ΟμορφιάΑντιγήρανσηΩμέγα-3 λιπαρά οξέα η επανάσταση στην όψη της επιδερμίδας σας

Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα η επανάσταση στην όψη της επιδερμίδας σας

Οι ειδικοί της ομορφιάς πιστεύουν ότι η λήψη επαρκούς ποσότητας βασικών λιπαρών οξέων, ιδιαίτερα των ωμέγα-3 που βρίσκονται στο μουρουνέλαιο όπως και σε άλλα ιχθυέλαια, θα μπορούσε να είναι το μυστικό όπλο στο αντιγηραντικό μας οπλοστάσιο. Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα η επανάσταση στην όψη της επιδερμίδας σας

της Μαρίας Γκέκα

Όλοι θέλουμε το δέρμα μας να φαίνεται καθαρό και υγιές. Μπορεί η ιδέα μιας επιδερμίδας χωρίς ελαττώματα να ακούγεται άπιαστο όνειρο, όμως τίποτα δεν είναι αδύνατο!

Ακόμα κι αν αισθάνεστε ότι η επιδερμίδα σας είναι αφυδατωμένη και ή με φραγμένους πόρους, η επιστήμη της Κοσμητολογίας διαθέτει πολύ καλά προϊόντα που θα σας βοηθήσουν. Αλλά πριν προβείτε στην αγορά μιας ακριβής «θαυματουργής» κρέμας για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα από έξω, δείτε τι θα γινόταν αν μπορούσατε να «ταΐσετε» το δέρμα σας από μέσα! Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα η επανάσταση στην όψη της επιδερμίδας σας

Η υιοθέτηση μιας υγιεινής διατροφής με φρούτα και λαχανικά πλούσια σε αντιοξειδωτικά παίζει μεγάλο ρόλο στη διατήρηση της καλής εμφάνισης του δέρματός μας. Παράλληλα, όμως, ένα καλής ποιότητας μουρουνέλαιο, πλούσιο σε ωμέγα-3, θα πρέπει επίσης να βρίσκεται στο καθημερινό μενού μας. Κι αυτό γιατί, εκτός από το ότι είναι εξαιρετικά ευεργετικό για την υγεία της καρδιάς, του εγκεφάλου και των ματιών μας, τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα παίζουν σημαντικό ρόλο στην ίδια τη δομή του δέρματός μας. Δείτε πώς!

Πώς μπορεί η λήψη ωμέγα-3 μουρουνέλαιου να σας βοηθήσει το δέρμα σας να ανακτήσει τη χαμένη λάμψη του;

Το λίπος είναι απαραίτητο για κάθε μεμονωμένο κύτταρο στο σώμα μας. Καταναλώνοντας τα σωστά είδη λιπών (όπως τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα στο μουρουνέλαιο) θα έχουμε πιο υγιές και λαμπερό δέρμα. Επίσης, θα βελτιώσουμε την ικανότητα του οργανισμού μας να απορροφά βιταμίνες και ανόργανες ουσίες. Με αυτόν τον τρόπο θα ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
Η μακρά λίστα με τα οφέλη του μουρουνέλαιου το καθιστά έναν πραγματικό ήρωα του δέρματος. Σε αντίθεση με τα φυτικά έλαια, τα ιχθυέλαια περιέχουν DHA και EPA. Και τα δύο αποτελούν απαραίτητα λιπαρά οξέα που το σώμα δεν μπορεί να φτιάξει για τον εαυτό του. Αυτά ενσωματώνονται σε κυτταρικές μεμβράνες στο ανώτερο στρώμα του δέρματος (την επιδερμίδα). Στη συνέχεια σχηματίζουν ένα προστατευτικό πλέγμα γύρω τους, βοηθώντας να σταματήσει η απώλεια υγρασίας και δίνοντας στο δέρμα μια υγιή εμφάνιση.

Πώς βοηθούν τα ωμέγα-3 στην αντιγήρανση;

Για να εξηγήσουμε πώς τα ωμέγα-3 του μουρουνέλαιου μάχονται κατά της γήρανσης του δέρματός μας, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πώς αλλάζει η δομή των κυττάρων καθώς γερνούν.
Η όψη της επιδερμίδας που έχει ο καθένας μας την παρούσα στιγμή δημιουργήθηκε βαθιά μέσα στο χόριο. Αυτό έγινε πριν από περίπου τέσσερις εβδομάδες και ωθήθηκε μέχρι να φτάσει στην επιφάνεια.

Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα η επανάσταση στην όψη της επιδερμίδας σας

Αν κοιτούσαμε τα κύτταρα του δέρματος κάτω από ένα μικροσκόπιο, θα παρατηρούσαμε ότι το καθένα περιβάλλεται από δύο στρώματα λίπους που αποτελούν το κυτταρικό τοίχωμα. Αυτή η στοιβάδα που ονομάζεται διπλοστοιβάδα φωσφολιπιδίων. Η στοιβάδα αυτή περιλαμβάνει διατροφικό λίπος και είναι υπεύθυνη για να δώσει στο δέρμα παχύρρευστη, υγιή όψη.
Ωστόσο, καθώς γερνάμε, αυτή η μεμβράνη γίνεται πιο λεπτή και λιγότερο κολλώδης. Καθώς αυτά τα λεπτότερα κύτταρα του δέρματος φτάνουν στην επιφάνεια, σχηματίζουν ασθενέστερο προστατευτικό φράγμα. Έτσι, το δέρμα μπορεί να χάσει την υγρασία και την ελαστικότητά του. Αυτό το γεγονός με τη σειρά του οδηγεί στο σχηματισμό ρυτίδων.

Αντίθετα, τα υψηλά επίπεδα ωμέγα-3 στον οργανισμό έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν τη διπλοστοιβάδα των φωσφολιπιδίων, να συγκρατεί το νερό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουμε ένα ενυδατωμένο, πιο απαλό δέρμα. Και φυσικά, τα πυκνά κύτταρα του δέρματος αντικατοπτρίζουν μια νεότερη εμφάνιση. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό! Το EPA μπορεί να εμποδίσει την απελευθέρωση ενζύμων που προκαλούνται από βλάβες λόγω της έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία. Επίσης βοηθούν στην ενίσχυση του κολλαγόνου και στην πρόληψη των ρυτίδων καθώς και της χαλάρωσης του δέρματος.

Διαβάστε επίσης ⇒ Μουρουνέλαιο, Σούπερ πηγή Βιταμινών για Παιδιά

Συμβάλλουν στη θεραπεία της ατοπικής δερματίτιδας και ψωρίασης

Τα ωμέγα-3 μπορεί να καταπολεμήσουν το κόκκινο, ερεθισμένο δέρμα που προκαλείται από δερματικές διαταραχές όπως η ατοπική δερματίτιδα και η ψωρίαση.
Αυτό συμβαίνει επειδή τα ωμέγα-3 φαίνεται να βελτιώνουν τη λειτουργία του δερματικού φραγμού. Βοηθούν σφραγίζοντας την υγρασία και κρατώντας μακριά τους ερεθιστικούς παράγοντες.

Το καλοκαίρι, τα ωμέγα 3 μας προστατεύουν από τις βλάβες του ήλιου

Τώρα το καλοκαίρι, τα ωμέγα-3 μας προστατεύουν από τις βλαβερές υπεριώδεις ακτίνες Α (UVA). Επίσης, προστατεύουν από τις υπεριώδεις ακτίνες Β (UVB) του ήλιου. Μελέτες έχουν δείξει ότι η συμπλήρωση με συνδυασμό DHA και EPA – δύο ωμέγα-3 μακράς αλυσίδας – μπορεί να μειώσει την ευαισθησία του δέρματος στις υπεριώδεις ακτίνες (UV).
Σε μια μελέτη, οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν 4 γραμμάρια EPA για 3 μήνες αύξησαν την αντοχή τους στα ηλιακά εγκαύματα κατά 136%, ενώ δεν παρατηρήθηκαν σημαντικές αλλαγές στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου.

Επίσης, υπάρχουν αξιόπιστες ενδείξεις ότι τα ωμέγα-3 μπορεί να μειώσουν τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων ορισμένων διαταραχών φωτοευαισθησίας, συμπεριλαμβανομένων δερματικών εξανθημάτων μετά από έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία.
Τέλος, πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι ένα ισορροπημένο μικροβίωμα του εντέρου μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην υγεία του δέρματος. Τα ωμέγα-3 μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της υγείας του εντέρου. Αυτό αντανακλά άμεσα στην όψη του δέρματος και σε μια λαμπερή εμφάνιση.

Εάν δεν λαμβάνετε αρκετά ωμέγα-3 στη διατροφή σας, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τι μπορεί να χάνετε — και πώς να ανατρέψετε την κατάσταση!

Πηγή: Naturanrg128o, www.naturanrg.gr

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης

Contact to Listing Owner

Captcha Code