NRGFreshΗ δύναμη του Οραματισμού στη θεραπευτική διαδικασία

Η δύναμη του Οραματισμού στη θεραπευτική διαδικασία

 

“Μια εικόνα… χίλιες λέξεις!”

Μία χαρακτηριστική έκφραση που περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο τη δύναμη της φαντασίας και του οραματισμού. Κι αυτό γιατί οι εικόνες έχουν τη δυνατότητα να μας επικοινωνήσουν πολύ περισσότερες πληροφορίες και σε πολύ πιο σύντομο χρονικό διάστημα, από ό,τι θα γινόταν ποτέ αν γράφαμε ή εκφράζαμε προφορικά αυτές τις λέξεις. Η δύναμη του Οραματισμού στη θεραπευτική διαδικασία

της Μαρίας Καυρολογάκη, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Ολιστική Θεραπεία Σωματικών Παθήσεων & Ολιστική Ψυχοθεραπεία, www.ananda.gr

Ο ψυχολόγος και συγγραφέας Gay Hendricks, Ph.D., πιστεύει πως ο οραματισμός είναι ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία για την αλλαγή. Λέει χαρακτηριστικά:

“Πολλοί άνθρωποι ωθούνται από γεγονότα του παρελθόντος, αλλά ο οραματισμός είναι μια πράξη προβολής του παρόντος στο μέλλον. Ο οραματισμός αλλάζει τη δυναμική της προσωπικής αλλαγής, τραβώντας το άτομο προς ένα οπτικοποιημένο, πιο υγιές μέλλον.”

Προκειμένου να αναφερθούμε στη δύναμη του οραματισμού, είναι σημαντικό να διευκρινίσουμε πως είμαστε πολύ περισσότερα από το φυσικό σώμα που βλέπουμε και αγγίζουμε. Έχουμε συναισθήματα, σκέψεις, αισθήσεις και όλα αυτά μαζί αποτελούν την ολοκληρωμένη μας έκφραση. Με τον ίδιο τρόπο η θεραπεία μας λοιπόν μπορεί να γίνεται στο φυσικό επίπεδο, στο συναισθηματικό, στο νοητικό, καθώς μπορεί να αφορά τραυματισμούς ή πόνους λόγω ασθένειας του σώματος, άγχος, φοβίες, αρνητικές σκέψεις κλπ. Ο οραματισμός μπορεί να λειτουργήσει σε ατομικό επίπεδο στη διάρκεια της θεραπευτικής διαδικασίας ή και στα πλαίσια μιας θεραπευτικής ομάδας ή ομάδα αυτογνωσίας κλπ.

Το ενεργειακό μας σώμα

Είναι σημαντικό εδώ να γνωρίζουμε και να θυμόμαστε πως είμαστε όντα ενέργειας! Το ενεργειακό μας πεδίο επηρεάζεται από τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις λέξεις μας. Πάνω σε αυτό βρίσκονται τα ενεργειακά κέντρα (chakras), οι μεσημβρινοί (κανάλια ενέργειας από τα οποία περνάει η ζωτική ενέργεια) που ρυθμίζουν και επηρεάζουν τη λειτουργία του. Ανάλογα με τις σκέψεις και τα συναισθήματα που έχουμε, το ενεργειακό μας σώμα επηρεάζεται και η επίδραση αυτή αποτυπώνεται στα ενεργειακά μας κέντρα ως μπλοκάρισμα ενώ στους μεσημβρινούς η ενέργεια δεν κυκλοφορεί ελεύθερα. Καθώς, λοιπόν, το ενεργειακό μας πεδίο έχει την τάση να επηρεάζει το φυσικό μας σώμα, χρειάζεται να το φροντίσουμε εξίσου. Το αντίστροφο επίσης μπορεί να συμβεί: ένα σοκ, ένας τραυματισμός, κάτι που επηρεάζει άμεσα το φυσικό μας σώμα (τρέμουλο, χτύπημα κλπ) στιγμιαία αποτυπώνεται και στο ενεργειακό μας πεδίο ως ανισορροπία, μπλοκάρισμα, συμφόρηση ή έλλειψη ενέργειας.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν, πως κάθε τι που σκεφτόμαστε, αισθανόμαστε ή πράττουμε  λειτουργεί αμφίδρομα. ‘Ετσι η θεραπεία δεν αφορά ποτέ μόνο το φυσικό σώμα ούτε μόνο το ενεργειακό μας πεδίο. Αντίστοιχα και στην περίπτωση του οραματισμού, επεμβαίνουμε σε όλα τα επίπεδα της ύπαρξής μας. Η πρόθεσή μας είναι αυτή που κάνει τη διαδικασία ακόμη πιο δυνατή και αποτελεσματική.

Διαβάστε επίσης ⇒ Πρόθεση για τη νέα χρονιά

Πού βοηθάει ο οραματισμός;

 • Αυξάνει τον ρυθμό θεραπείας
 • Βελτιώνει τη διάθεση
 • Βοηθά στην επίτευξη της αυτοκυριαρχίας
 • Βελτιώνει την ποιότητα ζωής
 • Ενισχύει την ψυχοθεραπευτική διαδικασία
 • Μειώνει το άγχος
 • Μειώνει τον σωματικό πόνο, ακόμη και τα φάρμακα
 • Κάνουμε πρακτική πριν και μετά από μία χειρουργική επέμβαση
 • Βελτιώνει τις αθλητικές επιδόσεις
 • Εξισορροπεί το ενεργειακό μας πεδίο
 • Μας δίνει κίνητρο για αυτό-φροντίδα
 • Μας βοηθά θα ξεπεράσουμε τα εμπόδια στη ζωή μας (εσωτερικά & εξωτερικά)
 • Βοηθά σημαντικά στις εξαρτήσεις (φαγητό, κάπνισμα κλπ)
 • Θεραπεία τραύματος κ.ά.

Διαβάστε επίσης ⇒ Πώς τα λιπαρά οξέα ωφελούν τον εγκέφαλο και την ψυχική υγεία

Κατά τη διαδικασία εξάσκησης στον οραματισμό, σημαντικό είναι να εστιάσουμε στην αναπνοή μας. Στο σώμα και στις αισθήσεις μας, σε φυσικό επίπεδο αλλά και σε ενεργειακό. Η αναπνοή παίζει εδώ πολύ σημαντικό ρόλο, καθώς και η απαραίτητη και ασφαλής καθοδήγηση ενός ειδικού, ιδιαίτερα στις πρώτες μας πρακτικές. Βοηθά πολύ η καθοδήγηση, καθώς μπορούμε ευκολότερα να αφεθούμε με εμπιστοσύνη στη θεραπευτική διαδικασία του οραματισμού.

Επιτρέποντας στον εαυτό μας να οραματίζεται και να χρησιμοποιεί τη φαντασία για τη θεραπεία μας, ανακαλούμε την εσωτερική θεραπευτική μας δύναμη. Αισθανόμαστε δυνατοί και παραμένουμε συνδεδεμένοι με τη φύση μας σε όλα τα επίπεδα.

Πηγή: Naturanrg131o, www.naturanrg.gr

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης