Ολοκληρώθηκε το Διεθνές Συνέδριο ECOCITY FORUM 2018

Ολοκληρώθηκε το Διεθνές Συνέδριο ECOCITY FORUM 2018

Αναρτήθηκε στις: Κατηγορίες: Green, NATURABuzz, Περιβάλλον

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου ECOCITY FORUM 2018 με θέμα «Κυκλική Οικονομία στις Έξυπνες Πόλεις». Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 3-5 Οκτωβρίου.

Το Συνέδριο παρακολούθησαν 320 συμμετέχοντες, ενώ πραγματοποιήθηκαν 82 ομιλίες και παρουσιάσεις από διακεκριμένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Μέσα από εποικοδομητικές διαδικασίες διαλόγου με τη συμμετοχή του ακροατηρίου, αλλά και μέσα από σχεδιασμένες συζητήσεις, προέκυψαν ιδιαίτερα σημαντικά συμπεράσματα για την προώθηση των αρχών της Κυκλικής Οικονομίας.

Παράλληλα τέθηκαν οι βάσεις για τη δημιουργία του Εγχειριδίου Κυκλικής Οικονομίας. Το εγχειρίδιο αποτελεί και το σημαντικότερο ίσως βήμα μέχρι σήμερα για την εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας σε επίπεδο Κυβέρνησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

https://www.ecocityforum.eu/

Το ECOCITY θα είναι παρόν στο Διεθνές Συνέδριο του Οργανισμού Ecocity Builders. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το 2019 στο Βανκούβερ του Καναδά. Εκεί θα γίνει και η παρουσίαση του Εγχειριδίου και θα οριστικοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα για την πιλοτική εφαρμογή του.

Η Natura nrg ήταν χορηγός επικοινωνίας του συνεδρίου

Πηγή: Naturanrg#97o

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *