ΥγείαΟλιστικές ΘεραπείεςΝα αγαπάμε τον εαυτό μας

Να αγαπάμε τον εαυτό μας

Φτάνοντας στην τελευταία συλλαβή του ακρωνύμιου του Dr. James Duke -που συνέταξε στα εβδομηκοστά του γενέθλια- και όπου κάθε γράμμα αντιπροσωπεύει ένα κλειδί για την καλύτερη ποιότητα ζωής και την πολυπόθητη φυσική αντιγήρανση, ας δούμε το γράμμα Ν:να αγαπάμε τον εαυτό μας.

Επιμέλεια: Σοφία Παπαδοπούλου, Χημικός-Πρόεδρος ΕΛ.Ε.Μ.Ε.Ε.Α. (Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Εφαρμογής Επιστήμης Αγιουρβέδα) σε συνεργασία με το R&D της Himalaya Drug Co.

Μόνο αν αγαπήσουμε τους εαυτούς μας μπορούμε να αγαπήσουμε και τους άλλους και μόνο αν αγαπήσουμε και τους άλλους αυτή η αγάπη θα γυρίσει και σε εμάς με τη διαδικασία της “δράσης – αντίδρασης” και αυτή η αγάπη και η αποδοχή είναι αλήθεια το καλύτερο φάρμακο της ψυχής και του νου.
Θυμίζω πως βασική αρχή της επιστήμης της Αγιουρβέδα είναι ότι:

“Η κατευθυντήρια αρχή της είναι ότι ο νους ασκεί την πιο βαθιά επίδραση στο σώμα και ότι η απελευθέρωση από τις ασθένειες εξαρτάται από την εξισορρόπηση της δικής μας συνειδητότητας και την προέκταση αυτής της ισορροπίας στο σώμα.”

Βέβαια για να αγαπήσουμε τον εαυτό μας πρέπει πάνω από όλα να τον γνωρίσουμε και να τον κατανοήσουμε.

Ουσιαστικά να συνειδητοποιήσουμε την “πνευματική μας ταυτότητα” που άλλωστε μας ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα όντα στο σύμπαν. Για αυτό και οι αρχαίοι Έλληνες τόνιζαν τόσο το “Γνώθι σ’ αυτόν”.

Όσο δεν γνωρίζουμε τους εαυτούς μας λείπει η αυτοπεποίθηση και ο αυτοσεβασμός κι όταν δεν έχουμε σεβασμό στον εαυτό μας δεν μπορούμε να έχουμε σεβασμό και στους άλλους, οπότε δεν θα λάβουμε σεβασμό αλλά απόρριψη που είναι το χειρότερο φαρμάκι για την ψυχή και το νου. Τότε έρχονται όλα τα αρνητικά συναισθήματα της ανασφάλειας και του φόβου και όπως είπε ο Osho “ όπου τελειώνει ο φόβος αρχίζει η ζωή”. Στην σύγχρονη εποχή δίνεται έμφαση σε πληροφορίες για τον εξωτερικό μας κόσμο και όχι ότι αφορά στον τον εσωτερικό μας κόσμο.

Ακόμα και τις όποιες λύσεις ή θεραπευτικές προτάσεις τις περιμένουμε “απέξω”, σε αντίθεση με τα αρχαία παραδοσιακά θεραπευτικά συστήματα και φυσικά την Αγιουρβέδα που βασική κατευθυντήρια αρχή είναι να στρέψουμε το βλέμμα εσωτερικά για να βρούμε την ανεκτίμητη κατάσταση της Ανώτερης Υγείας μέσα μας.

Οι σοφοί της Αγιουρβέδα μας διδάσκουν πως στον καθένα μας υπάρχει ένα ερέθισμα για εξέλιξη και ανάπτυξη *αυτό ελέγχει αυτόματα τη συνολική ισορροπία μας και η λειτουργία του μπορεί να γίνει αντιληπτή σε κάθε κύτταρο, ιδιαίτερα στον εγκέφαλο, όπου ο υποθάλαμος συντονίζει δεκάδες αυτόματες λειτουργίες (είναι ο εγκέφαλος του εγκεφάλου) η πραγματική πηγή ισορροπίας βρίσκεται ακόμα βαθύτερα στο κβαντικό επίπεδο, όπου μπορούμε μέσω ειδικών τεχνικών να ανιχνεύσουμε το ειδικό αυτό ερέθισμα. Εάν επιτρέπαμε στο νου να επεκταθεί και να αναζητήσει ανώτερες πραγματικότητες το σώμα θα ακολουθούσε.

Ο διεθνούς φήμης αγιουρβεδικός γιατρός Deepak Chopra που ανέλυσε πολύ την κβαντική θεραπεία αναφέρει χαρακτηριστικά πως “η ροή της διάνοιας που αναβλύζει από το κβαντομηχανικό σώμα μπορεί να διοχετευτεί με αναρίθμητους τρόπους για να πετύχουμε οποιοδήποτε αποτέλεσμα στο φυσικό σώμα, ακόμα και τη θεραπεία σοβαρών ασθενειών ή και την αντιστροφή της ίδιας της διαδικασίας της γήρανσης”.

Στο κβαντομηχανικό επίπεδο ο νους και το σώμα είναι ενωμένα όλες οι σκέψεις μας μεταφράζονται σε χημικές ουσίες ανάλογα με την Συνειδητότητά μας. Όταν είμαστε ευτυχισμένοι τα κύτταρά μας γίνονται και αυτά ευτυχισμένα.

Οτιδήποτε σκεφτόμαστε και κάνουμε πηγάζει μέσα από το κβαντομηχανικό μας σώμα και στη συνέχεια αναδύεται σε σωματικό επίπεδο για αυτό και στο αγιουρβεδικό σύστημα λέγεται χαρακτηριστικά ότι: όλα όσα αντιλαμβανόμαστε με τις αισθήσεις μας και όλα όσα κάνουμε οι δεν κάνουμε μπορούν να αποτελέσουν φάρμακο ή φαρμάκι.

Επίσης αναφέρεται ότι το ανθρώπινο ον είναι κάτι περισσότερο από δέρμα ιστούς και όργανα, περιορισμένο από τον χρόνο και τον τόπο σε αυτό συντελεί μια συνταρακτική μεταβολή της Συνειδητότητας.

Πέρα βέβαια από την ουσιαστική εσωτερική δουλειά,

μπορούμε και σε πιο απλό επίπεδο να συμφιλιωθούμε με τον εαυτό μας κατανοώντας τον, αποφορτίζοντάς τον από φόβους και ενοχές, κάνοντάς του συχνά διάφορα “δωράκια” που αφορούν είτε την περιποίηση είτε την εκπαίδευσή του π.χ. ένα μασάζ, μια ξένη γλώσσα, μαθήματα χορού κ.α.

Γιατί μην ξεχνάμε πως η νεότητα είναι η εποχή της εξερεύνησης και της εμπειρίας.
Έτσι όσο πιο πολύ τα κάνουμε όλα αυτά, τόσο πιο πολύ καιρό θα παραμείνουμε νέοι…
*η ανάπτυξη είναι αυτόματη, περιλαμβάνεται στο σχέδιο της φύσης που ενυπάρχει στα ίδια μας τα κύτταρα από εκεί και πέρα αρκεί να ακολουθήσουμε το σιωπηλό ποταμό της διάνοιας προς την πηγή της. Αυτό είναι το έσχατο μυστικό προς την τέλεια υγεία…

Ο Dr James Duke ερευνητής, συγγραφέας πολλών βιβλίων που έχει αφιερώσει περισσότερα από 30 χρόνια στη μελέτη, καταγραφή των φυτών και της θεραπευτικής τους δράσης, και που θεωρείται πρωτεργάτης στο χώρο της φυσικής αντιγήρανσης αναφέρει χαρακτηριστικά πως μπορούμε να καταφέρουμε να διατηρήσουμε τα νιάτα μας με τη βοήθεια των βοτάνων και των φυσικών αντιγηραντικών συστατικών που περιέχουν. Χαρακτηριστικό είναι το ακρωνύμιο που έφτιαξε, όταν έκλεισε τα εβδομήντα του χρόνια.
Επαφή
Βιταμίνες, Συμπληρώματα
Διατροφή
Όχι σημαίνει ΟΧΙ! (σε αρνητικές συνήθειες)
Μην αγχώνεστε
Ηρεμήστε
Να αγαπάτε τον εαυτό σας
Τακτική
Άσκηση

Πηγή: NaturaNrg #54

Sas-endiaferei_arrow

Πρακτικές “αγιουρβεδικές σκέψεις” για το ανοσοποιητικό

Το κβαντομηχανικό μας σώμα

Η τέχνη του ΟΧΙ… Γιατί, υπάρχουν κάποια ΟΧΙ που χρωστάμε στον εαυτό μας!

Αποκτήστε Φυσική Ανοσία

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης