Μους μόκας με δαμάσκηνα και μαυροδάφνη. Μία σοκολατένια συνταγή σκέτη απόλαυση να την πιεις στο ποτήρι!
του chef Τόνυ Καβαλιέρου
Υλικά
- 250 γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσια
- 250 ml μαυροδάφνη
- 150 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας
- 2 κ.γ. καφέ σε σκόνη
- 3 κρόκους αυγών
- 120 γρ. ζάχαρη άχνη
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
- σκόνη κακάο
Εκτέλεση
- Σιγοβράζουμε τα δαμάσκηνα στην μαυροδάφνη για 5 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν. Στραγγίζουμε και κρατάμε το χυμό. Πολτοποιούμε τα δαμάσκηνα σε μίξερ.
- Κόβουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και την βάζουμε σε κατσαρολάκι και αφού λιώσει προσθέτουμε τον καφέ.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό από τα δαμάσκηνα, τα λιωμένα δαμάσκηνα, τους κρόκους αυγών και την ζάχαρη άχνη. Ανακατεύουμε καλά, και προσθέτουμε τη σαντιγί.
- Αδειάζουμε σε ποτήρια ή μπολάκια γλυκού και αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει. Πασπαλίζουμε με τη σκόνη κακάο πριν σερβίρουμε.
Πηγή: Naturanrg#02