του chef Αλέξανδρου Παπανδρέου
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψύξης: 1 ώρα
Για 6 άτομα
Θα χρειαστείτε:
- 400 γραμμάρια φράουλες
- 150 γραμμάρια ρόγες από κόκκινο σταφύλι
- 50 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
- 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 350 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
Για να φτιάξετε το γιαούρτι:
- Πλένετε καλά τα σταφύλια και τις φράουλες και κρατάτε από 50 γραμμάρια για το ντεκόρ. Πλένετε επίσης καλά τις φράουλες και τις κόβετε σε μικρά κομμάτια.
- Σε ένα πολυμίξερ πολτοποιείτε τα σταφύλια και τις φράουλες. Περάστε τον πουρέ των φρούτων από ένα κόσκινο και τοποθετήστε τον σε ένα μεσαίο μπολ.
- Ρίχνετε στο μπολ τη μαύρη ζάχαρη, το γιαούρτι και ανακατεύετε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομογενές μείγμα. Προσθέτετε και τα 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε καλά.
- Σερβίρετε το μείγμα με μία σακούλα ζαχαροπλαστικής μέσα σε χαμηλά ποτήρια. Τα τοποθετείτε στην κατάψυξή σας για 30- 40 λεπτά και στη συνέχεια τα σερβίρετε προσθέτοντας τα υπόλοιπα σταφύλια και μερικές φράουλες για ντεκόρ.
Καλή όρεξη!
O Αλέξανδρος Παπανδρέου παραδίδει μαθήματα μαγειρικής, στο Studio του, στην Αγ. Παρασκευή. Eπισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Studio Sidayes by Alexandros Papandreou, www.sidayes.gr και ενημερωθείτε για το πρόγραμμα των μαθημάτων.
Τα μυστικά της συνταγής
- Μπορείτε να φτιάξετε το ίδιο γλυκό και με άλλα φρούτα της εποχής, όπως το ροδάκινο αλλά και το πεπόνι και καρπούζι.
- Μερικά μικρά κομμάτια τριμμένης κουβερτούρας δίνουν μια ιδιαίτερη γεύση στο ελαφρύ αυτό επιδόρπιο. Δοκιμάστε το!
Πηγή: NaturaNrg #29
|