματικός πόλεμος, αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες μέρες στην Αυστραλία.

Μια τεράστια καταστροφή, στην οποία  καλείται η χώρα και ο πρωθυπουργός Scott Morrison να αντιμετωπίσει την μεγαλύτερη μεταπολεμική κρίση του νησιού. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τρεις πολιτείες, ενώ δύο ακόμη άτομα πέθαναν τη νύχτα μεταξύ Παρασκευής και Σαββάτου (4 -5 Ιανουαρίου) στο νησί Kangaroo, κατά μήκος της νότιας ακτής, όπου οι φλόγες έχουν ήδη σχεδόν καταστρέψει το Εθνικό Πάρκο Flinders Chase και τώρα απειλούν να φτάσουν ακόμα πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές. Σύμφωνα με την αστυνομία, τα θύματα βρίσκονταν κοντά στην πόλη της Parndana.

Οι πυρκαγιές του νησιού ξεκίνησαν στις 20 Δεκεμβρίου 2019 και έχουν ήδη καεί πάνω από 1.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης. Εν τω μεταξύ, το Σίδνεϊ κινδυνεύει να παραμείνει στο σκοτάδι, με τις φωτιές που επιβαρύνουν τον εφοδιασμό με ηλεκτρική ενέργεια στην πιο πολυπληθή πολιτεία της ηπείρου. Σε ένα tweet, ο υπουργός Ενέργειας Matt Kean κάλεσε τους κατοίκους να μειώσουν την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και να «απενεργοποιήσουν τις αντλίες της πισίνας, να μη φωτίσουν επαρκώς τα σπίτια τους και να αποφύγουν τη χρήση πλυντηρίων ρούχων και πλυντηρίων πιάτων».

Στη Νέα Νότια Ουαλία, η φωτιά κατέστρεψε την πρόσβαση προς το στο νότιο τμήμα του κράτους. “Ζούμε πολύ δύσκολες ώρες”, δήλωσε ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Νέας Ουαλίας, Shane Fitzsimmons. Οι καιρικές συνθήκες είναι πιθανόν να επιδεινωθούν το Σαββατοκύριακο. Προβλέπονται πάνω από 40 βαθμοί Κελσίου, συνοδευόμενοι από ισχυρούς ανέμους που θα μπορούσαν να καταστήσουν ακόμα πιο δύσκολη τη δουλειά των ομάδων διάσωσης.

Οι μετεωρολόγοι λένε ότι ένα κλιματικό σύστημα στον Ινδικό Ωκεανό, είναι η κύρια αιτία πίσω από την υπερβολική ζέστη στην Αυστραλία. Ωστόσο, πολλά μέρη της Αυστραλίας βρίσκονται σε συνθήκες ξηρασίας εδώ και χρόνια, γεγονός που διευκόλυνε τη διάδοση και την ανάπτυξη των πυρκαγιών. Τις προηγούμενες μέρες, ο  πρωθυπουργός έχει επικριθεί για το χειρισμό του πάνω στο θέμα των μεγάλων πυρκαγιών. . Έχει αντιμετωπίσει κατηγορίες ότι ήταν απών, κάνοντας διακοπές στη Χαβάη και υπονομεύοντας τον ρόλο της κλιματικής αλλαγής.

Από τότε που άρχισαν οι πυρκαγιές, τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, δεκάδες έχουν αναφερθεί ότι αγνοούνται και πάνω από 1.300 κατοικίες έχουν καταστραφεί.

Από την τεράστια οικολογική καταστροφή γης έχουν βρει τον θάνατο πάνω από μισό δισεκατομμύριο ζώα – πολλά από αυτά απειλούνται με εξαφάνιση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών.

Όλοι προσευχόμαστε για μια πολυπόθητη βροχή πάνω από το νησί της Αυστραλίας. Μακάρι να εισακουστεί η προσευχή μας!

Πηγή: www.naturanrg.gr

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης