Μπορώ!

Έρχονται στιγμές που μέσα μας αισθανόμαστε αδύναμοι, τόσο που καμιά φορά κι εμείς οι ίδιοι αναρωτιόμαστε γιατί να συμβαίνει αυτό. Πολλές φορές ερχόμαστε αντιμέτωποι με καταστάσεις που μας ζορίζουν και φοβόμαστε να αναλάβουμε δράση. Άλλοτε πάλι πιστεύοντας ότι δεν μπορούμε να διαχειριστούμε μία κατάσταση, προσπαθούμε υποτυπωδώς να ανταποκριθούμε, καταλήγοντας σε ελλιπείς λύσεις και πολλές ενοχές για την “αδυναμία” μας. – Μπορώ!

Της Μαρίας Καυρολογάκη, θεραπεύτρια ananda energy healing, www.ananda.com.gr

Γιατί αισθάνομαι ότι “δεν μπορώ”;

Ο τρόπος που μεγαλώνουμε, τα βιώματα και οι προγραμματισμοί που έχουμε λάβει κατά τη διάρκεια της ζωής μας, επηρεάζουν σε ένα μεγάλο βαθμό τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις που μας παρουσιάζονται. Η επίδραση της οικογένειας είναι καταλυτική, κυρίως όπου η ματαίωση είναι έντονη. Επίσης, αν ένα παιδί μεγαλώσει σε μία οικογένεια όπου κυριαρχεί η αδυναμία ανάληψης ρίσκου και ο φόβος, τότε το παιδί υιοθετεί αυτόματα αυτές τις συμπεριφορές και δρα ανάλογα. Μεγάλη επίδραση ασκεί, επίσης, το σχολικό περιβάλλον, το φιλικό και φυσικά το εργασιακό.
Το προσωπικό ψέμα, που ουσιαστικά αναφέρεται στην ψευδή εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας βασισμένοι σε βιώματα, πεποιθήσεις και προγραμματισμούς που φυτεύτηκαν στο υποσυνείδητό μας από τη στιγμή της γέννησής μας, αλλά και σε όλη την παιδική μας ηλικία. Μαθαίνοντας ποιο ακριβώς είναι το προσωπικό ψέμα που μας χαρακτηρίζει, (π.χ.: “δεν είμαι αρκετά καλός/ή “δεν τα καταφέρνω”, “δεν αξίζω την αγάπη”, κλπ), μπορούμε ευκολότερα να δουλέψουμε πάνω στην προσωπική μας μεταμόρφωση και την εσωτερική μας απελευθέρωση.
Ο φόβος της αποτυχίας πολλές φορές είναι τόσο έντονος, που δεν μας βοηθά να δράσουμε και να προσπαθήσουμε. Εξιδανικεύουμε μέσα στο μυαλό μας μία κατάσταση και θεωρούμε ότι αν κάτι δεν γίνει τέλεια (όπως εμείς το αντιλαμβανόμαστε το τέλειο) καλύτερα να μην γίνει. Τα πιο σοβαρά εμπόδια βρίσκονται μέσα μας και δυστυχώς είναι πιο ισχυρά από τα εξωτερικά εμπόδια!

Πώς ενδυναμώνω τον εαυτό μου;

Αναπνέω συνειδητά!

Όταν εστιάζω στην αναπνοή μου διατηρώ την επίγνωσή μου σε υψηλά επίπεδα, εκπαιδεύω τον εαυτό μου να παραμένει συνειδητός. Σας αναφέρω μία τεχνική αναπνοής που θα σας βοηθήσει να εστιάσετε στο στόχο σας και να παραμείνετε συγκεντρωμένοι:
Καθίστε και διατηρήστε την πλάτη σας ίσια, χωρίς να ακουμπάει στην καρέκλα. Πάρτε μια βαθιά εισπνοή από τη μύτη και εστιάστε την προσοχή σας ανάμεσα στα μάτια. Κρατήστε την αναπνοή σας όσο σας είναι ευχάριστο, εστιάζοντας στο ίδιο σημείο και εκπνεύστε από τη μύτη, νιώθοντας κατά την εκπνοή κάθε ανησυχία να αποβάλλεται από το σύστημά σας, από κάθε σας κύτταρο. Εάν επιθυμείτε, τη στιγμή της παύσης μπορείτε να οραματιστείτε αυτό που θέλετε να επιτύχετε (στόχος). Επαναλάβετε αυτή την τεχνική για 5-10 λεπτά καθημερινά και παρατηρήστε πώς νιώθετε καθώς περνούν οι μέρες.

– Θετικές δηλώσεις

Κάθε φορά που αντιλαμβάνεστε κάποια αδυναμία σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε θετικές δηλώσεις ώστε να βοηθήσετε τον υποσυνείδητο νου σας να αλλάξει κάποιες εδραιωμένες πεποιθήσεις που σας ακινητοποιούν. Εάν για παράδειγμα η αρνητική σας πεποίθηση είναι: “δεν τα καταφέρνω”, μπορεί η θετική σας δήλωση να είναι: “είμαι πολύ καλός-ή σε ό,τι επιχειρώ”. Γράφετε τη θετική σας δήλωση 20 φορές/ημέρα για 21 ημέρες τουλάχιστον ή μέχρι να αισθανθείτε ότι πλέον δεν σας αντιπροσωπεύει αυτή η αρνητική σκέψη.

– Οραματισμός

Καθίστε κάπου άνετα και αρχίστε να σκέφτεστε αυτό που θέλετε να κάνετε. Αν είστε καλοί στο να δημιουργείτε εικόνες με τη φαντασία σας, δείτε το σαν να έχει ήδη πραγματοποιηθεί. Κάθε φορά που θα παρατηρείτε ότι σκέφτεστε απαισιόδοξα επιβάλλετε στον εαυτό σας να εστιάζει μόνο στον τελικό στόχο. Νιώστε ευγνωμοσύνη που τα καταφέρατε!

– Διαλογισμός

Ο Διαλογισμός καθαρίζει το ενεργειακό σώμα και δίνει την ευκαιρία να παραμένουμε εσωτερικά ήρεμοι και εστιασμένοι. Μας βοηθά να συνδεθούμε με τον Ανώτερο Εαυτό μας και να έρθουμε πιο κοντά στην Αλήθεια μας.

– Φυσική άσκηση

Η γυμναστική αυξάνει την σεροτονίνη, την ορμόνη της χαράς! Επομένως όσο περισσότερο ασκούμαστε, αισθανόμαστε χαρούμενοι και με πιο καθαρό μυαλό μπορούμε να εστιάσουμε στο στόχο μας. Επιλέξτε το είδος άσκησης που σας ταιριάζει και θα αναζωογονηθείτε σίγουρα!

– Επαφή με τη φύση, καλή διατροφή, ξεκούραση

Ας μην ξεχνάμε πόσο σημαντική είναι η επαφή με τη φύση, πόσο μας τονώνει μία βόλτα στο δάσος ή μια βουτιά στη θάλασσα. Η ζωτική ενέργεια (prana) στη φύση είναι απολύτως απαραίτητη για τον οργανισμό μας σε φυσικό αλλά και σε ψυχολογικό επίπεδο. Μία ισορροπημένη διατροφή με πολλά φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς, αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας στο σώμα και την καλή διάθεση στο πνεύμα!
Επί της ουσίας, η σειρά είναι η εξής: καλές σκέψεις – καλές λέξεις – καλές πράξεις. Είναι γνωστό πλέον ότι οι σκέψεις μας έχουν δύναμη. Οτιδήποτε σκεφτόμαστε σε ενεργειακό επίπεδο έχει την τάση να υλοποιηθεί σε φυσικό επίπεδο. Επομένως είναι σημαντικό να προσπαθούμε όσο μπορούμε να παραμένουμε συνειδητοί, ώστε να εντοπίζουμε τις αρνητικές μας σκέψεις και να τις αλλάζουμε. Τη σκέψη και την έκφραση ακολουθεί η πράξη. Κατά συνέπεια, όταν έχουμε ισορροπήσει τα δύο πρώτα, το μέρος της δράσης συμβαίνει ευκολότερα και με θετική προσέγγιση.

BREATH MASTERY & LIFE MASTERY TRAINING

Θελήσατε ποτέ να δείτε με σοβαρότητα την προσωπική σας εξέλιξη; Να προκαλέσετε τον εαυτό σας να αγγίξει δυνατότητες που ποτέ δεν πιστεύατε ότι είχατε; ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΣΤ’ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΑΧΕΙΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ;
Το BREATH MASTERY & LIFE MASTERY TRAINING, διάρκειας 1 έτους αποτελεί ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ… και επιπλέον θα γίνετε επαγγελματίας Rebirthing Breathworker.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και χωρίζεται σε 9 ενότητες, τις οποίες μπορείτε να παρακολουθήσετε και μεμονωμένα. Κάθε ενότητα συμπεριλαμβάνει Συνεδρίες Rebirthing και Δημιουργικές Ασκήσεις που θα σας στρέψουν μέσα στον Εαυτό σας και θα ανακαλύψετε τις πιο βαθιές Αλήθειες. Θα διδαχθείτε επίσης τρόπους και θα σας δοθούν τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να ξεπεράσετε τις αρνητικές αποφάσεις / μοτίβα σκέψης που λάβατε σε κάθε ηλικία. Θα ενδυναμωθείτε ώστε να τα αλλάξετε όλα αυτά και να δημιουργήσετε τη ζωή των ονείρων σας.
Πραγματοποιείται υπό την καθοδήγηση της Διεθνώς Αναγνωρισμένης Breathmaster, Κάτιας Μπουστάνη και της Εκπαιδεύτριας Rebirthing Breathwork & Breath Mastery Μαρίας Καυρολογάκη, που έχουν εγκριθεί και πιστοποιηθεί από τον Οργανισμό Rebirthing Breathwork International (την επίσημη Σχολή Rebirthing του Leonard Orr) και τον Οργανισμό Global Breathing Awareness.

Περισσότερες πληροφορίες: www.ananda.com.gr

Πηγή Natura Nrg #84

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.