Οι δρόμοι μας, η επιλογή μας… είναι το φετινό μήνυμα και σύνθημα της εβδομάδας κινητικότητας. Αν δε το έχετε καταλάβει, διανύουμε την εβδομάδα κινητικότητας η οποία ξεκίνησε στις 16 Σεπτεμβρίου και διαρκεί ως τις 22 .
Στην Αθήνα, εκδηλώσεις πραγματοποιούνται οι οποίες κορυφώνονται με το φεστιβάλ ποδηλάτου, ενώ στη Θεσσαλονίκη για το Σαββατοκύριακο έχουν προγραμματιστεί σατιρικά θεατρικά δρώμενα στους δρόμους της πόλης, στα οποία με χιούμορ παρουσιάζουν τις συμπεριφορές που προσβάλλουν το δικαίωμα αξιοπρεπούς μετακίνησης στην πόλη. Επιπλέον, ποδήλατα προσφέρονται από Δήμους για τις μετακινήσεις των πολιτών, ενώ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, η κατασκευή μητροπολιτικού ποδηλατόδρομου ανακοινώθηκε προσφάτως από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.
Είναι πράγματι επιλογή μας οι δρόμοι, ο τρόπος που κινούμαστε και μετακινούμαστε, κυριολεκτικά και μεταφορικά έχοντας άμεση σχέση με τη βιωσιμότητα της γειτονιάς, της πόλης, του κόσμου μας. Εβδομάδα κινητικότητας λοιπόν, επιλέγουμε να είμαστε υπεύθυνοι των επιλογών μας για εμάς τους ίδιους, για τους συμπολίτες μας, για τα παιδιά μας.
Πηγή: NaturaNrg