ΟικογένειαΠοδήλατα αντί για θρανία: Άσκηση και μάθηση, 2 σε 1.

Ποδήλατα αντί για θρανία: Άσκηση και μάθηση, 2 σε 1.

Ένα σχολείο αντικαθιστά τα θρανία με στατικά ποδήλατα και απολαμβάνει πολλαπλά οφέλη. Περίπου 200 μαθητές συνδυάζουν τη μάθηση με τη σωματική άσκηση, χάρη σε μια πρωτοποριακή ιδέα των δασκάλων τους. Στο σχολείο Dietrichgasse της Βιέννης το σχολείο αντικατέστησε τα θρανία με στατικά ποδήλατα γυμναστικής. Και οι μαθητές δείχνουν παραπάνω από πρόθυμοι να μελετήσουν τα μαθήματά τους ενώ κάνουν πετάλι. «Πλέον την ώρα της μελέτης, δεν νυστάζω και δεν κουράζομαι», λέει ένας μαθητής. Οι μαθητές αλλάζουν θέσεις κάθε 30 λεπτά έτσι ώστε όλοι να έχουν την ευκαιρία να γυμναστούν. Τα παιδιά έχουν μεγαλύτερη συγκέντρωση όταν διαβάζουν και παράλληλα κάνουν ποδήλατο. «Γνωρίζουμε ότι βοηθά στη συγκέντρωση», εξηγεί η δασκάλα Karin Rohrer-Blaschke.

Το σύστημα αυτό δεν είναι νέο αφού κάποια μορφή του συστήματος «κινούμαστε ενώ μαθαίνουμε», εφαρμόζεται σε τουλάχιστον 200 σχολεία της Βιέννης από το 2000. Το συγκεκριμένο σχολείο χρηματοδότησε όμως εξολοκλήρου τα δικά του ποδήλατα και υποστηρίχθηκε οικονομικά από τον Δήμο, τους συλλόγους γονέων και κάποιους χορηγούς. Άλλες χώρες έχουν επίσης υιοθετήσει την ιδέα. Στις Ηνωμένες Πολιτείες το πρόγραμμα Read and Ride, που ξεκίνησε σε ένα δημοτικό σχολείο στη Βόρεια Καρολίνα το 2009, χρηματοδοτεί τώρα ποδήλατα άσκησης σε πάνω από 30 σχολεία.

Τα οφέλη από την άσκηση δεν είναι μόνο σωματικά αλλά και πνευματικά αφού σε μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το σχολείο για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, βρέθηκε πως όσοι μαθητές περνούσαν περισσότερο χρόνο πάνω στα ποδήλατα είχαν 83% σκορ επάρκειας στην ανάγνωση, σε σύγκριση με το 41% όσων περνούσαν λιγότερο χρόνο κάνοντας πετάλι ενώ μελετούσαν. Ε, θα υιοθετούσαμε κι εμείς την ίδια μέθοδο -αν όχι στα σχολεία- στα γραφεία μας;

Πηγή: www.naturanrg.gr

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης

Contact to Listing Owner

Captcha Code