Διατροφή«Όχι» στις πλαστικές συσκευασίες τροφίμων!

«Όχι» στις πλαστικές συσκευασίες τροφίμων!

Ομάδα 60 επιστημόνων από 15 χώρες αιτήθηκε πριν από μερικές ημέρες στην Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA) να εκδώσει κανονισμό για μία εν δυνάμει επιβλαβή χημική ουσία, τη δισφαινόλη-Α (BPA), που εντοπίζεται στα πλαστικά δοχεία για τρόφιμα και ποτά, συμπεριλαμβανομένων και των μπιμπερό.

Σε ανοιχτή επιστολή της προς την EFSA, η ομάδα εκφράζει φόβους ότι η έκθεση στην παραπάνω χημική ουσία θα μπορούσε να βλάψει την υγεία, ιδιαίτερα των ευάλωτων ομάδων, όπως των βρεφών και των εγκύων.

Η BPA είναι μια χημική ουσία μαζικής παραγωγής

που χρησιμοποιείται στην κατασκευή πολυανθρακικών πλαστικών. Ορισμένες πρόσφατες επιστημονικές μελέτες έχουν συνδέσει την έκθεση στην BPA με υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων, όπως τα καρδιακά νοσήματα, ο καρκίνος του μαστού και ο διαβήτης.

Οι αρμόδιες αρχές στον Καναδά και στις ΗΠΑ έχουν αρχίσει ήδη να αναλαμβάνουν δράση όσον αφορά την έκθεση στην ουσία, με τον Καναδά να σχεδιάζει την απαγόρευση της χρήσης της στα μπιμπερό. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει παρόμοια δράση σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: NaturaNrg #08

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.