ΟμορφιάΑντιγήρανσηΝέοι & υγιείς για πολλά χρόνια με τη βοήθεια της Αγιουρβέδα…

Νέοι & υγιείς για πολλά χρόνια με τη βοήθεια της Αγιουρβέδα…

Τα τελευταία χρόνια η Αγιουρβέδα έχει αναγνωρισθεί ως ένα από τα πιο σημαντικά και καινοτόμα συστήματα θεραπείας «νου-σώματος». Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη διεθνή βιβλιογραφία, «μέσα από τη βαθιά Γνώση της Ύπαρξής μας», δίνει προτάσεις και λύσεις για να παραμείνουμε νέοι  & υγιείς για πολλά πολλά χρόνια.

της Σοφίας Παπαδοπούλου, Χημικός -Ερευνήτρια Ayurveda,  Πρόεδρος ΕΛ.Ε.Μ.Ε.Ε.Α. (Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Εφαρμογής Επιστήμης Αγιουρβέδα) σε συνεργασία με το R&D της Himalaya Herbal Healthcare

Μήπως είμαστε εμείς οι ίδιοι που επιλέγουμε τις αρρώστιες μας και κατ’ επέκταση τη βιολογική μας ηλικία;

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο διεθνούς φήμης αγιουρβεδικός γιατρός Deepak Chopra: στόχος της Αγιουρβέδα είναι να μας διδάξει πώς μπορούμε να επηρεάσουμε, να διαμορφώσουμε, να επεκτείνουμε και τελικά να ελέγξουμε τις ζωές μας χωρίς την παρεμβολή των ασθενειών ή της γήρανσης. Η κατευθυντήρια αρχή της Αγιουρβέδα είναι ότι ο νους ασκεί την πιο βαθιά επίδραση στο σώμα (γι’ αυτό και αποκαλείται ως Ιατρική Νου/Σώματος) και η απελευθέρωση από τις ασθένειες εξαρτάται από την επαφή με τη δική μας συνειδητότητα, την εξισορρόπησή της και την επέκταση αυτής της ισορροπίας στο σώμα.
Στην περίφημη θεωρία του για το «κβαντομηχανικό μας σώμα» αναφέρει πως: Η Αγιουρβέδα επεμβαίνει στο ίδιο κβαντομηχανικό μας σώμα και από εκεί μπορεί να επιφέρει αλλαγές μέσω μιας «κρυμμένης φυσιολογίας» που για τη συμβατική ιατρική, έγκλειστη όπως είναι στο συμπαγές επίπεδο της φυσιολογίας, είναι απροσπέλαστες. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη θεωρία αυτή: αντιμετωπίζουμε την πιθανότητα να είμαστε εμείς οι ίδιοι που επιλέγουμε τις αρρώστιες μας και κατ’ επέκταση τη βιολογική μας ηλικία. Δεν έχουμε επίγνωση αυτής της επιλογής, επειδή αυτή συμβαίνει σε ένα επίπεδο πιο βαθιά από τις καθημερινές μας σκέψεις.

Φυσικό lifting

Εάν όμως έχουμε μια τέτοια ικανότητα, τότε ίσως μπορέσουμε να την ελέγξουμε! Σύμφωνα με έρευνες κάθε χρόνο ανανεώνεται το 98 τοις εκατό του συνολικού αριθμού των ατόμων του σώματός μας (αυτό έχει επιβεβαιωθεί από ραδιοισοτοπικές μελέτες στα εργαστήρια του Oak RIdge της Καλιφόρνια). Αυτό το συνεχές ρεύμα αλλαγής ελέγχεται στο κβαντικό επίπεδο από το σύστημα σώματος-νου. Παρ΄όλα αυτά η ιατρική αφήνει αυτό το γεγονός ανεκμετάλλευτο, περιμένοντας ακόμη να κάνει το κβαντικό άλμα. Για να αλλάξουμε το φαινότυπο του σώματος, πρέπει να αλλάξουμε το λογισμικό του νου. Η Αγιουρβέδα μπορεί να διδάξει τον τρόπο για ένα καλύτερο έλεγχο της υγείας μας, από αυτό το κβαντικό επίπεδο, που αποτελεί και το επόμενο σύνορο της ιατρικής.
Πιο συγκεκριμένα υπάρχουν τεχνικές και προτάσεις που μπορούν να αναστρέψουν τη βιολογική μας ηλικία έως και 15 χρόνια. Όσο δε νωρίτερα ακολουθήσει κανείς αυτή τη «στάση ζωής» τόσο το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα πιο εκπληκτικό και μάλιστα όχι μόνο στο να φαινόμαστε αλλά και να είμαστε βιολογικά νεότεροι. Το «Φυσικό lifting» διαφέρει από το συμβατικό ή όποια άλλη συμβατική τεχνική, κυρίως στο γεγονός ότι το αποτέλεσμα είναι ολιστικό και γνήσιο. Θα έχετε ίσως παρατηρήσει κάποιες κυρίες που ενώ έχουν αρυτίδιαστο πρόσωπο κάτι πάνω τους δεν …κολλάει, ενώ εάν κανείς είναι από μέσα του νέος, πέρα από το «αρυτίδιαστο» πρόσωπο διατηρεί και ένα σφριγηλό και καλογυμνασμένο σώμα και πάνω από όλα είναι ΥΓΙΗΣ. Δεν μπορεί, για παράδειγμα, κάποιος να έχει κάποιο πρόβλημα στο έντερο και να περιμένει να έχει ωραίο δέρμα. Για αυτό και οι παλιοί έλεγαν, πως η καλή υγεία ξεκινά από το έντερο.
Γενικά, η καλή υγεία σ΄όλα τα επίπεδα της Ύπαρξης σωματικής, νοητικής, πνευματικής αποτελεί την ικανή και αναγκαία συνθήκη για τη φυσική ομορφιά και τη διατήρηση της νεότητας.

Μέχρι πόσα χρόνια μπορούμε να ζήσουμε;

Μια πολύ συνηθισμένη ερώτηση είναι μέχρι πόσα χρόνια μπορούμε να ζήσουμε; Μέχρι όσα χρόνια μας αναλογούν… Αρκεί να τα ζούμε όντας καλά σε όλα μας τα επίπεδα, όντας σε ισορροπία και αρμονία τόσο με τους εαυτούς μας όσο και με το περιβάλλον.
Άξια προσοχής είναι και η κατηγοριοποίηση των ηλικιών κατά την Αγιουρβέδα με βάση την ολιστική προσέγγιση, που ορίζει την ανάπτυξη και στα 3 επίπεδα (σώμα – νους – ψυχή). Από τη γέννησή μας έως 20 χρονών αναπτυσσόμαστε σε όλα μεν τα επίπεδα, αλλά κυρίως σωματικά.

Από 20-40 ετών συνεχίζεται η ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα αλλά κυρίως πνευματικά.

Γι’ αυτό κατά την αγιουρβεδική παράδοση, βρισκόμαστε στα 40 μας στην καλύτερή μας φάση, γιατί έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξή μας σωματικά & πνευματικά.

Από τα 40-60 μπορούμε να διατηρήσουμε αυτό το πολύ καλό μας υψηλό δυναμικό και να το αξιοποιήσουμε κυρίως για το «κοινό» καλό.

 

Και από τα 60 έως όσα χρόνια μας αναλογούν (που θεωρείται πως μπορούν να είναι και μέχρι 120) αρχίζει ένας πιθανός εκφυλισμός.

Ο εκφυλισμός αντιμετωπίζεται με τις ολοκληρωμένες προτάσεις της Αγιουρβέδα,  ώστε να παραμένουμε ακμαίοι και υγιείς, ειδικά εάν ακολουθούμε αυτή τη «στάση ζωής» από  τη νεανική μας ηλικία.

Η συμβατική θεώρηση και η Αγιουρβέδα

Αντίθετα σύμφωνα με τη συμβατική θεώρηση αρχίζουμε  να «γερνάμε» από τα 20, ενώ στα 40 μας έχει αρχίσει ήδη ο εκφυλισμός. Βέβαια αυτό όντως συμβαίνει όταν δεν λειτουργούμε σύμφωνα με το «εγχειρίδιο χρήσης» μας και «καίμε τις μηχανές» μας.

Η Αγιουρβέδα λοιπόν έχει με συγκεκριμένες προτάσεις ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία μας και τις εκάστοτε εξωτερικές καταστάσεις. Οι προτάσεις που αφορούν τους παράγοντες αυτοθεραπείας του Ιπποκράτη: διατροφή, κίνηση, περιβάλλον, τρόπος ζωής, τρόπος σκέψης.

Έχοντας  σαν οπλοστάσιο την αγιουρβεδική  βοτανοθεραπεία, αρωματοθεραπεία, ειδικές τεχνικές ανανέωσης και αποτοξίνωσης, μασάζ και κυρίως αν αποκτήσουμε μια αδιατάρακτη ισορροπημένη συνειδητότητα που συντελεί  στο να έχουμε καλή Ojas (ζωτική ενέργεια) και υπεροχή και των επτά ιστών, μπορούμε να παρατείνουνε τη ζωή μας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στα αγιουρβεδικά  κείμενα μέχρι τα 120 χρόνια.

Για να επιτύχουμε όμως μια τέτοια μακροβιότητα, πρέπει να ακολουθήσουμε σωστά τις συστάσεις που περιγράφουν οι αγιουρβεδικές αγωγές υγείας, να ζούμε σε αρμονία και ισορροπία με τον εαυτό μας και το περιβάλλον μας, γεγονός που αποτελεί το «κλειδί» για την τέλεια υγεία, το μυστικό της αιώνιας νεότητας…

Σύμφωνα με την Αγιουρβέδα δεν πρέπει να  ξεχνάμε πως το να παραμείνουμε νέοι, ακμαίοι και υγιείς δεν αποτελεί αυτοσκοπό, αλλά μια βασική και ίσως αναγκαία προϋπόθεση για την πνευματική μας εξέλιξη και την καλύτερη «συνέχεια» στο ταξίδι μας στην αιωνιότητα…

Πηγή: NaturaNrg #33

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης

Contact to Listing Owner

Captcha Code