Αρχική Αποδράσεις Ο ήχος των Κυθήρων

Ο ήχος των Κυθήρων

75
the-sound-of-kythera-Ο ήχος των Κυθήρων
the-sound-of-kythera

Εάν θα θέλατε να περιγράψετε τα Κύθηρα με έναν ήχο, ποιoν ήχο θα διαλέγατε; Το σφύριγμα του ανέμου στα στενά της Χώρας; Το κελάρισμα του νερού στις πηγές του Αμίρ Αλί; Μήπως τον ήχο των βημάτων των χορευτών στα καλοκαιρινά πανηγύρια;

Advertisements

Μια ομάδα 13 μαθητών του Λυκείου της Χώρας με τη βοήθεια δύο επαγγελματιών ηχοληπτών, δουλεύουν πάνω στο πρωτότυπο πρόγραμμα «Ο ήχος των Κυθήρων».  Αυτό που έκαναν είναι να συλλέγουν ήχους από άκρη έως άκρη του νησιού και παράλληλα να καταγράφουν τις ιστορίες των κατοίκων του, με σκοπό να δημιουργήσουν μία εφαρμογή ηχο-χάρτη η οποία θα εγκατασταθεί μόνιμα στον Κρατικό Αερολιμένα Κυθήρων.

Κύριο ενδιαφέρον τους είναι η εξερεύνηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού. «Στη Χώρα επικρατούν οι άνεμοι και μια απόκοσμη ησυχία το χειμώνα, ενώ στον Ποταμό τις Κυριακές θα ακούσεις ρεμπέτικα από το καφενείο και τις ζωηρές συζητήσεις στο παζάρι, φωνές ανθρώπων, μουσικές, μηχανές αλλά και ιστορίες για τους θρύλους του νησιού. Όλα αυτά ζωντανεύουν στο χάρτη μέσα από τον ήχο», εξηγούν οι δημιουργοί.

Το Sound of Kythera προσφέρει έναν εναλλακτικό τρόπο περιήγησης στο νησί και μια ευκαιρία προβολής του. Το πιο σημαντικό στοιχείο, ωστόσο, και το μεγαλύτερο κληροδότημα, είναι ο αντίκτυπος στην τοπική νεολαία.

Πηγή: NaturaNrg #72

Προηγούμενο άρθροΗ κρυφή γοητεία του εντέρου
Επόμενο άρθροΚαμπανάκι κινδύνου για 31 μνημεία