– ΕΛΗΞΕ- “Μουσικές για τις ημέρες του Πάσχα” – Κερδίστε 5 διπλές προσκλήσεις!

Αναρτήθηκε στις: Κατηγορίες: Διαγωνισμοί

Αdagio Μουσικές για τις ημέρες του Πάσχα

Bjørn Andor Drage

Ρεσιτάλ εκκλησιαστικού οργάνου

Παρασκευή 19 Απριλίου | 20:30 |Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

Ιδεώδης εισαγωγή για τις φετινές πασχαλινές εκδηλώσεις, το ρεσιτάλ εκκλησιαστικού οργάνου του Bjørn Andor Drage [Μπγιορν Άντορ Ντράγκε] λίγες μόλις ημέρες πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα (Παρασκευή 19 Απριλίου, ώρα 8:30 μ.μ.), μας φέρνει ακόμη πιο κοντά στο κατανυκτικό της πνεύμα. Στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης ο επιβλητικός ήχος του βασιλιά των μουσικών οργάνων υμνεί το Θείο Πάθος μέσα από συνθέσεις σπουδαίων μουσουργών και βιρτουόζων του είδους, όπως του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, του Γιόχαν Πάχελμπελ, του Φέλιξ Μέντελσον, του Λουί Βιερν, του Γκυ Μποβέ, αλλά και μέσα από ευφάνταστες μεταγραφές έργων Γκρηγκ και Σβέντσεν, τις οποίες υπογράφει ο διεθνώς αναγνωρισμένος Nορβηγός οργανίστας.

Το πρόγραμμα

Σημαντικοί σταθμοί του Μπγιορν Άντορ Ντράγκε, σε αυτή τη μουσική διαδρομή του από την προκλασική εποχή έως σήμερα, αποτελούν οι συνθέσεις δύο επιφανών προσωπικοτήτων του Μπαρόκ, του Γ.Σ. Μπαχ (1685-1750) και του Γιόχαν Πάχελμπελ (1653-1706). Από την πλούσια εργογραφία του μεγάλου κάντορα της Λειψίας, ο φημισμένος σολίστ επέλεξε να παρουσιάσει το Κομμάτι για όργανο σε σολ μείζονα και το χορικό-πρελούδιο «Αμνέ του Θεού, αθώε εσύ!».

Το μουσικό τοπίο συμπληρώνεται από τη Σακόν σε φα ελάσσονα του Πάχελμπελ. Στο πρώτο μέρος του ρεσιτάλ θα ακουστούν ακόμη η Σονάτα για όργανο βασισμένη στο χορικό «Πάτερ ημών ο εν τοις ουρανοίς» του Φέλιξ Μέντελσον-Μπαρτόλντυ (1809-1847) καθώς και δύο αποσπάσματα από τη Συμφωνία για εκκλησιαστικό όργανο αρ. 3 του γάλλου οργανίστα της Νοτρ Νταμ και συνθέτη Λουί Βιερν(1870-1937).

Στο δεύτερο μέρος το ενδιαφέρον μετατοπίζεται στην κλασική και σύγχρονη δημιουργία. Το πρόγραμμα ανοίγει με το έργο Οκτώ μικρά κομμάτια για την παρουσίαση ενός εκκλησιαστικού οργάνου του σύγχρονου ελβετού συνθέτη και οργανίστα Γκυ Μποβέ (γενν. 1942) και κλείνει με μεταγραφές για όργανο από τον Ντράγκε δημοφιλών ορχηστρικών κομματιών που φέρουν την υπογραφή δύο διάσημων συμπατριωτών του.

Ο διακεκριμένος σολίστ θα ερμηνεύσει τους Νορβηγικούς χορούς αρ. 1 και 4 του Έντβαρντ Γκρηγκ (1843-1907), «πατέρα» της Νορβηγικής Εθνικής Σχολής, και την Εορταστική Πολωνέζα του Γιόχαν Σβέντσεν (1840-1911), ο οποίος ήταν σύγχρονος του Γκρηγκ και διέπρεψε στη Βόρεια Ευρώπη κατά τη ρομαντική εποχή ως συνθέτης, μαέστρος και βιολονίστας.

Ο Νορβηγός οργανίστας και συνθέτης Bjørn Andor Drage…

Σπούδασε εκκλησιαστική μουσική στο Όσλο, όπου και έκανε το ντεμπούτο του. Στη συνέχεια, σταδιοδρόμησε ως καθηγητής εκκλησιαστικού οργάνου και εκκλησιαστικής μουσικής στο Ωδείο του Τρόντχαϊμ, ενώ εργάστηκε επί μία δεκαετία ως οργανίστας του καθεδρικού ναού της πόλης Mπόντο. Το 2007 εξελέγη καθηγητής εκκλησιαστικού οργάνου στο Πανεπιστήμιο του Τρόμσο ενώ από το 2008 εργάζεται ως καθηγητής θεωρίας και σύνθεσης στο Πανεπιστήμιο Νορντ του Μπόντο.

Ως οργανίστας έχει περιοδεύσει σε όλη την Ευρώπη, στη Ρωσία και στις ΗΠΑ, έχει λάβει μέρος σε γνωστά φεστιβάλ στη Γερμανία, τη Βρετανία, την Ελλάδα και σε άλλες χώρες. Έχει επίσης πλούσια δισκογραφική δραστηριότητα που καλύπτει ευρύ φάσμα: από την «κλασική» μουσική μέχρι τη ροκ και την αβανγκάρντ.

Ως συνθέτης έχει γράψει έργα σε ποικίλα μουσικά στιλ και για διάφορους συνδυασμούς οργάνων και έχει λάβει παραγγελίες από σκανδιναβικά ορχηστρικά σύνολα και σχήματα μουσικής δωματίου, φεστιβάλ και πολιτιστικούς φορείς.

Εισιτήρια: 210 72 82 333, megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα Public

Πληροφορίες: 210 72 82 333, http://www.megaron.gr


Όροι και Προϋποθέσεις Διαγωνισμού

Η NATURA NRG, διεξάγει διαγωνισμό εκ του οποίου 5 τυχεροί/ ές θα κερδίσουν 5 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση ρεσιτάλ εκκλησιαστικού οργάνου «Αdagio – Μουσικές για τις ημέρες του Πάσχα» το Παρασκευή 19 Απριλίου | 20:30, Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.
Για να λάβεις μέρος στο διαγωνισμό, συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας:

*Προσοχή. Υποχρεωτικά πεδία!

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχει οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο, άνω των 18 ετών που θα αποστείλει τη συμμετοχή του μέσω της αντίστοιχης φόρμας, πλην των ιδιοκτητών και των εργαζομένων στην διοργανώτρια εταιρεία, καθώς και των συγγενών τους.

  1. Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή τους, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να στείλουν τα πλήρη και ακριβή τους στοιχεία (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, e-mail, πόλη), μέσω της συμπλήρωσης της ειδικής φόρμας που βρίσκεται στην ιστοσελίδα www.naturanrg.gr. Κάθε διαγωνιζόμενος συμμετέχει μόνο μια φορά στο διαγωνισμό.
  2. Ο διαγωνισμός λήγει την 17.04.2019, ώρες 19.00. Μετά την πάροδο της ημερομηνίας λήξης του διαγωνισμού καμία συμμετοχή δε θα συμπεριληφθεί στην κλήρωση. Η κλήρωση του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί παρουσία του νομίμου εκπροσώπου της διοργανώτριας εταιρείας στα γραφεία της (Μακεδονίας 1, Περιστέρι- Αθήνα) την 17.04.2019, μέσω του ηλεκτρονικού προγράμματος τυχαίας επιλογής αριθμών, που βρίσκεται στην ιστοσελίδα www.randomizer.org. Κάθε συμμετέχων φέρει ένα μοναδικό αύξοντα αριθμό, που λαμβάνει αυτόματα μετά την υποβολή της συμμετοχής του. Θα κληρωθούν 5 νικητές και 5 αναπληρωματικοί.
  3. Μετά την κλήρωση οι νικητές θα ενημερωθούν άμεσα για το δώρο που κέρδισαν με τηλεφωνική κλήση ή αποστολή email στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχουν δηλώσει. Κατά την παραπάνω επικοινωνία θα τους ζητούνται τα πλήρη στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, κ.λ.π.) προκειμένου να μπορεί να διαπιστωθεί η ταυτοπροσωπία κατά την παραλαβή του δώρου του. Αν διαπιστωθεί ότι κάποιος νικητής έχει δώσει μη έγκυρα στοιχεία, ή ότι η συμμετοχή του δεν πληροί κάποιον από τους όρους του παρόντος, το δώρο θα μεταβιβαστεί σε αναπληρωματικό νικητή. Επίσης, το δώρο θα μεταβιβαστεί σε αναπληρωματικό νικητή σε περίπτωση αδυναμίας της διοργανώτριας εταιρείας να επικοινωνήσει με τον νικητή μετά δύο ημέρες από τη διεξαγωγή της κλήρωσης.
  4. Οι συμμετέχοντες συναινούν στη δημοσίευση του ονόματός τους στη σελίδα της Νatura nrg στο facebook εφόσον είναι μεταξύ των νικητών.

Οι νικητές παραλαμβάνουν τα δώρα τους από το Μέγαρο ΜουσικήςΗ διοργανώτρια εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να κληρώσει ξανά τα δώρα που δεν αναζητήθηκαν ή δεν παραλήφθηκαν έγκαιρα από τους νικητές. Η συμμετοχή στην κλήρωση συνιστά ρητή και ανεπιφύλακτη συναίνεση και αποδοχή όλων ανεξαιρέτως των όρων του διαγωνισμού εκ μέρους του συμμετέχοντος. Τέλος, να σημειωθεί ότι τα δώρα του διαγωνισμού δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή με άλλα αντικείμενα ίσης αξίας.

Δείτε επίσης