LifePhilippe Hannetelle - Συνέντευξη στη Natura nrg

Philippe Hannetelle – Συνέντευξη στη Natura nrg

Body Mirror System of Healing

Με την ευκαιρία της διοργάνωσης του θεραπευτικού σεμιναρίου “Καθρέπτης του Σώματος” στην Αθήνα 20 & 21 Απριλίου, η Natura nrg συνάντησε τον εισηγητή Philippe Hannetelle για μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη με πολλές πληροφορίες για το πώς μπορούμε με την εσωτερική μας δύναμη και συνειδητότητα να φέρουμε το σώμα μας σε ισορροπία και να θεραπεύσουμε κάθε ασθένεια. Ακούγεται αφελές; Διαβάστε πώς.

της Μαρίας Γκέκα

Το σώμα μας αντικατοπτρίζει τη ζωή μας. Θα θέλαμε να μας μιλήσετε λίγο για τη μέθοδο του Brofman Body Mirror και την προσωπική σας εμπειρία, την πρώτη σας επαφή με αυτή… 

“Το σύστημα Mirror Body είναι μια τεχνική, μια μέθοδος, ένα σύνολο εργαλείων που μας επιτρέπουν να διερευνήσουμε τη σχέση μεταξύ του σώματός μας, της συνείδησης και της ζωής μας και να μελετήσουμε τις βαθύτερες πεποιθήσεις μας που έχουν αποδειχθεί ότι ενθαρρύνουν τη διαδικασία επούλωσης.

Το σύστημα αποτελεί μια γενική, μη θρησκευτική σύνθεση της δυτικής ψυχολογίας και των ανατολικών φιλοσοφιών που βασίζονται στα τσάκρα (ενεργειακά κέντρα που βρίσκονται στις ινδικές παραδόσεις). Επειδή καθένα από αυτά τα τσάκρα μπορεί να συσχετιστεί με ορισμένα μέρη της συνείδησης καθώς και με ορισμένα μέρη του σώματος, μας επιτρέπεται να διαβάσουμε το σώμα ως χάρτη της εσωτερικής μας συνείδησης. Έτσι, οι εντάσεις στο σώμα φαίνονται να αντικατοπτρίζουν τις εντάσεις στη συνείδηση, και τα τσάκρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως όχημα για να κατανοήσουμε την αλληλεπίδραση Σώματος –Πνεύματος ώστε να οδηγηθούμε στην ίαση.

Το σύστημα Mirror Body βασίζεται στην ιδέα ότι όλα αρχίζουν στη συνείδησή μας και ότι τα μέρη του σώματός μας που δεν λειτουργούν καλά αντικατοπτρίζουν τα μέρη της ζωής μας που δεν λειτουργούν καλά και για τα οποία υπάρχει ένταση στη συνείδησή μας. Η ένταση είναι άγχος και προκαλεί συμπτώματα.

Εάν κάποιος επιθυμεί να απελευθερώσει ένα σύμπτωμα, είναι σημαντικό να απελευθερώσει το άγχος που δημιούργησε το σύμπτωμα, επιλύοντας ή φέρνοντας σε αρμονία τα τμήματα της ζωής τους που δεν δούλεψαν καλά.

Η μέθοδος Body Mirror μπορεί να παρέχει τα μέσα για την αναγνώριση των συγκεκριμένων εντάσεων, παρέχοντας τεχνικές για την ανάγνωση του σώματος ως χάρτη Τα εργαλεία και οι τεχνικές που διδάσκονται αποσκοπούν στην απελευθέρωση αυτών των εντάσεων. Όταν αυτό γίνει είναι δυνατό να βιώσουμε και πάλι την φυσική κατάσταση της υγείας και της ευτυχίας.

Σχετικά με την προσωπική μου εμπειρία θα έλεγα ότι είναι για μένα μια φιλοσοφία ζωής. Από τότε που ήρθα σε επαφή με αυτές τις ιδέες, έχω εξερευνήσει τη συνείδησή μου, αποδεχόμενος τον εαυτό μου και αναπτύσσοντας συμπόνια για τον εαυτό μου. Μετά έγινε πιο εύκολο να αποδεχθώ τους γύρω μου και να αισθανθώ συμπόνια γι ‘αυτούς.  Άκουσα για την αγάπη, όπως όλοι, αλλά δεν είχα εμπειρία. Όταν συναντήσετε αυτή την αγάπη, καταλαβαίνετε ότι η αγάπη θεραπεύει.”

Διαβάστε επίσης: Body Mirror System of Healing

Πιστεύετε ειλικρινά ότι «Όλα μπορούν να θεραπευτούν; Ακόμη και οι χρόνιες σοβαρές παθήσεις;»

“Πιστεύουμε ότι οτιδήποτε μπορεί να θεραπευθεί. Είναι απλώς ένα ζήτημα να γνωρίζουμε πώς μπορεί να συμβεί αυτό και να ξεπεράσουμε όλες τις περιοριστικές ιδέες που επιβάλλονται από τον εαυτό μας.

Πιστεύουμε ότι, ανεξάρτητα από το σύμπτωμα που υπάρχει, κάποιος … κάπου έχει θεραπευθεί με κάποιο τρόπο. Αν κάποιος άλλος το έχει κάνει, υπάρχει η δυνατότητα να το κάνει κι ο καθένας από εμάς.

Διατηρούμε την αντίληψη ότι η ολική επούλωση μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή και κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να προσανατολίσουμε τις αντιλήψεις τόσο του θεραπευτή όσο και του ατόμου που θεραπεύεται για να περιμένουμε τη συνολική επούλωση ΤΩΡΑ.

Στην πράξη, βλέπουμε ότι μερικές φορές η επούλωση είναι ολική και μερικές φορές μερική. Όταν είναι μερική, αναζητούμε τον λόγο για αυτό, για να πάμε βαθύτερα την επόμενη φορά. Πιστεύουμε ότι υπάρχει η πιθανότητα να υπάρξει ολική επούλωση ανά πάσα στιγμή και όταν δεν συμβαίνει αυτό, υπάρχει κάποια αντίσταση, η οποία μπορεί να αναγνωριστεί και να απελευθερωθεί. Μια περιοριστική πεποίθηση, για παράδειγμα, ή μια απροθυμία να αφήσεις συμπεριφορές που κρατούν εντάσεις στη συνείδηση ​​και επομένως στο φυσικό σώμα.

Ομοίως, όταν η επούλωση είναι συνολική, μπορούμε να κοιτάξουμε πίσω και να αναγνωρίσουμε τι κάναμε σωστά, ώστε να μπορέσουμε να επαναλάβουμε τα πρότυπα επιτυχίας.

Υπάρχει μια πρόσθετη εκτίμηση για ένα σύμπτωμα (όπως ο καρκίνος) που είναι απειλητική για τη ζωή. Ένα τέτοιο σύμπτωμα «λέει» μια ιστορία για το άτομο, ότι  αντιμετωπίζει μια κατάσταση στη ζωή του που θεωρεί απαράδεκτη και για την οποία δεν έχει βρει διέξοδο, εκτός από το να πεθάνει. Στη συνέχεια, η θεραπεία δεν περιλαμβάνει μόνο την απελευθέρωση του συμπτώματος και τον εντοπισμό της αιτίας, αλλά και την επίλυση αυτής της κατάστασης, έτσι ώστε το άτομο να ξαναβρεί το θάρρος να αντιμετωπίσει τη ζωή. Διαφορετικά, θα αντιμετωπίσει το θάνατο.”

Τι μάθατε για τον άνθρωπο έπειτα από σχεδόν 30 χρόνια που ασκείτε και διδάσκετε τη Μέθοδο Body Mirror; Ποια είναι η μεγαλύτερη δύναμη που κρύβουμε μέσα μας, που μπορεί να μας βοηθήσει στην αυτοίαση.

“Μαθαίνω ότι τα ανθρώπινα όντα έχουν μια τάση να δικαιολογούν τον τρόπο ζωής τους, ακόμη κι αν δεν είναι καθόλου λειτουργικός γι ‘αυτούς. Το να κυριαρχήσεις το μυαλό σου και να ευθυγραμμίσεις το πνεύμα σου με αυτό, σου  δίνει τη δύναμη να θεραπεύσεις τον εαυτό σου.  Αυτό σημαίνει να μένεις σε επαφή με τον εαυτό σου, να είσαι πάντα ο εαυτός σου, να κατανοείς τη συνείδησή σου και τη γλώσσα που χρησιμοποιεί.”

Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι αρκεί ένα σεμινάριο ολίγων ημερών για να εκπαιδευτούν και να γίνουν αποτελεσματικοί θεραπευτές; Τι θα απαντούσατε;

“Η ικανότητα να θεραπεύεις κάποιον δεν είναι ένα ειδικό δώρο που προορίζεται για κάποιους λίγους. Δεν απαιτεί ιδιαίτερο τρόπο ύπαρξης, ιδιαίτερη ευαισθησία ή ειδική τηλεφωνική σύνδεση με τον Θεό. Έχουμε διαπιστώσει ότι αυτή η ελιτίστικη στάση, δηλαδή ότι ο θεραπευτής πρέπει να ενεργήσει με κάποιο τρόπο ή να υιοθετήσει ιδιαίτερες συνήθειες δεν είναι καθόλου έγκυρη. Πρόκειται απλώς για την ικανότητα του ατόμου να χρησιμοποιήσει ένα βασικό σύνολο εργαλείων – και στα 29 μου χρόνια που εργάζομαι με αυτές τις ιδέες, δεν υπήρξε ούτε ένα άτομο μεταξύ των μαθητών μας που δεν ήταν σε θέση να το κάνει. Διδάσκοντας αυτές τις μεθόδους σε ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα, καθώς και σε μέλη όλων των θρησκειών, αλλά και αθεϊστές, παιδιά και ενήλικες.

Δουλεύουμε με την ιδέα ότι είμαστε όλοι θεραπευτές, είτε «σε λανθάνουσα κατάσταση» είτε ολοκληρωμένοι, αφού όλοι έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα εργαλεία θεραπείας. Οι τεχνικές διδάσκονται εύκολα κατά τη διάρκεια ενός Σαββατοκύριακου – και για εκείνους που δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι μπορούμε να εκπαιδεύσουμε λειτουργικούς θεραπευτές σε δύο ημέρες, το κάνουμε και ως τετραήμερη τάξη.”

Οι Έλληνες είμαστε λαός που διαθέτει πνευματικότητα; Επιτρέπουμε στον εαυτό μας να δεχθεί τις αλλαγές, επιλέγοντας έναν άλλο τρόπο σκέψης και δράσης;

“Πάντα μου αρέσει να έρχομαι στην Ελλάδα. Μπορώ να αισθανθώ αυτή την πνευματική ενέργεια, ειδικά όταν πηγαίνω σε συγκεκριμένα μέρη που κάνουν την  Ελλάδα να έχει ξεχωριστή θέση στον κόσμο. Πολλοί Έλληνες είναι ανοιχτοί στην πνευματικότητα. Ο ελληνικός λαός είναι πολύ περήφανος για την ελευθερία του, δεν του αρέσει να τον χειραγωγούν. Μερικές φορές, αντιστέκεται στις αλλαγές… Οι άνθρωποι, όχι μόνο οι Έλληνες, αλλά όλοι στον κόσμο, ασχολούνται πάρα πολύ με το αρνητικό, με αυτό που είναι λάθος. Ο Aldous Huxley έλεγε ότι υπάρχει μόνο μια γωνιά του σύμπαντος που μπορείτε να είστε σίγουροι για τη βελτίωση και αυτή  είναι ο δικός σας εαυτός. Εκεί που εσείς θέτετε την προσοχή σας, κατευθύνετε την ενέργειά σας ως εξατομικευμένη συνείδηση. Οι  αλλαγές έρχονται όταν βγείτε από το «κουτί», τη δομή που έχετε επιτρέψει να δημιουργήσετε. Η θεραπεία είναι πάντα μια διαδικασία μεταμόρφωσης.”

Ως ένας από τους λίγους εισηγητές παγκοσμίως που διδάσκουν την εν λόγω μέθοδο, τι έχετε αποκομίσει μέχρι σήμερα; Έχετε δει ανθρώπους να αλλάζουν και να θεραπεύονται;

“Για τον εαυτό μου ήταν μία εμπειρία αλλαγής ζωής, έχω κερδίσει ηρεμία, αποδοχή, αγάπη,  συμπόνια και την ικανότητα να λειτουργώ από το βαθύτερο σημείο της συνειδητότητάς μου για να βοηθήσω άλλους να το βιώσουν αυτό για τον εαυτό τους. Φυσικά, κατάφερα να θεραπεύσω τη μυωπία και τον αστιγματισμό.

Σε κάθε εργαστήριο ή σε ιδιωτικές θεραπείες, βλέπω τους ανθρώπους να νιώθουν ότι έχουν ξαναβρεί τον εαυτό τους, σαν να έχουν ξυπνήσει από κάποια πολιτισμική έκσταση και να ξαναβρίσκουν την επαφή με πραγματικές αξίες και την ουσία της ύπαρξής τους.

Αλλάζουν ζωές, συχνά σώζονται, ως αποτέλεσμα της ανατροφοδότησης που λαμβάνει το άτομο κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Επιστρέφουν στην πορεία. Μερικοί άνθρωποι λένε ότι βιώνουν ένα θαύμα. Αυτό το λένε γιατί δεν κατανοούν ακόμη τις αρχές σύμφωνα με τις οποίες συμβαίνουν τα πράγματα.  Για εμάς, είναι σαφές ότι είναι ακριβώς ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν τα πράγματα.”

Αθήνα 20 & 21 Απριλίου
Ξενοδοχείο Airotel Stratos Vassilikos Hotel, Μιχαλακοπούλου 144, 11527, Αθήνα.
Πληροφορίες – Εγγραφές: Όλγα Φασόη, 697 7818 013, olga.fasoi@gmail.com
Το βιβλίο της μεθόδου με τίτλο “Όλα Μπορούν να Θεραπευτούν” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Πηγή: Naturanrg#102, www.naturanrg.gr

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης