ΟικογένειαΠαιδίΠαιδιά που ρισκάρουν καθημερινά τη ζωή τους για να πάνε σχολείο

Παιδιά που ρισκάρουν καθημερινά τη ζωή τους για να πάνε σχολείο

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε, αλλά δυστυχώς δεν έχουν όλα τα παιδιά τη δυνατότητα να έχουν το σχολείο κοντά στο σπίτι τους.

Σύμφωνα, μάλιστα, με την πρόσφατη έκθεση της Unesco το 10% των παιδιών παγκοσμίως δεν έχουν δει ποτέ στη ζωή τους μια αίθουσα διδασκαλίας ενώ 57 εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο δεν έχουν ολοκληρώσει τη βασική εκπαίδευση. Ο κύριος λόγος που τα παιδιά εγκαταλείπουν το σχολείο είναι η δυσκολία μετακίνησης αφού ζουν χιλιόμετρα μακριά και αναγκάζονται να ανεβαίνουν βουνά, να κολυμπούν σε ποτάμια, να βαδίζουν ώρες στο χιόνι για να μην εγκαταλείψουν την εκπαίδευσή τους.

της Μαρίας Γκέκα

 Γκούλου, Κίνα: (Φωτογραφία: Sipa Press)
2

Νότια Κίνα,  χωριό Zhang Jiawan: στο δρόμο προς το σχολείο οι μικροί μαθητές σκαρφαλώνουν τις ξύλινες σκάλες, με τους σακίδια στους ώμους τους. (Foto: Imaginachina/Rex Features)
skales

Sumatra, Indonesia: 9 μέτρα πάνω από τον ποταμό  (Foto: Panjalu Images / Barcroft Media)
sumatra

Himalayas, Zanskar. (Foto: Timothy Allen)
himalayas

Lebak, Indonesia: (Foto: reuters)
lebak

Ιάβα, Ινδονησία: τα παιδιά διασχίζουν το υδραγωγείο για να φτάσουν στο σχολείο, αν και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο αφού δεν χτίστηκε για τους ανθρώπους, αλλά το προτιμούν για να συντομεύσουν τη διαδρομή που είναι περισσότερο από έξι μίλια. (Φωτογραφία: Panjalu)
java

Rio Negro, Κολομβία: τα παιδιά χρησιμοποιούν ένα σχοινί μήκους 800 μέτρων, για να διασχίσουν τον ποταμό, 400 μέτρα ύψος. (Φωτογραφία: Christoph Otto)
rionegro
rio

Rizal, Φιλιππίνες: Σε ένα απομακρυσμένο χωριό στις Φιλιππίνες, στην επαρχία Rizal, τα παιδιά χρησιμοποιούν τα ελαστικά για να διασχίσουν το ποτάμι. (Φωτογραφία: Bullit Marquez / AP)
rizal

Shuafat, Ιερουσαλήμ: Ένα κορίτσι που τρέχει μέσα από ένα πεδίο μάχης μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων. (Φωτογραφία: Ammar Awad)
last

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης