ΕυεξίαFitnessΌλα όσα θέλετε να ξέρετε για το spinning

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το spinning

Τα μαθήματα spinning υπόσχονται μεταμόρφωση του σώματος και χάρη στο κλίμα ενθουσιασμού, τη ρυθμική υπόκρουση και τις κραυγές ενθάρρυνσης από τον γυμναστή προς τους συμμετέχοντες δεν είναι ποτέ μονότονα. Είναι μία άσκηση που έχει κερδίσει κάθε ηλικίας οπαδούς των δύο τροχών αφού προσφέρει αναρίθμητα οφέλη.

♦της Αφροδίτης Ραυτοπούλου

♦ Επιστημονικός Συνεργάτης: Χάρης Μπιτζας, Personal Trainer & Fitness Coach

Με σύμμαχο τη μουσική, την απλότητα της άσκησης και την έλλειψη χορογραφίας, το spinning έχει εδραιώσει για τα καλά τη θέση του στα γυμναστηριακά προγράμματα προσελκύοντας όσους επιθυμούν να γυμνάζονται έχοντας ελεύθερο το μυαλό τους να ταξιδεύει. Έχετε 7 λόγους για να το δοκιμάσετε!

1. Καίτε θερμίδες

Με τo spinning μπορείτε να κάψετε πολύ λίπος και να χάσετε βάρος και πόντους. Μάλιστα, είναι τόσο αποτελεσματικό που έρευνες έχουν δείξει ότι αν αντικαταστήσετε μία ώρα άσκησης μέτριας έντασης με δύο μισάωρα spinning υψηλής έντασης, μπορείτε να βελτιώσετε σημαντικά από τη λειτουργία του καρδιαγγειακού σας συστήματος μέχρι τη σύνθεση του σώματός σας. Σε επίπεδο θερμίδων, ανάλογα με το πόσο θα πιέσετε τον εαυτό σας, μπορείτε να κάψετε έως και 700 μέσα σε μία ώρα! Επιπλέον, καθώς προχωράνε τα μαθήματα, το σώμα συνηθίζει να καίει πιο γρήγορα, με αποτέλεσμα την αύξηση του μεταβολισμού. Παράλληλα, βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος, που συμβάλλει στη μείωση της κυτταρίτιδας!

2.Τονώνετε καρδιά και πνεύμονες

Το spinning μπορεί να εκτελεστεί ως αναερόβια άσκηση, για να αντλείτε ενέργεια από τα αποθέματα του λίπους και να χτίζετε μυϊκή αντοχή σε βάθος χρόνου. Ωστόσο, υπάρχει και αερόβιο κέρδος. Η εκγύμναση του καρδιακού μυός είναι ένα από τα προφανή οφέλη του spinning, όπως και η ενίσχυση της αναπνευστικής ικανότητας, με αποτέλεσμα την καλύτερη οξυγόνωση όλου του σώματος.

3. Χάνετε πόντους στα πόδια

Πολλές γυναίκες απέχουν από το spinning από φόβο μήπως δυναμώνοντας τους μυς των μηρών, αυξηθεί ο όγκος τους. Στην πραγματικότητα όμως, είναι δύσκολο να «φουσκώσουν» τα πόδια με το spinning. Η άσκηση πίεσης στα πεντάλ προκαλεί το τέντωμα των μυών των κάτω άκρων και όχι την υπερτροφία τους. Σε κάθε περίπτωση, να θυμάστε ότι είναι καλύτερα αντί να αγκομαχάτε πάνω στη σέλα, να ρυθμίσετε την «κλίση» του εδάφους βάσει των δυνατοτήτων σας. Θα πρέπει να είστε σε θέση να μιλάτε με τους διπλανούς σας και όχι να είστε με κομμένη την αναπνοή. Αν ακολουθήσετε αυτόν τον ρυθμό, τότε σίγουρα θα δείτε τα πόδια σας να αδυνατίζουν και να «στεγνώνουν» από λίπος, ενώ παράλληλα θα επιτύχετε και σύσφιξη και ανόρθωση των γλουτών.

4. Δυναμώνετε τον κορμό και χτίζετε sixpack

Πέρα των μεγάλων μυϊκών ομάδων των μηρών που δουλεύουν κατά τη διάρκεια του spinning, εργάζονται και οι κοιλιακοί μύες. Καθώς ποδηλατείτε, αναπτύσσετε έναν ρυθμό στο άνω τμήμα του κορμού που βοηθάει να διατηρείτε τον ρυθμό των  ποδιών. Η κίνηση από την ελαφρώς κυρτή στάση μία προς τα δεξιά και μία προς τα αριστερά γυμνάζει τόσο τους κεντρικούς κοιλιακούς μυς, όσο και τους πλάγιους. Μην εκπλαγείτε αν μετά από ένα διάστημα δείτε να διαγράφεται ένα ωραιότατο six-pack στην κοιλιά σας! Είναι ένα από τα παράπλευρα οφέλη του spinning!

5. Προσαρμόζετε την άσκηση στα μέτρα σας

Στο spinning έχετε το ελεύθερο να αυξομειώνετε την ταχύτητα και την ένταση της άσκησης όσο συχνά θέλετε. Αν είστε νέοι στο spinning, αν αναρρώνετε από τραυματισμό ή αν απλά δεν είστε τύποι ασκήσεων υψηλής εντάσεως, κανένα πρόβλημα. Κάθε φορά που ανεβαίνετε στο ποδήλατο, μπορείτε να ρυθμίζετε την άσκηση στα μέτρα σας. Κάθε διαδρομή πρέπει να είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες και τις δυνατότητές σας. Άλλωστε το γεγονός ότι ποδηλατείτε και δεν τρέχετε, δεν επιτρέπει σε κανέναν να γνωρίζει πόσο γρήγορα πηγαίνετε, ούτε επηρεάζει τον ρυθμό της υπόλοιπης ομάδας.

6. Φτιάχνετε τη διάθεσή σας

spinning-women-man

Κατά τη διάρκεια του spinning, απελευθερώνεται σημαντική ποσότητα ενδορφινών (ορμόνες καλής διάθεσης). Αν και στην αρχή η άσκηση είναι κοπιαστική, η έκκριση ενδορφινών την καθιστά εθιστική! Επιπλέον, το spinning δεν είναι ένα μοναχικό άθλημα, αλλά βασίζεται στο ομαδικό πνεύμα, που σας ενθαρρύνει να κοινωνικοποιείστε με τους γύρω σας, αποφεύγοντας τον ανταγωνισμό. Μπορείτε να αποτελέσετε έμπνευση για τους λιγότερο μυημένους και αντίστοιχα να εμπνευστείτε από τους πιο προχωρημένους.

7. Γυμνάζεστε πάντα και παντού

Το spinning είναι τόσο δημοφιλές που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα των περισσότερων γυμναστηρίων. Δεν θα δυσκολευτείτε να το παρακολουθήσετε. Ακόμα όμως και τις μέρες που έχετε πιεσμένο πρόγραμμα και δεν προκύπτει χρόνος για γυμναστήριο, δεν χρειάζεται να χάσετε την προπόνησή σας. Είναι ένα στατικό όργανο που μπορείτε να το έχετε σε μια γωνιά του σπιτιού σας και έτσι να μεταφέρετε ανά πάσα στιγμή την εμπειρία του spinning κατ’ οίκον!

Δείτε: Functional Training / Λειτουργική προπόνηση Όλα όσα πρέπει να ξέρετε …

Πηγή: Natura nrg #110, www.naturanrg.gr

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης

Contact to Listing Owner

Captcha Code