ΒιβλίοΝικώ τον πανικό

Νικώ τον πανικό

Σκίτσα & Κείμενα: Κατερίνα Αγγελή
Επιμέλεια εικονογράφησης & σχεδιασμός: Νικολέτα Μπαλοθιάρη Skafandro.gr

Σειρά: Πες το με ένα σκίτσο

«Πολλές δύσκολες ψυχολογικές καταστάσεις τις βιώνουμε σαν ένα εσωτερικό “τέρας’’», Κατερίνα Αγγελή

Ένα «τέρας» που ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους είναι οι κρίσεις πανικού

Τι είναι όμως αυτό; Μας αφορά έστω και αν δεν μας έχει ακόμα χτυπήσει την πόρτα;

Το «τέρας» που λέγεται πανικός αναλαμβάνει να μας παρουσιάσει με ευρηματικό τρόπο η Κατερίνα Αγγελή, διδάκτωρ κλινικής ψυχολογίας και ψυχοθεραπεύτρια.
Αυτό το «εσωτερικό τέρας» πρωταγωνιστεί σε μια ιστορία φτιαγμένη με σκίτσα, μια ιστορία τρόμου, όπως λέει η συγγραφέας, σε τέσσερις πράξεις: η ζωή ΠΡΙΝ τον πανικό, η ζωή ΜΕ τον πανικό, στα βάθη του φόβου και της απόγνωσης, η απόφαση να πάρω την κατάσταση ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ, και η ευτυχής πλην όμως ρεαλιστική ΚΑΤΑΛΗΞΗ αυτής της μάχης.

Μέσα από τη σκιτσοϊστορία της, η συγγραφέας, αντλώντας πάντα από τη μεγάλη ψυχοθεραπευτική εμπειρία της με ανθρώπους που ζητούν τη βοήθειά της για να αντιμετωπίσουν τον πανικό, εξηγεί τις φάσεις της εγκατάστασής του μέσα από μια συγκεκριμένη αλληλουχία και αλληλεπίδραση σκέψεων, συναισθημάτων, σωματικών συμπτωμάτων και συγκεκριμένων συμπεριφορών, και σε σχέση με συγκεκριμένες καταστάσεις, συγκυρίες και ατομικούς παράγοντες.

«Η συγγραφέας ανέλαβε ένα διόλου εύκολο εγχείρημα και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό», γράφει η Αναστασία Καλαντζή-Αζίζι, Ομότιμη Καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Και προσθέτει: «Μέσω των σκίτσων, με μεθοδικότητα και εύληπτα παραδείγματα, ο αναγνώστης μαθαίνει τι είναι οι κρίσεις πανικού, πώς εξελίσσονται, πώς εδραιώνεται το πρόβλημα και πώς τελικά αντιμετωπίζεται».

Συνταγματάρχου Δαβάκη 10 & Μυλοποτάμου, 115 26, Αθήνα
Τηλ.: 210 3390204 • e-mail: info@pediobooks.gr
www.pediobooks.gr

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης

Contact to Listing Owner

Captcha Code