Αρχική Life Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής 2019: Πλήθος κόσμου στην ολοήμερη διαδραστική εκδήλωση στον ...

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής 2019: Πλήθος κόσμου στην ολοήμερη διαδραστική εκδήλωση στον Πειραιά!

263
ethelontes-imera-diatrofis-2019

Ολοήμερο αδιαχώρητο επικράτησε στο πεζόδρομο Δραγάτση στον Πειραιά, όπου  πλήθος κόσμου προσήλθε στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής 2019.

Advertisements

Η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία (ΕΛ.Δ.Ε.) σε συνεργασία με την Επιστημονική Ομάδα «ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ» με επικεφαλής το γνωστό διατροφολόγο Δρ. Δημήτρη Γρηγοράκη,  γιόρτασαν και φέτος με ολοήμερη διαδραστική εκδήλωση (πρωινή & βραδινή) με Κεντρικό σύνθημα: «Βελτιώνω τη διατροφή μου: 365 ημέρες υγείας!»

Το πρωί της Τετάρτης 16/10 οι διατροφολόγοι της Ομάδας «ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ» και της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας, πραγματοποίησαν δωρεάν λιπομέτρηση στο κοινό και το ενημέρωσαν σχετικά με τα οφέλη της σωστής και ποιοτικής διατροφής.

imera-diatrofis-2019-lipometrisi

Το ίδιο βράδυ, σε μία ξεχωριστή εκδήλωση στο DarlingThe Bar στον Πειραιά, διακεκριμένοι ομιλητές κατέθεσαν την άποψη τους σχετικά με την αναγκαιότητα και τους τρόπους βελτίωσης της διατροφής.

Συγκεκριμένα, ο Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης (Κλινικός Διατροφολόγος, PhD- Πρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας) αναφέρθηκε στο θέμα «Σωστή διατροφή στην προστασία της υγείας». Η Δρ. Κατερίνα Σκενδέρη (ΕΔΙΠ Χαροκοπείου Πανεπιστημίου) επισήμανε την «Ανάγκη για βελτίωση των διατροφικών συνηθειών των Ελλήνων». Η Σοφία Παθέκα (Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής-Personal Trainer) κατέθεσε την άποψή της για τη «Φυσική άσκηση και υγεία». Η Ζαχαρούλα Αλεξανδρή (Υπεύθυνη Ιατρικής Ενημέρωσης) ανέλυσε το θέμα «Γνωριμία με τo ιατροτεχνολογικό προϊόν Libramed». Τέλος, η κα Ντίνα Νικολάου (Διακεκριμένη Chef / Συγγραφέας) αναφέρθηκε στο θέμα «Η μαγειρική στην υπηρεσία της ποιοτικής διατροφής».

hmera-diatrofis-2019-ethelontries

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Δρ. Ιωάννης Καραϊτιανός (Επίκουρος Καθηγητής Χειρουργικής ΕΚΠΑ) και ο Γ. Γραμματέας του Δήμου Πειραιά κ. Βασίλειος Ταταρόπουλος. Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η διατροφολόγος κα. Μάνθα Κασκάνη, MSc.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της πανελλαδικής επιδημιολογικής έρευνας της ΕΛ.Δ.Ε. με θέμα «Διατροφικές συνήθειες Ελλήνων ασθενών με αυτοάνοσα: Υψηλή ανάγκη για διατροφική ενημέρωση».

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της 2ης έκδοσης του βιβλίου του Δρα Δημήτρη Γρηγοράκη «Αυτοάνοσα, Ανοσοποιητικό & Διατροφή» (Εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ»). Η επικαιροποιημένη έκδοση 450 σελίδων μάς μυεί στην «ανοσοπροστατευτική» διατροφή και εξηγεί πώς μπορεί να γίνει ένας αποτελεσματικός σύμμαχος στην αντιμετώπιση των αυτοάνοσων.

hmera-diatrofis-2019-grigorakis-tourta

Πλήθος εκλεκτών προσωπικοτήτων του πολιτικού, καλλιτεχνικού, επιχειρηματικού και επιστημονικού κόσμου συνέρρευσε προκειμένου να γιορτάσει μαζί με το διατροφολόγο Δρ. Δημήτρη Γρηγοράκη και φυσικά για να ευχηθεί για τα γενέθλια του, τα οποία συμπίπτουν ακριβώς την ίδια ημέρα με την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής.


H Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία (ΕΛ.Δ.Ε.) και η Επιστημονική Ομάδα «ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ» ευχαριστεί τους Χρυσούς Χορηγούς της εκδήλωσης, τους Υποστηρικτές, τους Χορηγούς Επικοινωνίας, την εταιρεία Serinth για την παραχώρηση του εξοπλισμού λιπομέτρησης, καθώς και το Darling The bar για την φιλοξενία!

H Natura nrg ως χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης, βρισκόταν στο χώρο και διανεμήθηκε στους παρευρισκομένους.

Naturanrg-efimerida-anagnostries

Μάθετε περισσότερα για την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής 2019 στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.logodiatrofis.gr/imera-diatrofis-2019-post-event

Προηγούμενο άρθροΕξαφάνισε το περιττό λίπος με το Vacu Power στα Yava
Επόμενο άρθροΔιαγωνισμός Ανακύκλωσης «Ανακύκλωσε και ταξίδεψε για να δεις τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!»