Αρχική Green Πλωτή Χωματερή πλαστικών η Μεσόγειος

Πλωτή Χωματερή πλαστικών η Μεσόγειος

Πλωτή Χωματερή πλαστικών η Μεσόγειος

Η Μεσόγειος διαθέτει περιοχές σπάνιας ομορφιάς και μεγάλο πλούτο ζωής. Αν και αποτελεί το 1% της έκτασης των παγκόσμιων θαλασσών, διαθέτει το 10% της παγκόσμιας θαλάσσιας βιοποικιλότητας.

Πλωτή Χωματερή πλαστικών η Μεσόγειος

Την ίδια ώρα, όμως, μετατρέπεται ταχέως σε μια πλωτή «χωματερή» πλαστικών απορριμμάτων, καθώς υπολογίζεται πως στα κύματά της… κολυμπά το 55% των πλωτών πλαστικών σωματιδίων του πλανήτη και το 7% των μικροπλαστικών. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, 229.000 τόνοι πλαστικών απορριμμάτων διαρρέουν κάθε χρόνο στη Μεσόγειο.

Διαβάστε ακόμα ⇒ Μουσεία: η μετάβαση σε μια νέα εποχή!

Ο οργανισμός Eunomia Research & Consulting, που ειδικεύεται σε θέματα περιβάλλοντος, πραγματοποίησε έρευνα ειδικά για την αντιμετώπιση του προβλήματος ρύπανσης από τα πλαστικά μπουκάλια και δοχεία μιας χρήσης, και άλλα πλαστικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται άπαξ και πετιούνται, όπως καπάκια, μαχαιροπίρουνα, πιάτα, καλαμάκια και φίλτρα τσιγάρων.

Πράγματι, όπως έχουν δείξει και παλαιότερες έρευνες τα απορρίμματα που ρυπαίνουν τις παραλίες της Μεσογείου σχετίζονται άμεσα με είδη μιας χρήσης, που αφορούν πρακτικές μιας «πλαστικής» αναψυχής.

Πηγή: www.naturanrg.grNatura Nrg #120

Προηγούμενο άρθροΓνώρισε από κοντά τους Πρεσβευτές του EcoFest 2021
Επόμενο άρθροΗ Έλλη και ο Ερμής ταξιδεύουν στην Ελλάδα