ΟμορφιάΟ σύμμαχος του καλοκαιριού: Αποσμητικό ή Αντιιδρωτικό;

Ο σύμμαχος του καλοκαιριού: Αποσμητικό ή Αντιιδρωτικό;

Η εφίδρωση αποτελεί μια φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού, με κύρια αποστολή τη διατήρηση της φυσιολογικής θερμοκρασίας του σώματος. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να μπορούμε να διατηρούμε τη φρεσκάδα μας όλη μέρα, χωρίς να εμποδίζουμε τη φυσιολογική αυτή διαδικασία του σώματος, προστατεύοντας παράλληλα την ευαίσθητη περιοχή της μασχάλης;

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ αποσμητικού και αντιιδρωτικού;

Τα αποσμητικά βοηθούν να καλύψετε τις οσμές, ενώ τα αντιιδρωτικά περιέχουν συστατικά που έχουν σχεδιαστεί για να σταματούν την εφίδρωση.
Χρησιμοποιούνται από τους ανθρώπους για περισσότερα από 5.000 χρόνια, καθώς οι άνθρωποι σε αρχαίους πολιτισμούς εφάρμοζαν φυσικά αρωματικά έλαια για να καλύψουν την οσμή του σώματος.

Τα αντιιδρωτικά από την άλλη, τα οποία χρησιμοποιούν χλωριούχο αργίλιο αλλά και άλλα χημικά συστατικά, εμφανίστηκαν στις αρχές του 20ου αιώνα και από τότε, η μορφή τους έχει εξελιχθεί από στικ, σε τζελ, roll-ons κ.λπ. Ο λόγος είναι ότι τα «συνηθισμένα» αποσμητικά του εμπορίου περιορίζουν τη ροή του ιδρώτα – φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού μας και απαραίτητη – με διάφορα συστατικά που χρησιμοποιούν στις συνθέσεις τους και τα οποία έχουν κριθεί ύποπτα για δημιουργία όγκων, κ.λπ.

Γιατί να επιλέξω φυσικά απoσμητικά;

Διαλέγουμε φυσικά… ΧΩΡΙΣ συμβιβασμούς, γιατί πέρα από την εύλογη ανάγκη για φρεσκάδα υπάρχει και το ζήτημα του τι είναι υγιεινό. Όπως υπάρχει η τάση να προσέχουμε τι βάζουμε στο πιάτο μας, επιλέγοντας βιολογικά προϊόντα πρέπει να προσέχουμε και τι βάζουμε στο σώμα μας, κι εδώ ακριβώς έχουν λόγο τα φυσικά προϊόντα περιποίησης.

Ιδιαίτερα όσον αφορά τα αποσμητικά που έρχονται σε επαφή με την ευαίσθητη περιοχή της μασχάλης, πρέπει να προσέχουμε να μην περιέχουν ανθιδρωτικές ουσίες, όπως άλατα αλουμινίου,  που μπορεί να αποφράξουν τους πόρους του δέρματος εμποδίζοντας την υγιή εφίδρωση, λειτουργία ζωτικής σημασίας για τον οργανισμό μας.

Ακόμη, τα αποσμητικά θα πρέπει να είναι χωρίς άρωμα ή να περιέχουν ήπιο, υποαλλεργικό άρωμα, για την αποφυγή τυχόν ερεθισμών. Πρέπει επίσης να περιέχουν ενυδατικούς παράγοντες και να είναι «φιλικά» προς το δέρμα, διότι οι μασχάλες είναι κοιλότητες στις οποίες υπάρχει αύξηση της θερμοκρασίας και υγρασίας λόγω τριβής, ενώ ταυτοχρόνως υπάρχει ελλιπής οξυγόνωση επειδή είναι κλειστές, με αποτέλεσμα να απορροφώνται σε υψηλό ποσοστό οι ουσίες των αποσμητικών.

Mυρίζει ο ιδρώτας σας; Προσέξτε τη διατροφή σας

Η υψηλή κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών, όπως είναι το κόκκινο κρέας, τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τα μπαχαρικά, τροφές με έντονες μυρωδιές, ο καφές, το τσάι, το αλκοόλ, τα ανθρακούχα ποτά καθώς και οι τροφές που είναι πλούσιες σε λιπαρά, φυσικά και κατέχουν σημαντικό ρόλο στην κακοσμία του ιδρώτα. Αυτό συμβαίνει διότι η διατροφή μπορεί να προκαλέσει διαταραχές στη φυσιολογική σύσταση των εκκρίσεων των ιδρωτοποιών αδένων.

Πηγή: NaturaNrg #51

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης