ΕυεξίαFitnessΠερπάτημα ή τζόκινγκ; Τι να προτιμήσω;

Περπάτημα ή τζόκινγκ; Τι να προτιμήσω;

Περπάτημα ή τζόκινγκ; Ποιο να προτιμήσω; Αρκετοί από εσάς διερωτάστε ποιο είδος άσκησης είναι το καταλληλότερο για την περίπτωσή σας: το περπάτημα ή το τζόκινγκ;

Καταρχάς, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι και τα δύο είδη είναι αερόβιες δραστηριότητες, που τονώνουν το καρδιοαναπνευστικό σύστημα, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα σημαντική απώλεια θερμίδων, που οδηγεί σε απώλεια κιλών.

Το αθλητικό περπάτημα είναι μια απλή δραστηριότητα που δεν επιβαρύνει το μυοσκελετικό σύστημα. Mπορεί να γίνει από οποιονδήποτε, σε οποιαδήποτε ηλικία. Ιδιαίτερα ενδείκνυται για τα υπέρβαρα άτομα, τα οποία δεν πρέπει να επιβαρύνουν τα γόνατά τους.

Εσείς ξέρετε να περπατάτε; Μη βιαστείτε να απαντήσετε θετικά!  Σίγουρα γνωρίζετε τους σωστούς κανόνες;

Το τζόκινγκ είναι πιο έντονη μορφή άσκησης και συνεπώς απαιτείται καλύτερη φυσική κατάσταση. Ιδανικός τρόπος άσκησης είναι οι εναλλαγές μεταξύ αθλητικού περπατήματος και τζόκινγκ, κάτι που δεν συνιστάται όμως σε άτομα που έχουν χειρουργηθεί στην καρδιά ή που αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα στη μέση. Tα υπέρβαρα άτομα, καθώς και οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, θα πρέπει να αποφεύγουν το τζόκινγκ.

Πηγή: NaturaNrg #36

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης