Αρχική Διαγωνισμοί – ΕΛΗΞΕ- Κερδίστε “Τα μυστικά του ύπνου” από τις Εκδόσεις Πεδίο

– ΕΛΗΞΕ- Κερδίστε “Τα μυστικά του ύπνου” από τις Εκδόσεις Πεδίο

3 τυχεροί/ές θα κερδίσουν το βιβλίο του Matthew Walker, από τις εκδόσεις «Πεδίο».

«Ο ύπνος είναι το πλέον αποτελεσματικό μέσο για να επαναρυθμίζουμε καθημερινά τον εγκέφαλό μας και το σώμα μας – η καλύτερη προσπάθεια της Μητέρας Φύσης ενάντια στον θάνατο»

Matthew Walker

Σε αυτή τη μελέτη, την οποία υπογράφει ο επιφανής νευροεπιστήμονας Matthew Walker, αναλύεται ένα από τα πιο παράξενα βιολογικά φαινόμενα: ο ύπνος. «Κοιμόμαστε για μια πληθώρα λόγων – νυχτερινών λειτουργιών που ωφελούν το μυαλό και το σώμα μας.

Απ’ ό,τι φαίνεται, δεν υπάρχει κάποιο όργανο ή εγκεφαλική λειτουργία που να μην επωφελείται σημαντικά από τον ύπνο (και να μη βλάπτεται σε μεγάλο βαθμό από την έλλειψή του)», γράφει ο συγγραφέας στο βιβλίο, που αναδείχτηκε το καλύτερο βιβλίο της χρονιάς από τα έντυπα London Evening Standard, Financial Times, Business Insider, Greater Good Magazine και The Stranger.

Το βιβλίο καταγράφει όλα τα συναρπαστικά ευρήματα των νεότερων πρωτοποριακών ερευνών για τον ύπνο, τις εφαρμογές και τις επιπτώσεις τους στη ζωή μας. Με σαφήνεια, απλότητα και αμεσότητα, ο συγγραφέας εξηγεί τη ζωτική λειτουργία του ύπνου σε κάθε πτυχή της ζωής μας: από την ικανότητά μας για μάθηση και λήψη αποφάσεων, την εξισορρόπηση των συναισθημάτων μας, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας έως τη ρύθμιση της όρεξής μας.

Γραμμένο με γλαφυρό, ζωντανό και κατανοητό τρόπο, το βιβλίο μάς εξηγεί πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις ευεργετικές ιδιότητες του ύπνου για να αλλάξουμε τη ζωή μας προς το καλύτερο.

Έγραψαν για το βιβλίο

 • «Δείτε πώς ένας καλός ύπνος μπορεί να μας κάνει πιο έξυπνους, πιο ελκυστικούς, πιο ευτυχισμένους, πιο υγιείς, και να μας κρατήσει μακριά από τον καρκίνο». – The Guardian
 • «Ο διευθυντής του Κέντρου για τον Ανθρώπινο Ύπνο του Πανεπιστημίου του Μπέρκλεϊ εξερευνά τον σκοπό του ύπνου. Επειδή αν κατανοήσουμε το “γιατί”, θα μπορέσουμε να φτάσουμε ευκολότερα στο “πώς”». – People
 • «Ένα πολύ ενδιαφέρον και σημαντικό βιβλίο που πρέπει να διαβάσετε, έχοντας κατά νου ότι ο συγγραφέας δηλώνει πως είναι “ερωτευμένος με όλα όσα είναι και κάνει ο ύπνος”». – Financial Times
 • «Υπέροχο ανάγνωσμα… Και το πιο σημαντικό είναι ότι μας δίνει απλές πρακτικές συμβουλές για να κοιμηθούμε καλύτερα απόψε». – Men’s Journal

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Matthew Walker, PhD, είναι καθηγητής Νευροεπιστημών και Ψυχολογίας και διευθύνει το Κέντρο για τον Ανθρώπινο Ύπνο στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ. Θεωρείται αυθεντία στο θέμα του ύπνου και εμφανίζεται τακτικά σε τηλεοπτικές εκπομπές όπου ενημερώνει σχετικά το ευρύ κοινό. Τα μυστικά του ύπνου είναι το πρώτο του έργο, το οποίο ανακηρύχθηκε το καλύτερο βιβλίο της χρονιάς από πολλά επιστημονικά έντυπα ευρείας κυκλοφορίας.

Για να λάβεις μέρος στο διαγωνισμό, κάνε like & share τη σελίδα facebook της Νatura nrg  και στη  facebook σελίδα των Εκδόσεων Πεδίο  και οπωσδήποτε συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας:

  *Προσοχή. Υποχρεωτικά πεδία!

  Όροι και Προϋποθέσεις Διαγωνισμού

  Η NATURA NRG, διεξάγει διαγωνισμό εκ του οποίου 3 τυχεροί/ ές θα κερδίσουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου “Τα μυστικά του ύπνου” από τις εκδόσεις Πεδίο

  Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχει οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο, άνω των 18 ετών που θα αποστείλει τη συμμετοχή του μέσω της αντίστοιχης φόρμας, πλην των ιδιοκτητών και των εργαζομένων στην διοργανώτρια εταιρεία, καθώς και των συγγενών τους.

  1.  Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή τους, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να στείλουν τα πλήρη και ακριβή τους στοιχεία (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, e-mail, πόλη), μέσω της συμπλήρωσης της ειδικής φόρμας που βρίσκεται στην ιστοσελίδα www.naturanrg.gr. Κάθε διαγωνιζόμενος συμμετέχει μόνο μια φορά στο διαγωνισμό.
  2. Ο διαγωνισμός λήγει την 03.06.2019, ώρες 19.00. Μετά την πάροδο της ημερομηνίας λήξης του διαγωνισμού καμία συμμετοχή δε θα συμπεριληφθεί στην κλήρωση. Η κλήρωση του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί παρουσία του νομίμου εκπροσώπου της διοργανώτριας εταιρείας στα γραφεία της (Μακεδονίας 1, Περιστέρι- Αθήνα) την 03.06.2019, μέσω του ηλεκτρονικού προγράμματος τυχαίας επιλογής αριθμών, που βρίσκεται στην ιστοσελίδα www.randomizer.org. Κάθε συμμετέχων φέρει ένα μοναδικό αύξοντα αριθμό, που λαμβάνει αυτόματα μετά την υποβολή της συμμετοχής του. Θα κληρωθούν 3 νικητές και 3 αναπληρωματικοί.
  3. Μετά την κλήρωση οι νικητές θα ενημερωθούν άμεσα για το δώρο που κέρδισαν με τηλεφωνική κλήση ή αποστολή email στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχουν δηλώσει. Κατά την παραπάνω επικοινωνία θα τους ζητούνται τα πλήρη στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, κ.λ.π.) προκειμένου να μπορεί να διαπιστωθεί η ταυτοπροσωπία κατά την παραλαβή του δώρου του. Αν διαπιστωθεί ότι κάποιος νικητής έχει δώσει μη έγκυρα στοιχεία, ή ότι η συμμετοχή του δεν πληροί κάποιον από τους όρους του παρόντος, το δώρο θα μεταβιβαστεί σε αναπληρωματικό νικητή. Επίσης, το δώρο θα μεταβιβαστεί σε αναπληρωματικό νικητή σε περίπτωση αδυναμίας της διοργανώτριας εταιρείας να επικοινωνήσει με τον νικητή μετά δύο ημέρες από τη διεξαγωγή της κλήρωσης.
  4. Οι συμμετέχοντες συναινούν στη δημοσίευση του ονόματός τους στη σελίδα της Νatura nrg στο facebook εφόσον είναι μεταξύ των νικητών.

  Οι νικητές που θα κληρωθούν σε περίπτωση που διαμένουν στην Αθήνα παραλαμβάνουν το δώρο από το υποκατάστημά των “Εκδόσεων Πεδίο” στη στοά του βιβλίου και συγκεκριμένα από την διεύθυνση:

  Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα, 10564 – Τηλ: 210-3229620 –
  Ωράριο: Δε. &  Τετ. 9:30-14:30 Τρ. – Πέμ. & Παρ. 9:30-18:00  Σάβ. 10:00-14:30

  Αν διαμένουν εκτός Αττικής τα δώρα θα αποσταλούν με courier, χωρίς επιβάρυνση.

  Η διοργανώτρια εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να κληρώσει ξανά τα δώρα που δεν αναζητήθηκαν ή δεν παραλήφθηκαν έγκαιρα από τους νικητές. Η συμμετοχή στην κλήρωση συνιστά ρητή και ανεπιφύλακτη συναίνεση και αποδοχή όλων ανεξαιρέτως των όρων του διαγωνισμού εκ μέρους του συμμετέχοντος. Τέλος, να σημειωθεί ότι τα δώρα του διαγωνισμού δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή με άλλα αντικείμενα ίσης αξίας.

  Πεδίο Εκδόσεις: Συνταγματάρχου Δαβάκη 10 & Μυλοποτάμου, 115 26, Αθήνα, Τηλ.: 210 3390204 • Fax: 210 3390209 • e-mail: info@pediobooks.gr
  www.pediobooks.gr

  Προηγούμενο άρθροKrishna Das, ο Αμερικάνος Rockstar μουσικός της Γιόγκα στην Ελλάδα
  Επόμενο άρθροΥπογεννητικότητα: Η Ελλάδα μειώνεται και γερνά