LifeΠαναγιώτης Καραΐσκος, Από το σκοτάδι στο φως: Ένας Μαραθώνιος

Παναγιώτης Καραΐσκος, Από το σκοτάδι στο φως: Ένας Μαραθώνιος

Παναγιώτης Καραΐσκος, Από το σκοτάδι στο φως: Ένας Μαραθώνιος

Ο πρωταθλητής Μαραθωνίου και Ημιμαραθωνίου Παναγιώτης Καραΐσκος, ο οποίος τερμάτισε 4 φορές πρώτος σε Ημιμαραθώνιο στην Ελλάδα μας μιλάει, για το δικό του παραμύθι που είχε αρκετούς δράκους.

Από την Ευτυχία Φράγκου

♦ Χριστίνα Βαμβακά: Φωτογραφίες video

Από τα πιο σκοτεινά μονοπάτια των ουσιών μέχρι τις πρωτιές, χρειάστηκε να σκοτώσει όλους τους κακούς δαίμονες, να παλέψει με θεριά  και τέρατα για να μπορεί από το βάθρο του πρωταθλητή να ενθαρρύνει κοιτώντας στα μάτια όποιον δίνει τη δική του μάχη: «Και εσύ μπορείς να τα καταφέρεις. Πάντα υπάρχει επιστροφή. Πάντα υπάρχει δεύτερη ευκαιρία».

Καλωσήλθες στο Natura nrg. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που σε φιλοξενούμε στο περιοδικό μας.

Και εγώ σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση. Είμαι ευτυχής που βρίσκομαι μαζί σας.

Είμαστε εδώ, στον υπέροχο χώρο του Μητροπολιτικού Πάρκου Αντώνη Τρίτη, ένας από τους πολλούς χώρους που προπονείσαι. Πώς ξεκίνησε ο μικρός Παναγιώτης από το χώρο του judo, ποια είναι η πρώτη σου επαφή με τον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό;

Η πρώτη μου επαφή ήταν με το judo. Από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού, το αγάπησα πάρα πολύ αυτό το άθλημα και συνδέθηκα μαζί του μέχρι τα 17 μου χρόνια, αυτό το άθλημα με έκανε πρωταθλητή Ελλάδος και μου πρόσφερε διακρίσεις και στο εξωτερικό. Ο μικρός Παναγιώτης, έτσι μυήθηκε σε αυτόν τον χώρο του αθλητισμού.

Όλοι οι άνθρωποι διερχόμαστε και σκοτεινά διαστήματα στη ζωή μας, σε διαφορετική ίσως ένταση, αλλά όλοι μας ανεξαιρέτως έχουμε σηκώσει ένα αβίωτο σκοτάδι. Όπως λέει και ο Καζαντζάκης στην Ασκητική του: «Ερχόμαστε από μία σκοτεινή άβυσσο, καταλήγουμε σε μία σκοτεινή άβυσσο, το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή».

Και στους δικούς σου ώμους έπεσε ένα τέτοιο βάρος, μία εποχή στην οποία δεν ήσουν πρωταγωνιστής εσύ της ζωής σου, γιατί πρωταγωνιστούσαν οι ουσίες. Και έχεις μιλήσει ανοιχτά για αυτό. Και επειδή μας διαβάζουν πολλά νέα παιδιά, η κάθε λέξη σου έχει βαρύνουσα σημασία. Παρατηρούμε πως υπάρχει μία προσπάθεια κανονικοποίησης, του περιστασιακού αυτού που λέγεται αγγλιστί «recreational use». Δηλαδή πίνω πολύ περιστασιακά, καπνίζω πολύ περιστασιακά, κάνω «μαλακά» ναρκωτικά περιστασιακά, μία απενεχοποίηση, μία κανονικοποίηση που σε πολλούς ανθρώπους λειτουργεί μπούμερανγκ. Αφού το παραμύθι γίνεται εφιάλτης και περνάνε στην απέναντι όχθη. Το μήνυμα όμως που στέλνεις εσύ είναι πως κάποιος που μπαίνει στο σκοτάδι, μπορεί να βγει από αυτό. Όχι εύκολα, όχι αγόγγυστα, όχι χωρίς απώλειες, αλλά μπορεί να βγει.

Ευτυχία θα ξεκινήσω με την αρχική πολύ σημαντική παρατήρηση που έθεσες. Εγώ προσωπικά είμαι κατά. Καθαρά και κάθετα.

Δεν υπάρχει περιστασιακή χρήση, δεν υπάρχει ο διαχωρισμός, ούτε υπάρχουν σκληρά και μαλακά ναρκωτικά, όλα είναι ναρκωτικά. Μπορεί με άλλης έντασης παρενέργειες, αλλά είναι όλα ναρκωτικά. Θα το λέω ξανά και ξανά γιατί πρέπει να το εμπεδώσουμε ως κοινωνία.Εγώ είμαι το παράδειγμα της περιστασιακής χρήσης. Πίστευα ότι το έλεγχα, ότι έκανα χρήση μία στο τόσο, ότι ήταν «μαλακή» και ήπια η χρήση. Και κατέληξα στα σκληρά, πέρασα στην απέναντι όχθη να χρειάζομαι βοήθεια για να απεξαρτηθώ.

 Όταν μπαίνεις σε μία οποιασδήποτε μορφής εξάρτηση, μπορεί να είναι το τσιγάρο, μπορεί να είναι το αλκοόλ και οι ουσίες, (απλά ίσως τα τελευταία έχουνε μεγαλύτερες κοινωνικές προεκτάσεις, γιατί μπορείς να χάσεις ανθρώπους, να πληγώσεις ανθρώπους). Αυτός ο δρόμος οδηγεί στην περιθωριοποίηση, στην απομόνωση;

Σίγουρα, γιατί και από μένα που θυμάμαι, όταν έκανα χρήση, μετά το judo δηλαδή που ξεκίνησα χρήση ουσιών, ήθελα να είμαι μόνος μου, πολλές ώρες με τον εαυτό μου να σκέφτομαι πράγματα, να κάνω χρήση για να μην έχω έντονα συναισθήματα, να κρύβω κάποια συναισθήματα που τα είχα και δεν μπορούσα να τα διαχειριστώ, οπότε σε οδηγεί εκεί, θες δεν θες.

Τι περικλείεται μέσα σε κάθε μορφή εξάρτησης; Υπάρχει ένα πλαίσιο ευφορίας, ένα πλαίσιο απόλυτης ελευθερίας; Άλλωστε η λέξη ναρκωτικό, από την ετυμολογία της σημαίνει νάρκωση, απώλεια αισθήσεων και παράλυση.

Ναι σίγουρα. Είναι μία πλήρης παράλυση. Και το αίσθημα ελευθερίας είναι ένα ψέμα, όλο αυτό. Για μία ψευδαίσθηση που κρατάει τόσο λίγο και που σου αρπάζει μέσα από τα χέρια τη ζωή. Τα ναρκωτικά μόνο συγκαλύπτουν και σου κλέβουν τη ζωή.

Παναγιώτης Καραίστκος Ένας μαραθώνιος

Ένα παιδί που μας διαβάζει τώρα και είναι σε ένα τραπέζι και περνάν από μπροστά του είτε μαριχουάνα είτε αμφεταμίνες είτε κοκαϊνη, πώς ένα παιδί μπορεί να πει: «Όχι, δεν θέλω!».

Αυτό είναι στον άνθρωπο. Εγώ ήμουνα σε μία ηλικία ευάλωτη, ένιωθα ιδιαίτερα πιεσμένος από το σχολείο, από τον πρωταθλητισμό και από οικογενειακούς λόγους, συντρέχανε διάφοροι λόγοι, υπήρξε και μία κοπέλα στη μέση και με έφεραν μπροστά στη χειρότερη απόφαση της ζωής μου. Να δοκιμάσω.

Παρασύρθηκα. Ξεκίνησα να κάνω χρήση και κόλλησα. Και πίστευα στην αρχή ότι μπορώ να το ελέγχω, να το κουμαντάρω, αλλά δεν ήταν έτσι. Για έξι χρόνια, το ένα έφερνε το άλλο, κατέληξα και σε πιο σκληρές ουσίες, οπότε τα δύο μου τελευταία χρόνια ήταν τα δύσκολα χρόνια, από ότι θυμάμαι και τα οποία χρειάστηκα να ζητήσω βοήθεια κιόλας, από ένα πρόγραμμα απεξάρτησης.

Μπορούσες να συνάψεις τότε σχέσεις, να συνδεθείς; Εννοώ και ερωτικά και φιλικά.

Ήταν πολύ δύσκολο, γιατί πρώτον οι ουσίες σε κάνουν να αλλάζεις, να μην μπορείς να εμπιστευτείς, σου παγώνουν τα συναισθήματα, δεν μπορείς να εμπιστευτείς, δεν μπορείς να είσαι αληθινός, δεν μπορείς να αγαπήσεις, δεν μπορείς να νιώσεις συναισθήματα που νιώθει ένας καθαρός άνθρωπος και ένας άνθρωπος που είναι καλά με τον εαυτό του.

Δεν μπορείς επ’ ουδενί ούτε να συνάψεις ούτε να εξελίξεις ούτε να διατηρήσεις κάποια σχέση.

Θέλω όμως να περάσουμε σε αυτή την αχτίδα φωτός, όταν αποφάσισες και δεν αναφέρομαι στις πιθανές άπειρες υποσχέσεις που είχες σπάσει, τη στιγμή που πραγματικά είπες: «Τελειώσαμε και καλωσορίζω τον καινούριο Παναγιώτη». Την θυμάσαι αυτήν την κομβική στιγμή;

Ναι τη θυμάμαι. Και δεν θα την ξεχάσω ποτέ. Ήτανε ένα πολύ κομβικό σημείο στη ζωή μου και πολύ σημαντικό κομμάτι. Πάντα πίστευα από την αρχή που είχα μπλέξει με τις ουσίες ότι θα έρθει αυτή η μέρα, το ήξερα βαθιά μέσα μου, ότι έχω τη δύναμη να το κάνω. Απλά έπρεπε να το πάρω απόφαση.

Παναγιώτης Καραΐσκος, Από το σκοτάδι στο φως: Ένας Μαραθώνιος

Παναγιώτης Καραΐσκος, Από το σκοτάδι στο φως: Ένας Μαραθώνιος

♠ Κεφάλαιο δεύτερες ευκαιρίες. Είσαι το χρυσό παράδειγμα της δεύτερης ευκαιρίας.

Βιώνουμε μία πραγματικότητα, όπου οι άνθρωποι δεν επιτρέπεται να αποτυγχάνουν. Πρέπει μονίμως να ξεπερνάνε τον εαυτό τους, να κάνουν ρεκόρ, να ζουν μία ζωή παρέλαση ευτυχισμένων στιγμών με τα κοινωνικά δίκτυα να έχουν παίξει πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό.

Και έρχεται η δική σου ιστορία που ουσιαστικά μας δίνει μία ανάσα αλήθειας και μας λέει επί της ουσίας: «Παιδιά μπορεί να υπάρχει και κάποιος δράκος στο παραμύθι, αλλά υπάρχει όμως  αν το θέλουμε και το αίσιο τέλος που όλοι αποζητούμε». Όταν είμαστε σε ένα σκοτάδι, πρέπει να πάμε σε έναν ειδικό, για άλλους είναι ένας πνευματικός, ένας ψυχολόγος. Ποιες είναι οι πρώτες κινήσεις που πρέπει να κάνει κάποιος που είναι σε ένα σταυροδρόμι, που θέλει να αλλάξει τη ζωή του, ακόμα και αν είναι π.χ. παχύσαρκος;

Η αλήθεια είναι ότι εγώ δοκίμασα τα πάντα. Το έψαξα. Τα περισσότερα δεν πέτυχαν και δεν μπόρεσα να σταματήσω την εξάρτηση. Προσπάθησα και μόνος μου και με κάποιους φίλους μου να αντικαταστήσουμε αυτήν που είχα στο μυαλό μου σαν χειρότερη εξάρτηση με το αλκοόλ και να πίνουμε. Υπήρχε ένα διάστημα που έκανα μία διακοπή, αλλά αυτό δεν είχε διάρκεια και ξανακυλούσα, γιατί δεν είχα δουλέψει τον λόγο που έκανα χρήση, υπάρχουν συναισθηματικοί και ψυχολογικοί λόγοι που το κάνεις αυτό.

Ο πιο σημαντικός άνθρωπος;

Απευθύνθηκα στην οικογένεια μου, στους γονείς μου. Στο σπίτι μου. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, πρέπει να γυρίσεις στη βάση σου για να βρεις τις λύσεις. Αποφασίσαμε να πάω σε ένα πρόγραμμα απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ, να πάρουμε βοήθεια από εκεί, όλοι μαζί και ο αδελφός μου και η οικογένειά μου.

Και δουλεύεις έτσι και το ψυχολογικό-υποστηρικτικό κομμάτι για σένα αλλά και για την οικογένεια. Ο καθένας για τον εαυτό του και όλοι μαζί για τον μεγάλο στόχο που είναι η πλήρης, οριστική και αμετάκλητη απεξάρτηση.

♠ Θα ήθελα τώρα να μας μιλήσεις και για τις οικονομικές προεκτάσεις, το να μπορείς να συντηρείς έναν τρόπο ζωής με εξαρτήσεις, δεν είναι κάτι καθόλου οικονομικό.

Η αλήθεια είναι ότι ουσιαστικά μπαίνεις σε έναν φαύλο κύκλο, σε έναν κυκεώνα ψεμάτων, παραβατικών συμπεριφορών για να έχεις κάποιο εισόδημα, πέραν των χρημάτων που μπορεί να έχεις από το χαρτζιλίκι που μπορεί να σου δίνουν οι γονείς ή η υπόλοιπη οικογένεια, χρήματα τα οποία τα διαχειρίζεσαι με λάθος τρόπο, γιατί όταν είσαι σε αυτό το μαύρο σύννεφο, δεν διαχειρίζεσαι σωστά κανέναν τομέα της ζωής σου.

Όταν θες να κάνεις κάτι, όπως όταν ήθελα να ξεκόψω το έκανα, βρίσκεις λύση, βρίσκεις τον τρόπο. Και όταν είσαι χρήστης θα βρεις τα λεφτά, τον τρόπο να κάνεις ότι είναι να κάνεις.

Η ιστορία περιελάμβανε εννιά μήνες με εγκλεισμό και αυταπόδεικτα όλη η αυτή η ιστορία είχε σίγουρα επιπτώσεις και στην υγεία σου. Το να επανέλθει ο οργανισμός για έναν άνθρωπο, πόσο μάλλον, όταν θες μετά να γίνεις πρωταθλητής παγκόσμιας εμβέλειας ξανά, όπως έγινε με εσένα, πόσο δύσκολο είναι;

Παναγιώτης Καραίσκος Ένας ΜαραθώνιοςΚαι χαμένος αισθάνεσαι και τον καινούριο σου βηματισμό ψάχνεις, όταν βγαίνεις από ένα πρόγραμμα απεξάρτησης που μαθαίνεις να σε νοιάζονται και να νοιάζεσαι και να σε αγαπούν και να αγαπάς, να έχεις συναισθήματα καθαρού ανθρώπου, ξεκάθαρα πράγματα. Και μετά βγαίνεις έξω στην κοινωνία, βλέπεις ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, για να βρεις ανθρώπους πραγματικούς και στη δουλειά και στις σχέσεις, είναι πολύ επώδυνα τα πράγματα. Αυτό ακριβώς κάνουμε στο πρόγραμμα. Δυναμώνουμε. Όπως κάνουμε και σε μία αθλητική προπόνηση. Προπονούμαστε μέσα στο πρόγραμμα απεξάρτησης για να ζήσουμε μετά την πραγματική ζωή.

Και τώρα είσαι καθαρός 13 χρόνια.

10 χρόνια χωρίς τσιγάρο, 13 χρόνια χωρίς καμία ουσία.

Κεφάλαιο τρέξιμο: Αποτελεί μία τεράστια τάση της εποχής. Όλοι τρέχουνε. Στο εξωτερικό, αλλά και στην Ελλάδα ο κόσμος τρέχει από το πρωί μέχρι το βράδυ. Ο κόσμος δεν έτρεχε έτσι τις προηγούμενες δεκαετίες. Είναι αυτή η καινούρια κουλτούρα. Τι περιλαμβάνει αυτή η κουλτούρα του τρεξίματος που αγκαλιάζει όλες τις κοινωνικές και οικονομικές τάξεις, από τον πιο οικονομικά ασθενή, μέχρι τον πιο εύπορο;

Ακριβώς είναι για όλους ανεξαιρέτως. Είναι πολύ εύστοχη αυτή η παρατήρηση Ευτυχία και βιώνουμε μια μεγάλη έκρηξη στο δρομικό κίνημα και στην Ελλάδα. Εμένα μπήκε πολύ τυχαία στη ζωή μου. Είναι ό,τι καλύτερο, ό,τι πιο θεραπευτικό μου συνέβη. Πλέον αν δεν τρέξω, δεν νιώθω καλά, με ρωτάει πολύς κόσμος: «Δεν υπάρχουν μέρες που να βαριέσαι να βγεις;».

Εννοείται πως υπάρχουν, αλλά μετά από δύο λεπτά προπόνησης, λέω: «Τι έλεγα; Τι σκεφτόμουνα;».

Διαβάστε ακόμα ⇒ Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα για την υγεία των οστών

Για να φτάσουμε όμως και στο ιδιαίτερο ελπιδοφόρο, αισιόδοξο και εμπνευστικό κομμάτι, με τα ρεκόρ σου. Πόσες ώρες προπονείσαι, πόσα χιλιόμετρα διανύεις και πόσες θερμίδες καις τη μέρα;

Όταν είμαι σε βασικό στάδιο προετοιμασίας για τον Μαραθώνιο, γιατί ο Μαραθώνιος είναι το βασικό μου άθλημα, περίπου ο μέσος όρος της ημέρας είναι 25-30χλμ την ημέρα.

Σαν να πηγαίνεις από εδώ στον Πειραιά και να επιστρέφεις…

 

Παναγιώτης Καραΐσκος, Από το σκοτάδι στο φως: Ένας ΜαραθώνιοςΚάπως έτσι. Οι θερμίδες είναι πολλές περίπου 5.000-6.000, γι’ αυτό υπάρχει και ένα συγκεκριμένο διατροφικό πλάνο, αλλά με σωστό προγραμματισμό και διατροφή καταφέρνω να είμαι καλά και στην προπόνηση και στην αποκατάσταση. Το ρεκόρ μου είναι 2 ώρες και 17 λεπτά στα 42 χλμ. Κάθε ρεκόρ είναι για να σπάει. Πιστεύω ότι στην Τσεχία τώρα θα καταφέρω να σπάσω το ατομικό μου ρεκόρ και τον Νοέμβριο στον κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας που είναι το μεγαλύτερο γεγονός της Ελλάδας, θα καταφέρω να ξεπεράσω τον εαυτό μου.

♠  Στο Natura nrg ασχολούμαστε πολύ με τη διατροφή και το ευ ζην. Βιολογικά προϊόντα, απομείωση του κρέατος, πολύς κόσμος ασπάζεται την χορτοφαγία και τον βιγκανισμό. Πολύς κόσμος ανακαλύπτει και διαπιστώνει παρατηρώντας την υγεία του ότι κάναμε κάποια πράγματα πολύ λάθος τα προηγούμενα χρόνια. Πού σε βρίσκει εσένα όλη αυτή η νέα εποχή της διατροφής;

Εγώ είμαι τυχερός, γιατί και η οικογένειά μου, αλλά και εγώ προσωπικά ποτέ δεν ήμουνα του πολύ κρέατος, του πολύ γλυκού, του πολύ τηγανητού, της κακής διατροφής εν γένει.

Παναγιώτης Καραΐσκος, Από σκοτάδι φως: Ένας Μαραθώνιος

♠  Να πούμε στον κόσμο βέβαια ότι έχεις 4% λίπος, το βλέπουμε πόσο προσέχεις και πως καις περίπου 6.000 θερμίδες….

Εγώ και να φάω δεν παίρνω κιλά. Το θέμα με εμάς τους πρωταθλητές και τους αθλητές υψηλού επιπέδου ακριβώς επειδή καίμε πολλές θερμίδες, αν δεν φάμε σωστά δεν έχουμε καλή απόδοση, ούτε καλή αποκατάσταση.

Προσέχεις τι τρως; Σε νοιάζει η προέλευση και η ποιότητα των τροφών;

Προσέχω ναι, εννοείται. Ναι, και τα ψάχνω όλο και περισσότερο. Προμηθεύομαι κυρίως βιολογικά προϊόντα, όποτε ναι προσέχω τη διατροφή, γιατί έχω δει μεγάλη διαφορά στην απόδοση. Είμαι καλύτερα στο τρέξιμο, στον ύπνο μου, στην καθημερινότητά μου, στη ζωή μου.

♠  Το μυαλό σου πώς το προπονείς Παναγιώτη; Διαλογισμός, συνειδητές ασκήσεις αναπνοών, προσευχή, πώς αντιλαμβάνεσαι την επαφή με τον μέσα κόσμο σου, που μπορεί για εσένα να είναι την ώρα που τρέχεις… Υπάρχει αυτή η ώρα που ασκείς το μυαλό σου;

Ναι. Οι ώρες που τρέχω επειδή είναι και αρκετές και όταν κάνω προπόνηση αυτές είναι οι πιο σημαντικές, γιατί καθαρίζει το μυαλό μου, νιώθω ήρεμος, είμαι ψυχικά χαλαρός, όποτε εκείνη η ώρα είναι που παίρνω τις αποφάσεις μου.

♠  Να πούμε ότι δεν ακούς μουσική και κάτι που δεν ήξερα και που μου είπες πριν είναι ότι απαγορεύεται να ακούτε μουσική στους αγώνες.

 

Ναι σε εμάς δεν επιτρέπεται να ακούμε μουσική σε επίσημους αγώνες και σε πανελλήνια πρωταθλήματα. Οι πιο ερασιτέχνες δρομείς φυσικά μπορούν να ακούν. Αλλά εγώ προσωπικά πολύ σπάνια θα ακούσω μουσική στο τρέξιμο, γιατί δεν μου αρέσει,  δεν με βοηθάει, γιατί θέλω να ακούω το σώμα μου, να ακούω τις αναπνοές μου, θέλω να ακούω τα πουλιά, τα δέντρα, τον αέρα, τη φύση… Θέλω να είμαι παρών στη στιγμή.

♠  Δέκα χρόνια πριν η ζωή σου ήταν τελείως διαφορετική, ήσουν ήδη στο δρόμο του φωτός βέβαια… Τι φαντάζεσαι για τον Παναγιώτη το 2033; Έχεις μια εικόνα για το πού θα ήθέλες να είσαι. Σίγουρα βέβαια θα τρέχεις…

Προσπαθώ να επικεντρώνομαι στο τώρα. Σίγουρα κάνω σχέδια. Σίγουρα σκέφτομαι διάφορα. Το τρέξιμο δεν θα το βγάλω ποτέ από τη ζωή μου, ακόμα και αν το κάνω ερασιτεχνικά. Δεν μπορώ να με φανταστώ μακριά από τον αθλητισμό.

Θέλω να πω με αφορμή αυτή την ερώτηση πως η πανδημία βοήθησε το δρομικό κίνημα. Το τρέξιμο έσωσε πολύ κόσμο., κόσμος που δεν είχε ούτε καν περπατήσει στη ζωή του επί της ουσίας, άρχισε να κινείται και αυτό ανήκει στις όποιες θετικές προεκτάσεις της πανδημίας.

Επίσης φαντάζομαι να συνεχίζω να γυμνάζω κόσμο που επιθυμεί να μυηθεί στον κόσμο του αθλητισμού και θα ήθελα να ζήσω την ευλογία της οικογένειας και των παιδιών.

Είμαι σίγουρη ότι και αυτό θα τρέχει.

Δεν θα το πιέσω…

Απλά μάλλον θα τρέξει πριν καλά-καλά μιλήσει…

Εύχομαι μόνο να του αρέσει ο κόσμος του αθλητισμού και ο κόσμος, όπως τον είπες προηγουμένως, του φωτός. Θέλω να ζήσει στο φως.

Παράς πολύς κόσμος παλεύει με τα κιλά του, με την παχυσαρκία. Άλλοι με το αλκοόλ, άλλοι παλεύουν με υπερδοσολογίες αντικαταθλιπτικών, υπνωτικών, άλλοι δίνουν μάχη με τα ναρκωτικά και τις ουσίες. Ο καθένας στο δικό του τομέα, ίσως δίνει τη δική του μεγάλη μάχη. Τι θα ήθελες να μοιραστείς με όλους αυτούς τους ανθρώπους που μας διαβάζουν και που ίσως χρειάζονται μία ώθηση για να αναποδογυρίσουν το τραπέζι που πάνω έχει μόνο ό,τι τους βλάπτει;

Εγώ ο μοναδικός λόγος που μοιράστηκα την ιστορία μου, ήταν αυτός ακριβώς. Έστω και ένας άνθρωπος να πάρει μία ελάχιστη μικρή βοήθεια από τη ζωή μου, από αυτό που έχω καταφέρει εγώ σαν Παναγιώτης, θα είναι μια τεράστια επιτυχία για μένα και μια ανέλπιστη χαρά.

Ήταν ο μόνος λόγος που έκανα αυτό το μοίρασμα και όχι για λόγους προβολής. Ήθελα απλά να πω στο κόσμο: «Πιστεύω ότι και εσύ μπορείς. Είτε έχεις ένα μεγαλύτερο είτε ένα μικρότερο πρόβλημα, μπορείς να τα καταφέρεις. Πάντα υπάρχει επιστροφή. Πάντα υπάρχει δεύτερη ευκαιρία. Ό,τι θέλουμε το πετυχαίνουμε, ό,τι αποφασίσουμε πραγματικά θα το καταφέρουμε. Αυτό έχω να πω.

♠ Μας συγκινείς.

Συγκινήθηκα και εγώ πολύ σε αυτή τη συζήτηση, δεν το περίμενα να με ξεκλειδώσετε έτσι.

♠ Ξέρεις τι είναι; Σε μία εποχή με εύκολες ιστορίες επιτυχίας είναι πολύ συγκινητικό να ακούμε αυτές τις πραγματικές ιστορίες. Που περιλαμβάνουν το δικό τους σκοτάδι και ένα δρόμο μακρύ και επίπονο.

Και επειδή ο κόσμος των Μέσων επιδεικνύει τέλειες ζωές, ο κόσμος πιστεύει ότι όλες οι ιστορίες επιτυχίας μάλλον είναι εύκολες και ο δρόμος στρωμένος με ροδοπέταλα, γεμάτος με χρυσόσκονη. Η δική σου ιστορία έχει αλήθεια και είναι τρομερά εμπνευστική για όλους μας.

 Θα θέλαμε τώρα και μία ευχή για το Natura Nrg  που κλείνει τα 13 και πάει στα 14 χρόνια ζωής του. Για όλον αυτόν τον κόσμο που επιλέγει να ζει λίγο πιο υγιεινά, λίγο πιο πράσινα, που κάνει μικρές μετατοπίσεις για έναν καλύτερο κόσμο για μας και τα παιδιά μας.

Εύχομαι να συνεχίσετε αυτό το έργο και εύχομαι να είναι όλα Natura στη ζωή σας.Και να συνεχίσετε να ζείτε στο φως.

 

Πηγή: naturanrg 133owww.naturanrg.gr

 

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης

Contact to Listing Owner

Captcha Code