ΕυεξίαBody and mindΠάρε μια βαθιά συνειδητή Αναπνοή

Πάρε μια βαθιά συνειδητή Αναπνοή

«Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις για την ψυχοσωματική σου ευεξία και την υγεία του μωρού σου είναι η μεγάλη, βαθιά και συνειδητή αναπνοή».

Μαρία Καυρολογάκη, Θεραπεύτρια, www.ananda.com.gr

Η αναπνοή, πέρα από το γεγονός ότι μας κρατάει στη ζωή, έχει αμέτρητες δυνατότητες ανάλογα με την τεχνική που θα χρησιμοποιήσουμε. Η Συνειδητή Αναπνοή αποτελεί ένα είδος αναπνοής στη διάρκεια της οποίας, ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μαθαίνουμε αρχικά να απελευθερώνουμε τον αναπνευστικό μας μηχανισμό. Αποβάλλουμε άγχος, στρες, φόβο, θυμό και μαθαίνουμε να ζούμε με εσωτερική ηρεμία, γαλήνη και χαρά.

Η Συνειδητή Αναπνοή στην περίοδο της εγκυμοσύνης μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά για τη μητέρα και το έμβρυο. Είναι γνωστό πως μια μέλλουσα μαμά έχει συναισθηματικές διακυμάνσεις που, πολλές φορές, δεν της επιτρέπουν να χαρεί αυτή την τόσο όμορφη φάση της ζωής της.

Η χαρά διαδέχεται την ανησυχία και η ανυπομονησία την αγωνία για ευτυχή κατάληξη. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει ένα μέσο που, ενώ όλοι  το διαθέτουμε, δυστυχώς οι περισσότεροι δεν γνωρίζουμε πώς να το χρησιμοποιούμε αποτελεσματικά.

Όταν μια γυναίκα μένει έγκυος χωρίς παράλληλα να έχει «τακτοποιήσει» τα προσωπικά της θέματα, σίγουρα αυτά σε ένα μεγάλο βαθμό επηρεάζουν το έμβρυο. Αμέσως μόλις ξεκινήσει συνεδρίες Συνειδητής Αναπνοής θα αρχίσει να αισθάνεται ηρεμία, σιγά-σιγά θα αποβάλει το φόβο της για τον τοκετό, θα γίνει ένα με το μωρό μέσα της που σίγουρα θα απολαμβάνει τη διαδικασία.

Όταν η μητέρα ηρεμεί και το μωρό ηρεμεί

Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας Συνειδητής Αναπνοής για μια έγκυο γυναίκα, δεν υπάρχει πίεση, καθώς, αν αφεθεί, το ίδιο το σώμα της γνωρίζει πολύ καλά πώς να λειτουργήσει. Το μωρό από την άλλη, κινείται πολύ απαλά εισπράττοντας τη ζωτική ενέργεια που εισπνέει η μητέρα. Πολύ ευεργετικό και για τους δύο!

Όταν η μητέρα ηρεμεί και το μωρό ηρεμεί… όταν η μητέρα νιώθει εσωτερική γαλήνη και ευτυχία, τότε και το μωρό βιώνει ακριβώς τα ίδια συναισθήματα. Άλλωστε οι δυο τους είναι απόλυτα συνδεδεμένοι! Παράλληλα, μέσα από την πρακτική της Συνειδητής Αναπνοής, η μητέρα εξοικειώνεται με τον τοκετό, εμπιστεύεται το σώμα της και το μωρό ολοκληρώνει τη διαδικασία μόνο του! Χωρίς πίεση, χωρίς στρες, χωρίς άγχος… με εμπιστοσύνη, αγάπη και με τη μητέρα να αφήνεται στη βούληση αυτής της μικρής ψυχής που φαίνεται να γνωρίζει πολύ καλά τον ρόλο της!

Δοκιμάστε με τον σύντροφό σας

Ιδανική περίοδος για να ξεκινήσει συνεδρίες Συνειδητής Αναπνοής μια μέλλουσα μαμά είναι το διάστημα που προγραμματίζει να μείνει έγκυος. Εξαιρετικά ωφέλιμο θα ήταν και ο δύο γονείς να κάνουν περίπου 10 συνεδρίες, καθώς έτσι παραμένουν ακόμη πιο συνειδητοί σε αυτό που πρόκειται να γίνει. Ο ρόλος του πατέρα είναι καθοριστικός στη ζωή ενός μωρού.

Καθώς όμως τις περισσότερες φορές οι άνδρες συνδέονται συναισθηματικά με το μωρό αφού αυτό γεννηθεί, η Συνειδητή Αναπνοή συμβάλλει και σε αυτό το επίπεδο. Ο μπαμπάς από τη μία λύνει τα δικά του θέματα και είναι έτσι πιο έτοιμος και πιο ξεκάθαρος να βρεθεί με το νέο μέλος. Kάτι που για τη μέλλουσα μαμά είναι πολύ σημαντικό. Εάν τώρα ξεκινήσει η Συνειδητή Αναπνοή στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, πάλι είναι εξαιρετικά ωφέλιμο, ακόμη κι αν προλάβει να πραγματοποιηθεί μόνο μία συνεδρία.

Η Συνειδητή αναπνοή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι μια διαδικασία που η μαμά θα θυμάται για πάντα! Όσο για το μωρό, θα είναι το σημαντικότερο δώρο της μαμάς προς αυτό, έπειτα από την ίδια του την ύπαρξη!

Πηγή: NaturaNrg #61

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης

Contact to Listing Owner

Captcha Code