ΔιατροφήΠικάντικη η γεύση του φθινοπώρου

Πικάντικη η γεύση του φθινοπώρου

 Πικάντικη η γεύση του φθινοπώρου. To φθινόπωρο είναι η εποχή που ο οργανισμός έχει ανάγκη να αποθηκεύσει ενέργεια εν όψει χειμώνα.

Για αυτήν την εποχή, η κινέζικη ιατρική συστήνει να κοιμάστε και να ξυπνάτε νωρίς, αλλά και να ζείτε και να γυμνάζεστε σε ήπιους ρυθμούς. Η γεύση που επικρατεί, είναι η πικάντικη (πιπερόριζα, σκόρδο, κρεμμύδι, κανέλα, καυτερή πιπεριά) που συμβάλλει στην ενίσχυση των πνευμόνων, την καταπολέμηση των κρυολογημάτων και στην τόνωση της κυκλοφορίας.

Πικάντικη η γεύση του φθινοπώρου.Tι κάνουν οι πικάντικες τροφές;

Η πικάντικη γεύση ρευστοποιεί την καταρροή, καλμάρει το βήχα και ενισχύει την εφίδρωση, αποβάλλοντας έτσι τους παθογόνους παράγοντες. Ενδείκνυται ακόμα και κατά της δυσπεψίας και του βάρους του στομάχου. Προσοχή όμως να μην καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες, γιατί μπορεί να ρίξει τα επίπεδα της ενέργειάς σας.

Όταν ο καιρός είναι υγρός (βρέχει), μπορείτε να βάλετε στη διατροφή σας τρόφιμα θερμής φύσεως για να καταπολεμάτε το λίμνασμα της ενέργειας, όπως το σκόρδο, τα αλλαντικά και το θυμάρι, ενώ όταν είναι ξηρός, να προτιμάτε τα τρόφιμα ψυχρής φύσεως που ενυδατώνουν, όπως το πορτοκάλι, την μπανάνα και το μαρούλι.

Πηγή: NaturaNrg #65

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης