ΕυεξίαBody and mindΌλα στραβά μου πάνε!

Όλα στραβά μου πάνε!

Είναι κάποιες φορές που αισθάνεσαι ότι η μία αναποδιά διαδέχεται την άλλη. Εκεί που προσπαθείς να διαχειριστείς μια δύσκολη κατάσταση, προκύπτει άλλη κι άλλη κι άλλη… και ξαφνικά νιώθεις ότι κολυμπάς μεσοπέλαγα μόνος, κινδυνεύοντας να πνιγείς ανά πάσα στιγμή. Έρχονται στιγμές που πιστεύεις πως γίνεσαι σάκος του μποξ, ότι δέχεσαι αλλεπάλληλα χτυπήματα χωρίς σταματημό. –Όλα στραβά μου πάνε!

της Μαρίας Καυρολογάκη

Τι μπορεί να σε οδήγησε σ’ αυτό το σημείο;
Η ενδοσκόπηση κρίνεται τώρα απαραίτητη, καθώς στα δύσκολα πάντα κοιτάμε μέσα μας, καθώς η ουσιαστική βοήθεια θα έρθει από τις δικές μας δυνάμεις.

Θυματοποίηση

Μαθαίνοντας να λειτουργούμε μέσα από τη νοοτροπία του θύματος, δεν αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την ίδια μας τη ζωή. Εάν δεν επιλέξουμε εμείς πώς θέλουμε να ζήσουμε, κανένας άλλος δεν θα το κάνει για εμάς. Εμείς γνωρίζουμε καλύτερα από όλους τις επιθυμίες μας, τις ανάγκες μας και τα όριά μας. Όσο προσδοκούμε οι άλλοι να κατανοήσουν και να πράξουν για εμάς, χάνουμε την ουσία και αναλωνόμαστε σε αρνητικά, τοξικά συναισθήματα θυμού, πικρίας, που δεν μας βοηθούν να προχωρήσουμε.

Ο φόβος της αλλαγής

Λένε πως αυτό που μας κάνει να υποφέρουμε δεν είναι τόσο η αλλαγή όσο η αντίστασή μας στην αλλαγή. Κάθε φορά που κάτι πάει στραβά, συνήθως είναι για να αλλάξουμε κάτι σε εμάς, κάτι που πλέον δεν μας εξυπηρετεί και αποδεδειγμένα δεν μας βοηθά να εξελιχθούμε. Αντιστεκόμαστε όμως τόσο σθεναρά σε αυτήν την αλλαγή προβάλλοντας πόνο και θυμό στην προσπάθειά μας να αποπροσανατολίσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό, να ξεγελάσουμε την ίδια μας την ύπαρξη. Συχνά μάλιστα, επιλέγουμε ως λύση στο δράμα μας να παραμείνουμε στα ίδια, αυτά που γνωρίζουμε πώς να διαχειριστούμε, χωρίς να τολμούμε την αλλαγή, τρέμοντας μπροστά στο άγνωστο.

Απώλεια ελέγχου

Επιτακτική ανάγκη πολλών από εμάς είναι να έχουμε τον έλεγχο των όσων συμβαίνουν στη ζωή μας. Μόλις αισθανθούμε ότι κάποιο γεγονός ταράζει όσα έχουμε βάλει σε “τάξη”, μόλις κάτι κινηθεί που δεν το έχουμε προβλέψει, χάνουμε τη γη κάτω από τα πόδια μας και διαμαρτυρόμαστε για άλλο ένα χτύπημα που δεχτήκαμε κάτω από τη μέση. Όμως, ο έλεγχος είναι ουσιαστικά μία ουτοπία! Μαθαίνοντας να αποδεχόμαστε ότι ανά πάσα στιγμή τα πάντα ενδέχεται να ανατραπούν, είμαστε στη δύναμή μας, έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση με αισιοδοξία!

Ανάγκη για σταθερότητα και ασφάλεια

Έχουμε γαλουχηθεί από την παιδική μας ηλικία ακόμη, να αναζητούμε τη σιγουριά: μια δουλίτσα, ένα σπίτι, ένα αυτοκίνητο, έναν καλό γάμο κ.λπ… Έχουμε μάθει όχι μόνο να ψάχνουμε την ασφάλεια σε εξωτερικούς παράγοντες αλλά και να επενδύουμε σε αυτούς ολόκληρη την ύπαρξή μας και το χειρότερο να επιβεβαιωνόμαστε μέσα από τα “κεκτημένα” μας. Μόλις κάτι από αυτά για κάποιο μαγικό λόγο χαθεί, είμαστε χαμένοι, δεν ξέρουμε πλέον τι μας ορίζει ως προσωπικότητες, νιώθουμε σαν να μας έσβησαν από το χάρτη. Εδώ λοιπόν αξίζει να αναρωτηθούμε: “αν κάποιος μας έπαιρνε τα πάντα, χρήματα, σπίτια, υλικά αγαθά, ποιοι θα ήμασταν; “ποια είναι η πραγματική μας φύση;” “τι μας κάνει χαρούμενους πραγματικά;”. Συνήθως χρειάζεται μια “κρίση” για να τολμήσουμε να αναρωτηθούμε με τέτοιο τρόπο, γιατί δυστυχώς ζούμε σε μια κοινωνία που η πραγματική ελευθερία έχει αντικατασταθεί από ό,τι μπορεί να αγοραστεί ή να μετρηθεί. Μα μετριέται η αγάπη; μετριέται η ελευθερία;

Τι μπορώ να κάνω όταν νιώθω τα πάντα να πηγαίνουν στραβά;

  • Πάρε βαθιές συνειδητές αναπνοές. Η αναπνοή είναι μία διαδικασία που θεωρούμε πως γίνεται από μόνη της. Όταν όμως αναπνέουμε συνειδητά, ελεγχόμενα, τα οφέλη είναι αμέτρητα. Μπορούμε μέσα σε λίγα λεπτά να χαλαρώσουμε την ένταση από το σώμα μας και να καθαρίσουμε το μυαλό μας.
  • Ασκήσου. Η γιόγκα είναι μία μορφή άσκησης που δρα όχι μόνο σε σωματικό επίπεδο, αλλά και σε νοητικό-συναισθηματικό. Προσφέρει εσωτερική ηρεμία και χαρίζει υγιές σώμα.
  • Φρόντισε τη διατροφή σου. Μία διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς τονώνει την ψυχολογία μας και βοηθά να αισθανόμαστε ανάλαφροι και χαρούμενοι.
  • Κάνε διαλογισμό. Ο διαλογισμός μας προσφέρει ηρεμία ενώ καθαρίζει το ενεργειακό μας σώμα από κάθε συμφόρηση. Μας συνδέει με την αληθινή μας φύση και μας βοηθά να έχουμε καθαρό μυαλό και διάφανη σκέψη, ώστε να διαχειριστούμε τις προκλήσεις της ζωής.
  • Χρησιμοποίησε θετικές δηλώσεις. Οι θετικές δηλώσεις είναι πολύ ευεργετικές, καθώς έχουν την δύναμη να αλλάξουν την κυτταρική μας μνήμη. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο είναι σημαντικό να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε αυτά που τείνουμε να επαναλαμβάνουμε. Η ενέργεια ακολουθεί τη σκέψη, άρα όποτε εμείς επιλέγουμε να σκεφτόμαστε κάτι αρνητικό, σε αυτό δίνουμε την ενέργειά μας και εντέλει το υλοποιούμε! Ενδεικτικά, κάποιες δηλώσεις που βοηθούν: “αναλαμβάνω τα ηνία της ζωής μου”, “αφήνομαι στη ζωή με εμπιστοσύνη”, “επιλέγω την υγεία, τη χαρά και τη θετική σκέψη”.

Who is who

Η Μαρία Καυρολογάκη εκπροσωπεί τον Οργανισμό Ananda | YogaHealingBodywork. Τα εργαλεία που χρησιμοποιεί ως θεραπευτικά μέσα για τη σωματική και ψυχική υγεία είναι:

  • Η Συνειδητή Αναπνοή (Rebirthing Breathwork, Breath Awareness Coach):

Μέσα από τη μέθοδο της Συνειδητής Αναπνοής συντονίζει ομαδικά εργαστήρια, πραγματοποιεί ατομικές συνεδρίες, ομιλίες, σεμινάρια επίγνωσης αναπνοής κ.λπ.

  • Το MCKS Pranic Healing (Πιστοποιημένη θεραπεύτρια):

Ενεργειακή θεραπευτική τεχνική που βελτιώνει τη σωματική και ψυχική υγεία. Με τη βοήθεια του Pranic Healing γίνεται θεραπεία σωματικών παθήσεων, βαθιά ψυχοθεραπεία, διακοπή καπνίσματος, απώλεια βάρους κ.λπ.

Πηγή Natura Nrg #79

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης