LifeTo Παιδικό Μουσείο στο κτίριο του Ωδείου Αθηνών / Εκπαιδευτικά προγράμματα (8...

To Παιδικό Μουσείο στο κτίριο του Ωδείου Αθηνών / Εκπαιδευτικά προγράμματα (8 Απρ. – 15 Ιουλ. 2017)

«Χτίζουμε και Δημιουργούμε το νέο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας» στο κτίριο του Ωδείου Αθηνών

Εκπαιδευτικά προγράμματα και δραστηριότητες 8 Απριλίου – 15 Ιουλίου 2017

Ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο (ΕΠΜ) προσκαλούν τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς στην πρώτη περίοδο γνωριμίας με τον νέο χώρο, όπου θα στεγαστεί το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας, στο κτίριο του Ωδείου Αθηνών, στην οδό Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19.
Από το Σάββατο 8 Απριλίου και για 14 εβδομάδες, παράλληλα με την έκθεση της DOCUMENTA 14, θα δοθεί η ευκαιρία σε όλους να συμβάλλουν, μέσα από ειδικές δράσεις και προγράμματα, στην ολοκλήρωση του σχεδιασμού του νέου Μουσείου, πριν ξεκινήσουν οι εργασίες της κατασκευής.  Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να κινηθούν ελεύθερα και να παίξουν σε έναν χώρο σύγχρονο, με την υπογραφή του αρχιτέκτονα Ιωάννη Δεσποτόπουλου, να συνεργαστούν, να αλληλεπιδράσουν και να αφήσουν το δικό τους αποτύπωμα, μαθαίνοντας τις βασικές λειτουργίες ενός Παιδικού Μουσείου.
Ανοίγοντας το νέο «σπίτι» του Παιδικού Μουσείου της Αθήνας, το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Απριλίου, θα πραγματοποιηθούν πολλά εκπαιδευτικά γιορτινά προγράμματα, όπως θεατρικό παιχνίδι και μουσικοκινητική δράση.
????????????????????????????????????
Από τις 8 Απριλίου έως τις 15 Ιουλίου, Μικροί και Μεγάλοι θα μπορούν:

  • να δημιουργήσουν το δικό τους έκθεμα, χρησιμοποιώντας συλλογές και υλικά ανακύκλωσης
  • να παίξουν με σαπούνι και νερό στο έκθεμα «Φυσαλίδες»
  • να εξελίξουν το έκθεμα «Οι Έτσι και οι Αλλιώς»
  • να διαμορφώσουν τον νέο Παιχνιδότοπο (για οικογένειες με παιδιά 0 έως 3 ετών)
  • να περιηγηθούν στο κτίριο του Ωδείου Αθηνών και να ανακαλύψουν τα μυστικά του.

ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ_ΠΡΩΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΧΩΡΟ_ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 2017_04_2

Ο χώρος θα είναι ανοιχτός κάθε Τετάρτη 11πμ – 7μμ & Πέμπτη – Κυριακή 11πμ – 3μμ και η είσοδος είναι ελεύθερη.
Αυτό το διάστημα των 14 εβδομάδων, η διεπιστημονική ομάδα του ΕΠΜ θα συλλέξει στοιχεία από τους επισκέπτες όλων των ηλικιών, ώστε να αξιολογήσει, να εμπλουτίσει και να ολοκληρώσει τη μουσειολογική μελέτη, εφαρμόζοντας την αρχή ότι το Παιδικό Μουσείο υπάρχει για να βοηθά όλα τα παιδιά να κατανοούν και να χαίρονται τον κόσμο μέσα στον οποίο ζουν.
Παράλληλα, θα λειτουργεί η ειδική πλατφόρμα crowd funding «Το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας – προσβάσιμο σε όλους» δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να συνεισφέρουν, σε όποιο σημείο της Ελλάδας και εάν βρίσκονται.
Με τη συμμετοχή όλων, τα έργα και οι κατασκευές θα έχουν ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2017 ώστε  το νέο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας να ανοίξει στην πλήρη του μορφή.
Το Παιδικό  Μουσείο της Αθήνας, αποτέλεσμα της καινοτόμου συνεργασίας του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, εγκαινιάστηκε το 1994, στο κτίριο της οδού Κυδαθηναίων 14 στην Πλάκα. Μετά από 22 χρόνια λειτουργίας στην Πλάκα, έχοντας φιλοξενήσει περισσότερους από ένα εκατομμύριο επισκέπτες, αλλάζει γειτονιά και αναπτύσσεται στον χώρο του εμβληματικού κτιρίου του Ωδείου Αθηνών. Το Παιδικό Μουσείο αποτελεί μία από τις πρώτες μουσειακές εμπειρίες των παιδιών και όσων πρωτομαθαίνουν. Κάθε παιδί, γονιός, εκπαιδευτικός ή άλλος επισκέπτης μπορεί να συμβάλλει με ιδέες και απόψεις για την ανάπτυξή του.

Πηγή: www.naturanrg.gr
 

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης

Contact to Listing Owner

Captcha Code