Αρχική Life «Πάρε την απόφασή σου και προχώρα!»

«Πάρε την απόφασή σου και προχώρα!»

Αυτή η φράση ήταν από τις πιο βοηθητικές, από τις πιο υποστηρικτικές, από τις πιο υποκινητικές και ενθαρρυντικές, καθώς και από τις πιο περιεκτικές φράσεις – ευχές που μου έχουν ειπωθεί σε δύσκολες στιγμές της ζωής μου!

⇒ Της Ειρήνης Ρηγοπούλου, Phd, Σύμβουλος επαγγελματιών & επιχειρηματιών στο χώρο του wellbeing & wellness

Πώς την ένιωσα; Αρχικά, έκρυβε σεβασμό προς εμένα καθώς μου υπενθύμιζε ότι σε όλα εμείς είμαστε που παίρνουμε τις αποφάσεις της ζωής μας και δεν «αγόμαστε και φερόμαστε» από τις συνθήκες όπως συχνά μας βολεύει να θεωρούμε.

Φράσεις όπως: «δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς», «μακάρι να είχα επιλογές», απλά ανασύρονται όταν δεν είμαστε έτοιμοι να πάρουμε την ευθύνη των επιλογών μας και οικοδομούμε ένα άγαλμα θύματος για τον εαυτό μας!

Ακόμη, με απέτρεπε, άρα με προστάτευσε από παλινδρομήσεις, από αμφιθυμία, από «ολίγον…», από τάσεις εσωτερικών αντιπαραθέσεων, διλημμάτων ή εσωτερικών συγκρούσεων, διαδικασιών δηλαδή κάθε άλλο παρά λειτουργικών.

Απέτρεπε δε και από το «σύνδρομο των αυτοάνοσων» όπου μέρος του οργανισμού «επιτίθεται» σε άλλο μέρος του συστήματος, αναγνωρίζοντας το ως ξένο, άρα εχθρικό στοιχείο. [Προσοχή, οι αυτοάνοσες παθήσεις δεν είναι μόνο σωματικές, μπορούν να έχουν και συναισθηματική και νοητική διάσταση…]

Έχει και μια γλυκύτητα αυτή η φράση, εμπερικλείει και μια φροντίδα, ένα νοιάξιμο, μια αγκαλιά προς την απόφαση. Εμπερικλείει δηλαδή εκείνες τις διαστάσεις αγάπης με τις οποίες καλό είναι να «ντύνουμε» κάθε απόφασή μας, κάθε σκέψη και αναπνοή μας εντέλει!

Είχε, τέλος, και την προτροπή του “μπροστά”: μην κοιτάς πίσω, μην προσκολλάσαι, μην επιτρέπεις να απορροφηθείς από το παρελθόν, παρά μείνε στο σήμερα και ατένιζε προς το αύριο. Βάλε την ενέργειά σου σε αυτό, κατεύθυνε το βλέμμα σου, άρα συντονίσου περισσότερο με τα μελλούμενα, με εκείνα που είναι να δημιουργηθούν, και που απαιτούν την ενέργειά σου, και τις δεξιότητές σου.

Εστίασε, άρα προσέλκυσε – όπως προτρέπει και ο συμπαντικός νόμος της Έλξης – αυτό που είναι να έρθει, το οποίο έχει άπειρες δυνατότητες και ευκαιρίες και προοπτικές!

Προσανατόλισε όχι μόνο το νου σου, αλλά όλη σου την ύπαρξη σύμφωνα με τον άλλο νόμο του σύμπαντος: εκείνον της σκόπιμης δημιουργίας, σύμφωνα με τον οποίο συντονιζόμαστε με δέσμευση και συνέπεια στο σκοπό μας, στο στόχο, οπότε και το προσελκύουμε περισσότερο αβίαστα και χωρίς εσωτερικές αντιστάσεις.

Πάρτε λοιπόν τις αποφάσεις σας και προχωρήστε!

Αν χρειάζεστε περισσότερο ή λιγότερο χρόνο μέχρι να πάρετε την απόφασή σας, αυτό δεν το γνωρίζετε πάρα μόνο εσείς και για την ακρίβεια ξέρετε ότι δεν υπάρχει πολύς ή λίγος χρόνος για κάποια απόφαση, υπάρχει ο χρόνος που ο καθένας μας χρειάζεται… Όταν όμως την πάρουμε την όποια απόφαση, μην γυρίσουμε πίσω και μην αφήσουμε το «πίσω» να μας αποπροσανατολίσει…

Είδατε τι συνέβη σε εκείνον που γύρισε και κοίταξε πίσω! Ναι, ναι για εκείνον μιλώ!

Πηγή: www.naturanrg.grnatura nrg T. 108

Προηγούμενο άρθρο10 θαυματουργά οφέλη από το εκχύλισμα σπόρων σταφυλιών (Grape Seed Exract)
Επόμενο άρθροΑλεύρι από μπανάνα, νέο super food κατά της χοληστερόλης και του διαβήτη