EditorialsΝα ταξιδεύεις τον κόσμο...

Να ταξιδεύεις τον κόσμο…

Λένε πως ο κόσμος είναι ένα μεγάλο βιβλίο. Εάν δεν τον ταξιδέψεις είναι σαν να διαβάζεις πάντα την ίδια σελίδα.

Υπάρχουν πάνω από 200 χώρες πάνω στη γη μας. Λατρεύω τα ταξίδια και  πάντα αναρωτιέμαι σε πόσες θα αξιωθώ να βρεθώ.

Επηρεασμένη από το πολύ πρόσφατο ταξίδι μου στη Ζυρίχη και συγκεκριμένα στο πανέμορφο καντόνι Zug, είχα την τύχη να είμαι φιλοξενούμενη από αγαπημένα συγγενικά μου πρόσωπα που ζουν εκεί την καθημερινότητά τους.

 Πραγματικά εντυπωσιάστηκα τόσο πολύ από το Zug

που απλώνεται αραιά χτισμένο μέσα σε πράσινα λιβάδια, πάνω στην ομώνυμη λίμνη που κοιτώντας την η ματιά σου φεύγει στις χιονισμένες Άλπεις και ο ουρανός καθρεφτίζεται στα ασάλευτα γαλάζια νερά της. Φύση και ησυχία απλώνεται παντού με μοναδικούς θορύβους από πάπιες και αγελάδες.

Το μυαλό σου αδειάζει διασχίζοντας αυτό το παραδεισένιο μέρος πάνω σε ένα ποδήλατο ή και περπατώντας . Πεντακάθαρο, καταπράσινο, με φιλικούς, ήρεμους, χαμογελαστούς ανθρώπους με έντονη την κουλτούρα της άσκησης  και της οικολογίας. Άνθρωποι πειθαρχημένοι που σέβονται απόλυτα τους κανόνες της περιοχής τους.

Δεν υπάρχουν αδέσποτα και τα κατοικίδια είναι ευπρόσδεκτα σε χώρους εστίασης και μέσα μαζικής μεταφοράς. Μία πρωτόγνωρη  εμπειρία σε χαμηλούς ρυθμούς ζωής που έρχεται σε τρομακτική αντιπαράθεση με την δική μας αθηναϊκή φασαριόζικη λογική.

Όταν επισκέπτομαι ένα καινούριο τόπο παίρνω μία γεύση από την κουλτούρα των ανθρώπων του.

Ταξίδι σημαίνει πρόκληση, σημαίνει παιδεία. Είναι μεγάλο σχολείο το ταξίδι! Σου διδάσκει Ιστορία, Γεωγραφία, Πολιτική και Κοινωνιολογία. Σου διδάσκει Πολιτισμό. Σε διδάσκει με τέτοιο τρόπο που καμία αίθουσα διδασκαλίας δεν μπορεί  να το πετύχει.

Σου ανοίγει ορίζοντες και γνωρίζεις καλύτερα τον εαυτό σου και τα όρια σου. Μυρίζεις τον αέρα του τόπου, γεύεσαι την κουζίνα του προσπαθείς να μιλήσεις την γλώσσα του. Γνωρίζεις τους ανθρώπους του και σέβεσαι τους νόμους και τους κανόνες του.

Λοιπόν, την επόμενη φορά που θα μπεις στον πειρασμό να αγοράσεις ένα καινούριο κινητό τελευταίας τεχνολογίας ή μία επώνυμη τσάντα, απλά ξανά σκέψου το! Επέλεξε ένα προορισμό και κάνε το ταξίδι.

Σας ενδιαφέρει επίσης⇒ Travel to Eat: Είστε έτοιμοι για ένα γευστικό ταξίδι στον κόσμο;

Πίστεψέ με όταν θα είσαι 80,

δεν θα θυμάσαι που βρίσκεται αυτή η επώνυμη τσάντα και το κινητό που κάποτε προτίμησες να αγοράσεις το οποίο στην καλύτερη περίπτωση θα έχει γίνει ανταλλακτικά. Τις αναμνήσεις σου όμως που κάποτε γέμισες τις αποσκευές σου από τα ταξίδια σου κανείς δεν θα μπορέσει να στις πάρει. Θα τις ζεις ξανά και ξανά κάθε φορά που θα βλέπεις τις φωτογραφίες σου ή απλά κλείνοντας τα μάτια σου. Γιατί θα είναι δικές σου φυλαγμένες και χαραγμένες στο μυαλό και στην ψυχή σου.

Πηγή: www.naturanrg.gr,  Natura nrg T. 103

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης