ΟμορφιάΜαλλιάΠαραβένες: καθαρά μαλλιά με τίμημα;

Παραβένες: καθαρά μαλλιά με τίμημα;

Οι παραβένες ή τα parabens (Μethyl, Propyl, Butyl, Ethyl Paraben), όπως τα ξέρουμε οι περισσότεροι, χρησιμοποιούνται συνήθως  ως αναστολείς της ανάπτυξης των μικροβίων, αλλά και για να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής διαφόρων προϊόντων.

Τα Parabens είναι συνθετικά συντηρητικά, που χρησιμοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα καλλυντικών προϊόντων. Τα συναντάμε συνήθως σε πολλά προϊόντα προσωπικής φροντίδας, όπως είναι οι λοσιόν, τα σαμπουάν, οι οδοντόπαστες, τα τζελ και οι αφροί ξυρίσματος, τα λιπαντικά, αποσμητικά, προϊόντα για το μαύρισμα, αλλά και σε τοπικές δερματολογικές φαρμακευτικές αγωγές. Τα parabens χρησιμοποιούνται επίσης ως πρόσθετα τροφίμων.

Τις συναντάμε στις ετικέτες των σαμπουάν, των σαπουνιών σε κρέμες, κοντίσιονερ, αφρόλουτρα, αποσμητικά, αντηλιακά.

Οι ερευνητές του τμήματος Βιολογίας και Βιοχημείας του Πανεπιστημίου του Μπρούνελ στο Ηνωμένο Βασίλειο διεξήγαγαν μία μελέτη και ανακάλυψαν ότι άπαξ και οι παραβένες αυτές ανιχνευτούν στον οργανισμό μας, παραμένουν εκεί με αμφίβολες συνέπειες, αφού στο παρελθόν έχουν κατηγορηθεί ακόμα και για διάφορες μορφές καρκίνου.

Επίσης, μια μελέτη που διεξήχθη το 2004 στο Πανεπιστήμιο του Reading στο Ηνωμένο Βασίλειο αποκάλυψε την ύπαρξη σημαντικών συσσωρευμένων ποσοτήτων paraben, σε καρκινικούς όγκους στο μαστό. Οι ερευνητές κατέληξαν ότι τα parabens απορροφήθηκαν μέσω του δέρματος, μετανάστευσαν στα κύτταρα του μαστού και τελικά προκάλεσαν την ανάπτυξη των καρκινικών όγκων.

Εκτιμάται ότι το 99% όλων των καλλυντικών και των προϊόντων φροντίδας σώματος περιέχουν κάποιες μορφές συντηρητικών από παραβένες.

Πηγή: NaturaNrg #14

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης