ΔιατροφήΜους μόκας με δαμάσκηνα και μαυροδάφνη

Μους μόκας με δαμάσκηνα και μαυροδάφνη

Μους μόκας με δαμάσκηνα και μαυροδάφνη. Μία σοκολατένια συνταγή σκέτη απόλαυση να την πιεις στο ποτήρι!

του chef Τόνυ Καβαλιέρου

Υλικά

  • 250 γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσια
  • 250 ml μαυροδάφνη
  • 150 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας
  • 2 κ.γ. καφέ σε σκόνη
  • 3 κρόκους αυγών
  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
  • σκόνη κακάο

Εκτέλεση

  1. Σιγοβράζουμε τα δαμάσκηνα στην μαυροδάφνη για 5 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν. Στραγγίζουμε και κρατάμε το χυμό. Πολτοποιούμε τα δαμάσκηνα σε μίξερ.
  2. Κόβουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και την βάζουμε σε κατσαρολάκι και αφού λιώσει προσθέτουμε τον καφέ.
  3. Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό από τα δαμάσκηνα, τα λιωμένα δαμάσκηνα, τους κρόκους αυγών και την ζάχαρη άχνη. Ανακατεύουμε καλά, και προσθέτουμε τη σαντιγί.
  4. Αδειάζουμε σε ποτήρια ή μπολάκια γλυκού και αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει. Πασπαλίζουμε με τη σκόνη κακάο πριν σερβίρουμε.

Πηγή: Naturanrg#02

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης